Автор: ipolit
Дата: 19-07-12 11:27
Купуваш си едно малко компютърче за 200 лв и го закачаш към 7д-то с ЮСБ кабел. Пускаш на него Canon Utility, стартираш vnc сървър или remote desktop server и го правиш на ad-hoc wifi access point.
Ти се криеш надалеко, доколкото може да хванеш wifi от него и се конектваш с друго компютърче или жисием с vnc клиент rdesktop клиент.
Ама не знам дали ще стане, защото аз като се конектвам към един компютър, на който съм навързал охранителни камери през vnc хич не е стока картината и много лаги. С ремоте десктопа мисля, че е по-добре.
Въпреки това, нищо не ти пречи да тестваш без да купуваш каквото и да било щото ти трябват два компютъра за пробата.
Естествено може да се направят вариации по темата като например това, дето е вързано за апарата да не е компютърче, а телефон с андроид - те имат приложения за контрол на канон. Освен това на такъв телефон е възможно да се пусне ВНЦ сървър, ама според това, което прочетох трябва да се root-ва телефонът, тъй че малко умряла работа ми се види. Иначе за андроид има rdesktop client-и, тъй че ако е достатъчно свястна картината от евентуалното малко компютърче, ще можеш да снимаш от телефона.
Тия неща можеш да ги направиш и с канончета от g серията, ама са с къси обективи и не знам дали ще ти вършат рaбота. Иначе има 2х телеконвертори и получаш примерно 420 мм на Г9
Едит
Като казвам малко компютърче имам предвид нетбук, щото им държат батериите и стават за ad-hoc hotspot.
Тая постановка е за случай, че си из драките без ток за включване на апаратурата.
Публикацията е редактирана (19-07-12 11:38)
|
|