Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Предметна фотография
Автор: Sarolov   
Дата:   07-08-12 15:17

Здравейте колеги и колежки,
след като закупих първият си огледално-рефлексен фотоапарат получих и първата оферта за снимане. Офертата се състоеше в снимки на детски играчки за уеб сайт. Собствениците искаха играчките да бъдат на бял фон.Искам да ви попитам възможно ли е да си направя мини студио с подръчни материали, тъй като финансите ми в момента са ограничени почти до минимум.Ако не е възможно с подръчни материали , давайте идеи за направата му по възможно най-евтиният начин .[shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Предметна фотография
Автор: iva_drag   
Дата:   07-08-12 15:24

Най-евтино - две лампи + палатка за предметна фотография според рамера на играчките.

Дата:   07-08-12 15:26

И аз така си мислех .. Дори съм виждал в интернет, че палатката може да се направи от кашон и бели листове :?

Автор: Lighter   
Дата:   07-08-12 16:14

От кашон и бели листове може да се направи... кашон облепен с бели листове. Не вярвам да помогне.

По-добре и по лесно ще ти бъде, навън (на балкона) да опънеш един бял чаршаф за фон и да снимаш на дифузна светлина (това значи без пряка слънчева светлина). Ако трябва сложи един или два отражателя отстрани. Отражателите може да са от бял картон или друг чаршаф. Така ще намалиш контраста и ще се предпазиш от излишни отражения в предметите, които снимаш.
Сподели как си се справил!

Дата:   07-08-12 16:18

още сега ще опитам :).. [shtrak] [shtrak]

Автор: anjsan   
Дата:   07-08-12 16:37

Кашон с паус става нелоша домашна палатка , ама за дребни неща .

Дата:   07-08-12 21:22

https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/kbnt1748.JPG

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/391291_453624407991644_1230630640_n.jpg

Ето днешният ми опит :)

Автор: джъмбо   
Дата:   07-08-12 22:04

според тен тази снимка ще даде ли на евентуалния купувач представа какво взема?!?!?!

Автор: Myth   
Дата:   07-08-12 22:38

Ъъъъъъ може и нещо моите очи да ме лъжат, ама доста мазничък ми се струва тоя кадър. Ако ще се отваря на такъв размер, аз ако съм клиент и ми вземеш пари..... Според мен не става, отделно и това което казал джъмбо, ме не ми става какво е това, ама айде аз от детски играчки не разбирам та...

Дата:   07-08-12 22:45

Хайде да те насоча още малко тия неща се снимат от статив ако ще е на постоянно осветеление и на затворени бленди. Ако нямаш статив, купи си, вземи назаем или по-добре дай поръчката на някой друг, предполагам и за доста ниска цена снимаш та...
Малко смело от твоя страна да приемеш поръчка без никога поне експерименти да си си правил по темата.
Няма лошо да си купиш ДСЛР и да искаш да вадиш пари, ама то съвсем взе да става вярна приказката, купуват си хората апарат и вече са готови, не става баш така, попрочети малко, поснимай малко пък...

Автор: ARGO   
Дата:   07-08-12 23:35

системата е - ще ги снима комшията, той скоро си е купил професионален апарат [smilie21]

Автор: V-plod   
Дата:   08-08-12 00:08

Използвай вградените режими на фотоапарата.
По-конкретно използвай този за предметна фотография.
Ако го нямаш този режим, сменяй апарата докато е време [smile]

Дата:   08-08-12 00:11

Автор: ARGO
Дата: 07-08-12 23:35

системата е - ще ги снима комшията, той скоро си е купил професионален апарат [smilie21]

Бе няма лошо и в това хем комшията ще изкара някой лев, хем клиента ще плати малко, въпроса е в това обаче комшията да може да снима и да знае какво му трябва. В случая статив е почти задължителен, при положение, че ще снима на постоянно осветление.

Автор: imitev   
Дата:   08-08-12 00:27

Може и на стол да сложи апарата...

Тези снимки и със сапунер ще станат...

Специално тази снимка е изключително неинформативно снимана. Ако трябва сложете 2-3 кадъра, но да се придобива представа как изглежда. Отделно е добре и да се придобива представа за размера - дали с цифри и тегло в описанието, дали със снимане на нещо познато до играчката.

Дата:   08-08-12 00:56

Естествено, че и със сапунер ще стане, въпроса е снимащия да има малко познания, на стол малко трудно ще си го нагласи както иска а ако са и 200-300 кадъра...

Дата:   08-08-12 01:13

Статив имам ..
А задължително ли е да имам студийно осветление.. ? тъй като видях из, че става и с 2 нощни лампи и светлината от които е пречупена чрез лист от хартия .. ?

Дата:   08-08-12 01:49

Не, не е задължително да имаш студийно осветление, снимай на затворена бленда и в RAW за да може после да си оправиш баланса на бялото, ако ще снимаш в JPEG си го оправи преди това, може и за RAW да си го оправиш преди това, но не е фатално, защото може да го коригираш след това. Хубаво си наблюдавай обектите преди да снимаш а не след като си снимал да разбереш, че имаш бликове, където не си желал. За другото джъмбо ти е казал, снимай така, че да може ясно да се разбира за какво става въпрос, ако не си сигурен прави по няколко кадъра от различни ъгли. [shtrak] Хайде дерзай.[beer]

Автор: asahi   
Дата:   08-08-12 08:42

Запознай се с DOF и предварително си дай сметка какъв доф ти трябва за снимката и как да го постигнеш.

Дата:   08-08-12 10:46

Виждам принципни проблеми в този кадър.
Снимал си от близко. В резултат има перспективни изкривявания. Трябва ти по-дълъг обектив, за да можеш да снимаш по-отдалеч и перспективата да изглежда нормална, а не предната част на предмета да изглежда много по-голяма от задната...
Наистина не си личи добре точно за какво става дума. Какво е предназначението на предмета? Какви са тези шарени неща под прозрачният капак? Гледната точка трябва да е такава, че кадърът да е информативен.
Обобщение - грешна перспектива, лоша гледна точка.

Дата:   08-08-12 10:52

По отношение на светлината резултатът е нормален и очакван. Нещата изглеждат много по-добре, отколкото ако беше използвал вградена или портативна светкавица. Не очаквах проблемите, за които писах по-горе, защото обикновено хората първо се учат да се справят с композицията, гледната точка и перспективата и тогава се сещат да се борят със светлината.

Дата:   08-08-12 11:34

Благодаря за съветите на всички :) За да представя реалния раазмер как ще е по-добре, да поставя линийка пред предмета или някакъв познат на всички предмет(например батерия), за да си преценят по предмета какъв е размера :?

Автор: imitev   
Дата:   08-08-12 11:41

Линийка и батерия е много кофти за детски играчки...

Дата:   08-08-12 11:44

Емии.. Аз съм виждал в някои сайтове, без нищо за ориентация за размера. Просто където пише каква е играчката пише и размера например-"Тигър"-55см.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   08-08-12 12:06

.. Искам да ви попитам възможно ли е да си направя мини студио с подръчни материали

.. Възможно е ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Глей са аз какво си спретнах преди 2 години , като трябваше да се ползва седмица-две , докато си купя нещо истинско ... [smilie7] [smilie7]

... и те така вече две години ...... [smilie5] [smilie5] ... щом ми върши работа и съм доволен от резултатите , що да набивам излишни кинти ..... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

... система хризантема .... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

..
https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/vihs6930.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-VKm0GlkNvIQ/UCIhrwSfUFI/AAAAAAAAORs/IwmbM0tzQ8E/s640/IMG_0002.JPG

..
https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/wwzb1345.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-dUDc-gF1buE/UCIhvxTTQeI/AAAAAAAAOR0/FCmi_j8p-yo/s720/IMG_0004.JPG

..
https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/kiwj9383.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-SGKBpQbZvqw/UCIh0Oa6ZYI/AAAAAAAAOSA/o37d6ooTb1Q/s720/IMG_0005.JPG

... Смешно нали .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

.. смешно , ама ми върши работа ..... и смело мога да твърдя , че правя едни от най-добрите снимки в един сайт , в който продавам .... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

.. Та значи .... [smilie7] [smilie7]

.. един приятел ми даде стара милиционерска репро уредба от 60-те .... от там се почна всъщност ....

После ..

- Малка масичка ..... всеки има вкъщи нещо подобно ... [smilie3]
- Статив - китаец , от по-големите , с плочка - 30-40 кинта ...
- Дистанционен спусък - 18 кинта ...
- Лум. лампа - 15 лв - от Практикер примерно
- Отражател - 3-4 лева .... от авто магазин ... това за предните стъкла на колите дето ... [smilie5] [smilie5] ... закрепен е на парче стиродур /изолация/ ...
- отзад - кашона от лаптопа ми ... [smilie5] .... върху него стои и луминисцентната ламБа .... пали се при нужда ...
- няколко хавлиени кърпи с различни цветове ..... според нужния фон ... [smilie18] [smilie18] [smilie18]
- една рамка със супер черно ... нещо между плюш или кадифе .... ползва се при нужда от черен фон ... [smilie3]
- чат-пат ползвам и една стара руска светкавица насочена в тавана ..... [smilie8] [smilie8]

... страничните лампи рядко ги ползвам ..... много са силни и са прекалено близо до предмета .... [smilie7]

.. Дано да съм бил полезен ... [beer] [beer] [beer]

Дата:   08-08-12 12:16

Ехееееее аз мислех да правя палатка от кашон, но май твоя вариант ми допада повече..ще опитам да спретна нещо такова днес по-късно или някой друг ден.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »