Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за шум при Canon
Автор: tony_p_bg   
Дата:   11-08-12 17:21

Здравейте, мисля да си сменям старият Canon 30D с Canon 60D, но се питам на една и съща матрица щом пикселите са се покачили с 10 милиона, колко се е покачил цифровият шум, до колко е използваемо това високо ИСО при 60D то? Това уловка за купувача ли е или наистина дава добри резултати в неблагоприятни светлинни условия? Като цяло ще има ли разлика в картинката между двата модела при еднакви други условия? Благодаря на всички отзовали се[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за шум при Canon
Автор: pefoto01   
Дата:   11-08-12 17:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vikitovikito   
Дата:   11-08-12 17:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tony_p_bg   
Дата:   11-08-12 17:30

Как са успели да го компенсират, след като на единица площ се падат много повече пиксели, би трябвало шума да е многократно по-голям? Другият проблем при 30Д беше лошият автофокус, дали при 60то са се променили нещата?

Автор: ivoet   
Дата:   11-08-12 17:32

Не съм снимал с 30D, но на 40D-то ми шума не е проблем и автофокуса ми се струва отличен, но може би просто така ми се струва след като смених 350D-то с 40D.

Автор: dave   
Дата:   11-08-12 17:51

Цифровия шум надали, но фотонния със сигурност. Площта на фотодиода е намаляла доста.

Автор: asahi   
Дата:   11-08-12 18:10

Ако тръгнеш да мериш шума с лабораторни методи ще намериш разлика. На практика няма.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »