Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Използване на светкавица несъвместима с апарата
Автор: lensky   
Дата:   06-08-12 22:00

Здравейте! Искам да ви попитам възможно ли е светкавица, която се води несъвместима с тялото да се използва по някакъв начин само в ръчен режим на работа ? Конкретно става въпрос за светкавица YONGNUO YN468 първата версия и тяло Canon EOS1100d. Как трябва да я свържа за да може да работи в ръчен режим, защото като просто я сложа и я настроя на ръчен, нищо не се случва. Иначе светкавицата работи при натискане на копчето на пилотен импулс, като и на slave режим задействана от вградената.

Отговори на това съобщение
 Re: Използване на светкавица несъвместима с апарата
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   06-08-12 22:14

В какъв смисъл YONGNUO YN468 не е несъвместима с Canon EOS1100d? Не е канонската версия или по принцип YONGNUO YN468 е несъвместима с Канон и не може да синхронизира? Би трябвало да си работи. Доколкото разбирам на твоето тяло не синхронизира изобщо, така ли?

Дата:   06-08-12 22:27

Ами в таблицата за съвместимост на този модел светкавица не фигурира моя модел тяло. Светкавицата си е канонска версия, но явно не за този модел точно. Когато я сложа фотоапарата изобщо не я отчита, следователно не мога да вляза в менюто с настройки за външна светкавица и от там следва, че не се включва при снимане.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   06-08-12 22:33

Такава ли е светкавичката ?

Дата:   06-08-12 22:34

Моя грешка не е такава
Първата версия е без II

Публикацията е редактирана (06-08-12 22:35)

Дата:   06-08-12 22:40

На снимката е дадена моята светкавица, но самия материал е за по-новата версия. Иначе е това от снимката точно.

Автор: satyno   
Дата:   06-08-12 22:44

от същото място 1100D / Rebel T3 no - несъвместима

Пробвай с изолиране на всички пинове освен централния

Дата:   06-08-12 22:52

Ами не става.

Дата:   06-08-12 23:09

Бях почти сигурен, че с изолиране на пиновете светкавицата ще тръгне в ръчен режум. Пробвал ли си я със съвместимо тяло - може да е повредена. Палиш ли я в "S2" режим?

Дата:   06-08-12 23:13

Ами не съм я пробвал на друго тяло, но без проблеми се пари на S2 режим. Как да пробвам да изолирам крачетата по-добре. Аз опитах като поставих една хартийка между тях и мястото им на апарата, но може да не е достатъчно ефикасно ?

Дата:   06-08-12 23:17

Успят да сложа по-дебела хартия и тръгна на ръчен режим :) Благодаря много :)

Дата:   06-08-12 23:25

По-добре я продай и си вземи светкавица съвместима с тялото. Дори една YN-460 II ще ти свърши по-хубава работа ( YN-460 първа версия са по-слабички ).

Дата:   06-08-12 23:26

Еми ще я продам стига да се появи купувач. Пуснал съм обява и ще чакам, но тогава поне имам опция да я използвам някак.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   06-08-12 23:31

Имам приятел, който ползва светкавица канон на тяло на никон[cool]

Дата:   06-08-12 23:35

Аз просто съм силно начинаещ в тази област и затова предпочитам като за начало светкавицата да има и TTL режим, но все пак и на този резултат съм доволен. Няма да събира прах. Ще се мъча да снимам с нея, колкото ми се отдава. Още веднъж благодаря много на satyno.

Автор: anjsan   
Дата:   07-08-12 09:16

баби-играят-с-теб каза : Имам приятел, който ползва светкавица канон на тяло на никон .
баби-играят-с-теб как е направен този номер ? Преправяна ли е или с някакво допълнително устройство ? Твоят приятел сигурно е жичкаджия , а ....

Дата:   07-08-12 09:59

Вероятно всички съвременни светкавици могат да работят на какъвто и да е апарат в ръчен режим, независимо апарата и светкавицата. Дори и Сони с нестандартната си обувка не е пречка, защото има преходници към и от него. Дори могат да се използват и стари светкавици с високо синхронно напрежение с някои ограничения на Канон и Никон (мисля че на още една марка, но не си спомням коя )
/ Написах "вероятно" заради случая обсъден тук.
Иначе изолирайки всички пинове освен централния подкарва каквато и да е светкавица на какъвто и да е апарат, но би трябвало това да не се налага в болшинство от случаите/

Публикацията е редактирана (07-08-12 10:05)

Автор: anjsan   
Дата:   07-08-12 11:25

А как може да се накара да работи една светкавица несъвместима с даден апарат (сложена директно на апарата ), така че всички функции да си работят , включително и ТТЛ ? Примерно както е посочено горе светкавица Канон да работи на тяло на Никон (или обратното...).
Или не може , а ?
Сигурно с някакъв софтуер може да стане .

Дата:   07-08-12 11:55

Не може. Освен братята китайци да измислят някакъв универсален адаптер между телата на камерите и светкавиците[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »