Автор: HSGeorgiev
Дата: 30-07-12 21:00
Д80 е все още със стария CCD сензор на Никон. Между другото 350Д, като всички Канони, които си спомняш, е с CMOS сензор. Нещата много се промениха с CMOS сензора в Д300 и Д90. Общо взето доста сходни неща можеш да намериш между Д90, Д300, 40Д и 50Д. За разлика от тях камери като Д80 и Д200 имат доста по-високи нива на шум при равни други условия, но пък имат и много по-приятни, според много хор, цветове ...
40Д е много по-бърз от Д80. И в двата смисъла.
Д80 от друга страна има по-добро мерене.
40Д фокусира много по-бързо, особено с хубави канонски USM обективи. Д80 от друга страна фокусира по-точно - има и той също по-малко брак спрямо 40Д. Но пък с по-бързия си АФ и с по-бързата си серия (повече от двойно - 6,5 срещу 3 к/с) 40Д има шанса да фокусира и да направи кадър там, където Д80 просто няма как, въпреки по-добрия си фокус и по-доброто си мерене.
Д80 е по-малък и по-лек. За сметка на това пък 40Д е по-здрав.
Още много може да се продължава така, но извода е само един - като сравняваш точно тези камери, точно с тези сензори, недей да се заблуждаваш, че изборът ти е между Канон и Никон. И също така недей да се заблуждаваш, че някой друг освен теб ще направи твоя правилен избор - знаеш вече как стоят долу-горе нещата, в зависимост от своите си приоритети ще избереш ти. И от сега трябва да приемеш, че няма идеален избор - ако имаш прекалени очаквания, каквото и да вземеш ще се разочароваш. Повярвай ми, бил съм искрено щастлив и при Канон и при Никон. Д80 не съм притежавал, но от екземпляра на violator-а зная, че е прекрасна камера
|
|