Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Забранено е внасянето на професионални фотоапарати (апарати със сменяем обектив)
Автор: vboykov   
Дата:   26-07-12 12:58

Това правило все повече се забелязва по големите музикални събития у нас. Говоря за фестивали като Elevation u Spirit of Burgas.

Правилно ли е като видят черен апарат да те анатемосват и да те гонят, все пак си отишъл да си правиш кефа, а си платил и немалко пари?

И как да им обясниш, че с ентри левел DSLR със китов обектив няма да направиш кой знае колко по-добри снимки от хората с турбосапунери и безогледалки, влизащи свободно.

Ще им откраднеш хляба на хората от медиите ли?

Справедливо ли е според вас и какви са мотивите им?

Отговори на това съобщение
 Re: Забранено е внасянето на професионални фотоапарати (апарати със сменяем обектив)
Автор: guesswho   
Дата:   26-07-12 12:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re: Забранено е внасянето на професионални фотоапарати (апарати със сменяем обектив)
Автор: muncho_   
Дата:   26-07-12 13:11

Купуваш си Pentax k-r в цвят различен от черен (примерно бял) и нямаш ядове.

Сега сериозно.Смятам, че това страхотна глупост.Все пак е обществено място и щом снимането не е изрично забранено, не би трябвало да има значение големината или цвета на техниката.

Колкото до мотивите им.Може би медиите плащат доста дебели суми за да снимат даденото събитие и от тях идват тези искания.

Автор: compur   
Дата:   26-07-12 13:55

на билета за съответното събитие пише всичко!
правилно, неправилно... щом си там, се съобразяваш с ограниченията.
изпълнителите също имат своите изисквания към организатора на събитието, който подписва договор и се съгласява със съответните правила...

Дата:   26-07-12 14:03

На билета не пише нищо, защото обикновено са бланки на Eventim u Ticketpro. Единствено на сайтовете на събитията в раздел въпроси и отговори се споменава по въпроса.

Живеем във време, в което всеки има в джоба си телефон, който прави снимки, а мнозина имат и HD видео. Никой не ти прави проблем за това, дори ако си със по-сериозен апарат различен от DSLR т.е забраната не е за снимането въобще.

Някой знае ли как стоят нещата в чужбина?

Автор: pumabg   
Дата:   26-07-12 14:03

Като юрист имам една много добра техника за решаването на такива казуси…
Препоръчвам я на всеки!
Просто обърнете ситуацията…
Например , няма такава забрана и всеки може да си влиза с каквото си иска…
Пълно е разбира се с фотографи и скъпи дълги стъкла а на следващият ден перфектни кадри в пълен размер се ширят из нета…
Такааа , лошо няма, само че идва въпросът, как тогава професионалните фотографи ще си изкарват хляба? И каква ще е цената на техният труд? И утре когато на някой му потрябва снимка от “не толкова хитово събитие”, кой ще му я направи?
Ей такива въпроси ми идват на мен…
За това аз съм за забраната всеки да си снима където и който си иска…
Вие не сте си платили на Елевейшън да ходите да снимате а да слушате музика или греша?
Всяка монета си има две страни ..
[smilie3]

Дата:   26-07-12 14:39

За мен лично снимането си е част от изживяването. Първият ден на Елевейшън нямах проблем и се получиха доста приятни кадри и то не на изпълнители, а на приятели и атмосфера като цяло(мацката в профила ми е от там). Аз като нямам друг апарат, не толкова "професионален" ми е кофти.

Донякъде сте прав за конкуренцията на професионалистите, но не мисля, че това е начина за решаване на проблема. Примерна идея - поставено компетентно лице на входа, към което да се насочват хората със страховити апарати, като има ограничение на дължината на обективите до 60mm да речем. Пък и профитата си имат достъп навсякъде, имат нужното оборудване, имат и опита, което в 90% от случаите означава, че ще направят по-добри снимки от подпийналият веселяк в тълпата.

Дата:   26-07-12 15:09

в договора, който организатора сключва с агенцията на съответния артист има клауза, в която ясно е описано кой и колко време може да снима... стандартно е първите три песни и след това край!

За гореизброените агенции не съм особено сигурен, но ако няма описано на гърба на билета –това навярно важи за закупилите онлайн билети- трябва да има обяснение на страницата на агенцията...

съответните прес-фотографи са заявили желанието си да заснемат събитието предварително, като са подали съответната молба, а организатора е преценил дали да ги одобри... или не.;))

[beer] [beer] [beer]

Автор: MOPT   
Дата:   26-07-12 15:13

Ако професионалистите останат без хляб заради хора от публиката снимащи за кеф мисля, че можем спокойно да се лишим от тях ...

Според мен организатора има правото да поставя каквито си иска ограничения стига да са ясни преди купуването на билета. И понеже не могат да накарат хората да не си носят телефоните (с прилежащите им камери) обикновено го отнасят "профи"-апаратите.

Дата:   26-07-12 15:17

"Компанията „Епъл" е подписала патентов договор с американският департамент за патенти и запазени марки, който може драматично да промени какво собствениците на iPhone могат и не могат да правят докато снимат. По принцип фотографирането на концерти и в киносалони е забранено, но контролът е невъзможен, тъй като почти всеки притежава телефон с мултимедийни възможности. По този начин американската компания цели да затвърди лоялността си към музикалната и филмовата индустрия.

За напред в продуктите на Apple ще бъде инсталиран инфрачервен приемник, който трябва да помогне на организаторите на събития, които не желаят гостите да снимат, да инсталират излъчватели, които автоматично ще изключват опциите за снимане.

Докато технологията предоставя възможността да се ограничават функциите за снимане, някои от другите приложения подобряват възможностите на камерата на телефоните на Apple. Например в музей или зоологическа градина могат да използват системата, за да поставят автоматично воден знак на снимки или видео, които са били правени на тяхна територия."

а сега де!

Автор: localhost   
Дата:   26-07-12 15:31

compur: пълен смях е това. Една лепенка на датчика за приемане и в залата нека си излъчват каквото си искат [smilie5]

Автор: tziko   
Дата:   26-07-12 16:00

По-добре да сложат едно ограничение на килограм, да кажем до 1кг. техника на човек. Тогава ще можеш да си вкараш по-сериозна техника с приятел но пак 2кила не можеш да минеш с тяло и обектив, а дълго и светло стъкло тежи повече от килограм.

едит, като допълнение:
Считам, че не е редно да пускат хора със по-сериозна снимачна техника. Който иска да снима да си заплати тези права и да му се даде достъп до подходящо място, а не да ми влизат в погото с ДСЛРите. Даже ограничението може да 500грама.

Публикацията е редактирана (26-07-12 16:29)

Автор: realnoncho   
Дата:   26-07-12 16:05

Общо взето зависи от организатора, някои групи също понякога имат против. Мисля че трябва да има разумно ограничение - ако е с апарат който не пречи видимо на другите да гледат да се пуска, но да не първите 2 реда да са с хора вдигнали по някое 1д с 70-200 2.8.
Бил съм в чужбина на голям метълфест и там беше нещо такова - не пускаха професионални апарати.
На мен лично 2 пъти са ми събирали и обикновена сапунерка на входа тук, поне вече такива пускат че хората иначе пак си снимат с телефони.

Автор: MarinY   
Дата:   26-07-12 16:15

Нормално е, да е забранено. И не става въпрос за "хубавите" кадри от турбосапунерки, а за грозните, но технически качествени кадри от ДСЛР-и. Те могат да скапят с години граден образ на артиста - умора, разпадащ се грим, кофти жест. Всеки се пази от такива неща, а акредитираните фотографи имат все пак някакъв "нравствен кодекс", какво да публикуват и какво не. Дори понякога има и контрол от организатора.

На по-известните шоута в Лас Вегас, прибираха всичката електроника, която има обектив.

П.П. Гледам и тук се вихри принципна борба срещу правилата. Побългареното разбиране за свобода на личността!

Автор: mirelay   
Дата:   26-07-12 16:19

На Sofia Rocks имаше доста хора с DSLR-и.

Автор: detlene   
Дата:   26-07-12 16:59

Винаги е било забранено и е съвсем нормално да е така. Свободните разсъждения по темата, за мен, са напълно безмислени.

Автор: pefoto01   
Дата:   26-07-12 17:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: digitalgab   
Дата:   26-07-12 17:37

За такива събития си купете турбосапунер от Панасоник, гледам сега последния модел е с обектив Лайка f2.8 във целия диапазон на зума - 25-640.

Дата:   26-07-12 17:44

Автор: guesswho   
Дата:   26-07-12 17:52

Автор: swan_   
Дата:   26-07-12 18:13

Трябва да се прави разлика между концерт и фестивал. На концерт отиваш за 2-3-4 часа. На фестивал оставаш много време - купонясваш, обикаляш насам натам. От къде накъде ще ми забраняват да се снимам по време на това мероприятие?!? Забрана да снимаш сцената съм съгласен да има, но забрана да си правиш снимки за спомен от концерта е пълен абсурд. И не, не искам снимки с телефон - купил съм си хубав апарат за да си правя снимки с него.

Дата:   26-07-12 18:14

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: