Автор: petar.doynov
Дата: 13-08-12 08:18
:)
А можеш просто да си вземеш едно канонче, например 30D като за първи апарат. В момента съм точно с такъв, взех го преди седмица, понеже на времето имах 20D, а този е със същата матрица, по-бърз процесор, по-голям екран и други дреболийки в повече... За 500 лв. ще се оборудваш с много добър апарат със стабилизиран китак, който е супер за парите си (застава почти на равно с доста по-скъпия 17-55 на Канон). 8МР са напълно достатъчни за каквото и да е - няма да разпъваш кадрите 6*4 метра за билборд, нали?
Та, за любителско снимане (и не само), за първи апарат ти трябва нещо такова. Та за тези Де-три-хиляди-и-нещо или другия просто не си струват парите... Какво повече имат от гореизброените Канони? Не много - и двата канона имт исо 3200, като преди години съм правил кадър от ръка (с нестабилизиран обектив) с експозиция една секунда на 3200 аса и си стана супер - изчистваш лекия шум в конвертора и "пей сърце" - тези машинки шумят на 3200 аса колкото Олимпуса ми (Е500) на 800, а и шума им се чисти по-добре, а Е500 е няколко години по-късен модел...
Хайде, успех с избора.
|
|