Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Lumix fz38
Автор: skyhiker   
Дата:   25-07-12 08:11

Здравейте,
педи два дни закупих въпросния Lumix fz38 от колега от форума.
При в офиса на куриера огледах апарата и направих няколко пробни кадъра, но понеже батерията беше изтощена не успях да го тествам както трябва. Както и да е, машинката изглежда перфектно на външен вид, все едно е от магазина. Няма и драскотина по нея!
Като се прибрах заредих батерията и реших да пробвам и видеото, понеже съм парапланерист и основно снимам небето и неща на фона на небето насочих камерата към него и видях едно петно близо до центъра с формата на бъбрек. Ето линк към видеото на което се вижда ясно петното http://www.youtube.com/watch?v=7wPNoDmAWYU&feature=g-upl
Въпросното петно стои статично при оптичен зуум и не си променя формата, мястото и размера. При дигитална интерполация се измества нагоре и в ляво, като си увеличава размера. На повечето снимки не си личи защото петното е полупрозрачно, но на еднотипен фон изпъква и най-вече при работа във видео режим.
Ходих до сервиз на панасоник във Варна, но човека не беше много сигурен в обясненията си и единствено стигна до заключението, че трябва да ми вземе 80лв за да отвори апараа, пък после ше видим какво ще правим.
Моля, дайте някакъв съвет или мнение, дадох не-малко пари за този апарат, защото бях чел доста хубави неща за тази серия на Панасоник, въпреки че на пазара има нови модели на други марки със сходни характеристики на същата цена.
Колегата от който го взех твърди че този проблем при него го е нямало и за пръв път научава за него.
Възможно ли е да е попаднало нещо върху матрицата или някъде вътре между лещите или пък са изгорели пиксели на матрицата[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Lumix fz38
Автор: Hexanon.IP   
Дата:   25-07-12 09:35

1. Некоректно отношение от страна на продавача,да го изпрати с празна батерия.
2. Точно в същата обява,на този индивид му бях написал,че цената от 500лв. на която го беше пуснал в началото е нереално висока и още някой неприятни за него неща. Разбира се бях "маркиран като спам",но се надявах заинтересованите като видят този "спам" да се усетят малко за какво съм "го" писал. Но явно не си обърнал внимание или си помислил,че аз съм лошия,който пречи на човека да си продаде хубавата,скъпа стока.
3. Разбирам,че си го взел за около 400лв,което пак е много.
4. Съжалявам много за неприятната ситуация.
5. Аз също не знаех за евентуален проблем.
[smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Автор: steeens   
Дата:   25-07-12 10:31

Снимай един лист бяла хартия на максимално затворена бленда и кажи вижда ли се петното. Отваряне на апарата ми се вижда безсмислено упражнение. Петното прилича на петно върху матрицата. Да не си снимал слънцето, докато си правил проби за снимане на небето?

Дата:   25-07-12 14:40

@ Hexanon.IP
Наистина беше тъпо това с батерията, човека ми обясни че апарата е бил оставен за продажба в магазин и като го е взел да ми го прати батерията е била изтощена, имало е за няколко кадъра.
За цената с доставката излезе 396лв, наистина е височка за втора ръка, но съм чел доста за моделите от тази серия и все хубави работи. Умишлено търсех не ДСЛР, защото за целите, за който го ползвам ми трябва компактен и лек апарат с добър зуум и видео, какъвто е този. Впечатлен съм от качествата на машинката, но този дефект ме изненада неприятно.

@steeens
снимах на бял и черен фон при ф8
https://photo-forum.net/i/1633029
https://photo-forum.net/i/1633028
Не съм снимал директно слънцето!
Препоръчаха ми майстор във Варна, казва се Иво от фото ФОБО.
Говорих с него и каза че е имал подобни проблеми със по-старти модели от серията, след дълга употреба около матрицата се провирали разни прашинки. Каза че може да го почисти за 20-30лв.

Дата:   25-07-12 14:57

Уважаеми skyhiker,станалото - станало. За ФОБО чета добри отзиви. Дано всичко се оправи за едни 30лв. Успех! [smilie24]

Автор: tziko   
Дата:   25-07-12 15:08

Тва е боклук на матрицата, отваря се трудно, чисти се лесно и се затваря. Ще тря да се ръснеш некой лев за ремонта. Според мен продавача трябва да си поеме тези разходи.

Автор: deathzone   
Дата:   25-07-12 23:09

И аз така мисля. По принцип в този тип апарати на панасоник трудно влизат прах на матрицата. Аз имам един FZ7 вече има няма на 8 години още няма прах в нея.

Автор: muncho_   
Дата:   26-07-12 11:11

Представям си в какви условия е използван апарата за да влезе боклук в него.Чак ми е невероятно.Това с празната батерия за прикриването на дефекти ми е позната история.Според мен би трябвало продавача да заплати почистването ако те е уверил, че техниката е без проблеми.

Автор: emoXide   
Дата:   26-07-12 11:25

мунчо не си прав. Много лесно си влиза прах през обективите. На един от най-скъпите компактни какъвто е FUJI X10 обектива гълта прах като прахосмукачка... дори този в DPreview се е нагълтал

Автор: mihajlov2   
Дата:   26-07-12 11:47

Мда, навремето имаше един Панасоник, дето не гълташе прах през обектива - FZ50. Вътрешно зумиране, обективът не си изменя размерите при зумиране и фокусиране, като му се тури и един филтър отпред...

Автор: muncho_   
Дата:   26-07-12 11:56

Не знам.Щом казвате сигурно е така.Аз лично имам FZ38 и не съм имал подобни проблеми.Друг е въпроса, че аз го пазя много.

Дата:   26-07-12 21:09

Дано е прах, все още чакам майстора да го поправи.
Иначе апарата изглежда 1 към 1 като нов, няма и драскотина по него. Въпроса обаче е, че апарата е стоял за продажба в магазин и като съм се обадил колегата го е взел направо от магазина и ми го е пратил. Това е неговото обяснение за празната батерия и донякъде моето за неговото незнание за проблема. Първоначално поисках да му върна апарата, но той категорично отказа и каза, че можел и да не ми вдигне телефона ако бил мошеник. След продължителен разговор стигнахме до споразумение той да заплати половината от сумата за ремонта, която първоначално беше минимум 80лв в сервиз на Панасоник, но нещо човека не ми вдъхна доверие и реших да потърся някой, който се занимава с фотоапарати а не с прахосмукачки и телевизори.

Аз лично, бих поел целия ремонт или ако сумата е висока бих си взел обратно апарата за да си го строша в главата[cool]

Дата:   28-07-12 21:17

Апарата е отремонтиран, минах с 20лв[smile]
Палци горе за Фото ФОБО варна...

Дата:   28-07-12 21:38

Евала пич,радвам се за тебе,че мина тънка лайсна!
Айде [shtrak] на воля!

Автор: steeens   
Дата:   31-07-12 20:26

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] Браво!

Автор: radi_nrj   
Дата:   01-08-12 10:51

Явно сме къръци, в обектива на моя FZ100 беше влязъл косъм и имах същия проблем. Аз обаче поне съм по-кърък олекнах с 80лв заради тоя косъм защото тук в София явно тарифите са други [smilie9]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »