Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 wildlife
Автор: demolution   
Дата:   12-08-12 10:50

Здрасти на всички колеги,
обръщам се с тази тема по специално към
колегите от раздела диви животни.
Пичове отваря ми се шанса да имам възможноста
да снимам нещо което ми е било мечта винаги,
а именно животни в естествената им околна среда
или както още му викат WILDLIFE.
Тъй като те първа почвам и макар да съм изчел и
изгледал почти всичко по темата, бих искам и ще
се радвам ако всеки от Вас който има опит и желание
най-вече, сподели къде в БГ, на кои места, планински
региони, и пр. мога да срещна интересни животинки популаци
и кои по точно.
Бе с две думи, къде, какво и по колко...[smilie18]
Всеки съвет ще е от полза.
Ще съм мн. благодарен на всеки отзовал се по темата,
и нека да ограничим шегите от рода на ( ей ти го зоопарка, знаеш ли колко животни има там и пр. )
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: wildlife
Автор: dave   
Дата:   12-08-12 16:07

Добре дошъл :)

Трябва ти някакъв по-дълъг обектив. Минимум 70-200 F4 с 1.4 ковертор на кропка.

Наистина диви животни в България е трудно да доближиш. Само най-страхливите са оцелели. Хубавото е, че в началото не ти трябват наистина диви :)

В парковете има много красиви пилци и по някоя и друга катеричка. Свикнали са с хората и имаш много повече шансове и време да ги снимаш.

В ситуация с диви животно може да чакаш гадинката с часове или дни. И после да имаш само няколко много кратки възможности да направиш снимка. Ако не си потренирал сериозно с техниката изпускаш момента адски лесно.

Много лесно става калпава снимка на рядка гад и после язък за загубеното време и пропуснатия шанс.

Затова моя съвет е поиграй си с парковите гадчета. Със светлината, със фоновете, ГЛЕДНАТА ТОЧКА. С чисто фотографската презентация - скорости, бленди, ISO и т.н. за да си готов да хванеш момента.

Дотогава близката баничарница предлага ескадрили луди врабчета [beer]

Автор: shtukov   
Дата:   12-08-12 22:27

Като за начало може да ме посетиш http://kisimovidupki.com/

Автор: rapt0r   
Дата:   13-08-12 02:26

"Много лесно става калпава снимка на рядка гад и после язък за загубеното време и пропуснатия шанс." - с това не съм съгласен:
Снимането на диви животни е процес ,удоволствието идва от контакта с природата ,а не от направената снимка .Ако тя липсва и си кажеш "язък" за пропуснатата възможност и това прави отделеното време "загубено" по-добре не ходи да снимаш въобще.Най-хубавите кадри на диви животни са плод на много "загубено" време.
Съвета ми е да се радваш на възможността да зърнеш "рядка гад" ,вместо да се ядосваш,че не си я снимал !
Другото ,което Дейв е казал е идеално ,като за начало.
п.с. надявам се да съм правилно разбран [smilie24]

Дата:   13-08-12 09:10

Благодаря колеги за мненията и съветите[thankyou]
рядко вече влизам в форума и още по рядко пускам снимки,
не снимам от вчера, дет се вика работата ми е свързана със снимане
така, че бленда, скорост, исо и пр. са ми до болка познати :)
въпроса ми беше по-скоро чисто от географска гедна точка, къде и по кое време, както и какви видове животни мога да снимам?
Благодая на колегата с вторият пост който ми изпрати няква насока.
Както споменах и в началото отваря ми се възможност защото съм набавил необходимата техника, имам необходимите знания ( относно снимането ) а сега ми трябва само някой да ми каже къде да ги приложа [smilie25]
Ще се радвам на още включвания и съвети [shtrak]
Мерси предварително.

Автор: mun4o   
Дата:   15-08-12 11:38

Разгледай сайтовете на "Зелени Балкани" или БДЗП. Примерно
тук са най-важните орнитологично важни места в България. Четеш и си подбираш местата и видовете, които са интересни. После ми прати една "Загорка" по куриер в Русе :-)

Автор: geg   
Дата:   15-08-12 16:43

За начало пробвай при shtukov. Или на Пода, Маджарово, на най-близкия язовир, езеро, река.
Малко вероятно е във форум фотограф на диви животни да сподели "чисто от географска гледна точка, къде и по кое време, както и какви видове животни" могат да се снимат.
И слава Богу. Защото след това натам могат да се втурнат всякакви хора с фотоапарати с еднодневен плам за уникална (или поне за корица на NG) снимка . А крайният резултат да е предизвестен: разочарован от "загубеното време и пропуснатия шанс" фотограф и, по-важното, прогонени диви животни.
Иначе, тръпката да си видял, да си бил в близост и дори безрезултатно само да си чакал "гадинката с часове или дни", си заслужава. Казвам го от личен многогодишен опит, материализиран в стотици "изхабени" филми на младини и хиляди (поне двайсетина) щраквания на затвора последните години. И 100% "калпави"[smilie3] снимки. От три години дебна двойка бухали и винаги ме забелязват преди "кадъра" с голямото К. Но винаги зарязвам "фотолова" поне за месец след това, а ако е докато мътят, се връщам чак следващата година. Предпочитам да мога да ги видя пак, вместо да направя поредната снимка на бухал. Едва ли ще надмина майсторите, а звука и гледката от оня мощен замах на два чифта огромни криле...
Успех [smile]

Автор: vgramatikov   
Дата:   15-08-12 20:32

Здравей :) [beer]

Дата:   16-08-12 00:23

Почти се бях отчаял, че няма никой да добави
още информация и си помислих, че или са по-малко
снимащите диви животни във форума от колкото си мислех,
или просто всеки си пази онова кътче сред природата което
му носи миг пълноценност и удоволствите.[smile]
Мерси на всички за съветите, благодаря и за линка по който
мога да се ориентирам какво, къде и кога[thankyou]
Ако все пак иска някой да добави още нещо ще се радвам да
го прочета [smilie24]
Поздрави.[shtrak]

Автор: wildheart   
Дата:   18-08-12 11:22

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/264773_376478349091915_1404067943_n.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »