Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой обектив ??
Автор: denis_galenkov   
Дата:   11-08-12 21:45

[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Кой обектив ??
Дата:   11-08-12 21:46

Здравейте аз съм сравнително нов във фотографията и все още не съм много наясно с обективите. Та става дума че ми трябва основен обектив с варио с който да мога да снимам г/д всичко като да мога да снимам и ПОРТРЕТИ. За сега имам една 50мм 1,8 и сега си избирам варио. Тъй като не искам някои от тези супер зуум затова съм избрал тези 2та и се чудя кой ще ми се отрази по добре.

1. Sigma 18-50mm F/2.8-4.5 DC OS HSM
2. Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC HSM OS Macro
3. Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II

Дата:   11-08-12 21:47

Моля само давайте обосновка към мненията си :)))

Автор: vikitovikito   
Дата:   11-08-12 21:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-08-12 00:03

колега това не помага !

Автор: io_bs   
Дата:   12-08-12 00:07

50-ката е ок за портрети, за всичко останало препоръчнам Nikkor 18-105mm VR. Пък ако имаш пари - може и 18-300 [smilie5]

Дата:   12-08-12 00:10

Аз по принцип съм Канон а пък за тези големи варио ме малко притесняват тъй като съм чувал че стесняват картината и тн...[cool]

Автор: Hexanon.IP   
Дата:   12-08-12 00:16

[smilie8]

Автор: io_bs   
Дата:   12-08-12 00:33

Еми с това е трябвало да започнеш...[smilie3] 18-105мм си е чудесен обектив за парите, може ли да обясниш повече за това стесняване, че ми стана интересно? [smile]

Автор: tocheto   
Дата:   12-08-12 01:03

Еее, ти пък, стесняват картината [smilie25]
Има се предвид следното нещо - при по-дълго фокусното разстояние имаш по-малък зрителен ъгъл. Ако ти е варио обектива ще имаш различно приближение и съответно различни зрителни ъгли.
Ето ти най-просто какво имам предвид, едно и също нещо снимано на различни фокусни разстояния:

http://cdn-7.nikon-cdn.com/en_US/IMG/Images/Learn-And-Explore/2009/Photography-Techniques/Focal-Leng

Съответно, ако вариото ти е 16-105, това означава, че ще можеш да покриеш зрителните ъгли от 16 до 105 мм (като се има предвид обаче и кроп фактора, ако камерата ти не е ФФ)
От изброените от теб обективи мога да говоря само за
Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II, ползвам го на Сони алфа 700 и съм много доволна от него - остър, добри цветове, с еднаква светлосила по цялата дължина.

Дата:   12-08-12 01:40

Не аз това за по-малкия зрителен ъгъл го знам, но става дума за това че ако снимам портрет може да го свие малко или пък фона отзад да свие...

Автор: mikedimit   
Дата:   12-08-12 03:11

Да свие, да свие, ми ти го изглади со вградените корекции в лайтрума.Не го мисли толкова .

Автор: pefoto01   
Дата:   12-08-12 05:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »