Автор: Char
Дата: 23-07-12 15:43
Аз съм от близо година с Тамрона (нестабилизиран) и май почти забравих да слагам друг обектив. Снимам фирмени събития - конференции, семинари, срещи, партита, портрети. Повече от доволна съм от обектива - остър, точен фокус (след първоначално минаване през сервиза за калибриране на обектив и тяло), може би понякога не достатъчно бърз, но за това, което снимам ми е идеален. Понякога ми се иска нещо по-широко, но това е друга тема вече. Снимам и по улиците, но тогава не винаги той се справя добре, когато фокусирам по-далеч в дългия му край (50мм). Тогава фокусът му се обърква, фокусира предмети, в по-заден план, но не бек фокус просто се чуди кое да фокусира, това не му е силата определено. В широкия си край няма проблем. Преди всичко като насъбере човек много мнения и впечатления най-важното и единственото смислено си остава да отиде и да пробва. Ако на някого му е остър, може да не му се хареса пък цветопредаването, Ако пък му е бавен, може да се очарова от остротата. Може да се окаже на място, че нещо съвсем четвърто, за което не се е замислял изобщо се оказва точно това, от което човек има нужда...
|
|