Автор: skyhiker
Дата: 25-07-12 08:11
Здравейте,
педи два дни закупих въпросния Lumix fz38 от колега от форума.
При в офиса на куриера огледах апарата и направих няколко пробни кадъра, но понеже батерията беше изтощена не успях да го тествам както трябва. Както и да е, машинката изглежда перфектно на външен вид, все едно е от магазина. Няма и драскотина по нея!
Като се прибрах заредих батерията и реших да пробвам и видеото, понеже съм парапланерист и основно снимам небето и неща на фона на небето насочих камерата към него и видях едно петно близо до центъра с формата на бъбрек. Ето линк към видеото на което се вижда ясно петното http://www.youtube.com/watch?v=7wPNoDmAWYU&feature=g-upl
Въпросното петно стои статично при оптичен зуум и не си променя формата, мястото и размера. При дигитална интерполация се измества нагоре и в ляво, като си увеличава размера. На повечето снимки не си личи защото петното е полупрозрачно, но на еднотипен фон изпъква и най-вече при работа във видео режим.
Ходих до сервиз на панасоник във Варна, но човека не беше много сигурен в обясненията си и единствено стигна до заключението, че трябва да ми вземе 80лв за да отвори апараа, пък после ше видим какво ще правим.
Моля, дайте някакъв съвет или мнение, дадох не-малко пари за този апарат, защото бях чел доста хубави неща за тази серия на Панасоник, въпреки че на пазара има нови модели на други марки със сходни характеристики на същата цена.
Колегата от който го взех твърди че този проблем при него го е нямало и за пръв път научава за него.
Възможно ли е да е попаднало нещо върху матрицата или някъде вътре между лещите или пък са изгорели пиксели на матрицата
|
|