Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 светкавици Dynaphos и YongNuo
Автор: creet   
Дата:   17-07-12 19:58

Мисля да си вземам някаква светкавичка ии искам да чуя мнението на хора, които са имали досег с евтините модели на горепосочените производители.. Искам мнение като цяло дали си струват ии после някои конкретни моделчета :)) Благодаря ви.. чакам отговори!
п.п. - може и да има такива теми ама търсачката не работи вече месец, може би повече...

Отговори на това съобщение
 Re: светкавици Dynaphos и YongNuo
Автор: guesswho   
Дата:   17-07-12 20:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Hotsnail   
Дата:   17-07-12 20:57

Хубави са си yongnuo. За мен нямат технически проблеми.

Аз имам yn-560 т.е. Напълно ръчна стробистка светкавица. Работи идеално с радио тригер. Дори ми е по-удобна в тези ситуации от Сони 58-цата (58-цата има тонове повече функции и е по-мощна)

Сега ако търсиш светкавица дето да работи на автоматичен режим .....купи си фирмена не се вкарай сам в приключение.

Дата:   17-07-12 21:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-07-12 21:27

добре, а това водещо число.. четох до сега една голяма тема и съвсем се забърках.. рабрах формулата "водещото число делено на разстоянието = на блендата на , която трябва да снимаш" ... в характеристиките на YongNuo Speedlite YN-460II примерно пише "Водещо число: 38 (при 35 мм, при ISO 100)" ... к'ви са тез милиметри, к'ви са тея чудеса.. не може ли просто да си светка и толкоз :[smilie18] без излишни занимавки (в кръга на шегата)... Милиметрите за обектива ли са за какво са.. идея си нямам и няма кой да ми обясни!

Автор: hotsnail   
Дата:   17-07-12 21:40

остави тия глупости.

Значи по скоро гледай

1. разни схеми как се осветява

2. прибори разни дето се слагат за контрол на светлината - гелове, чадъри, софт боксове, бюти дишове, пчелни пити е такива неща.

3. има едно филмче на г-н Зак Ариас (ако разбираш английски) OneLight Workshop - гледай го. Ако не го гледаш ще трябва дълго да ти пишем простички неща

Сега 38 в общи линии значи по-малко от 56 например. Така де светкавица с по-високо водещо число е по мощна. Ама производителите лъжат малко - избират си най-добрите за тях условия да мерят.

Та грабвай две, три миглаки, чадърчета и тригери и почвай да се упражняваш. Това последното е най-важно. Аз съм на тоя етап. Четох много и гледах много ама си трябва практика - трябва да видиш снимката и как да я осветиш.

А курсовете дето правят чат пат не са лоши и може да идеш да видиш на практика някой схеми и положения

Дата:   17-07-12 22:00

дърпам си го филмчето.. сега ще го гледам.. :)

Дата:   17-07-12 22:02

Автор: metodiev_martin   
Дата:   18-07-12 01:06

>Автор: creet
Дата: 17-07-12 21:27

добре, а това водещо число.. четох до сега една голяма тема и съвсем се забърках.. рабрах формулата "водещото число делено на разстоянието = на блендата на , която трябва да снимаш" ... в характеристиките на YongNuo Speedlite YN-460II примерно пише "Водещо число: 38 (при 35 мм, при ISO 100)" ... к'ви са тез милиметри, к'ви са тея чудеса.. не може ли просто да си светка и толкоз :[smilie18] без излишни занимавки (в кръга на шегата)... Милиметрите за обектива ли са за какво са.. идея си нямам и няма кой да ми обясни! >>>>
Ако си намерил моя тема от преди време, по добре не я чети, че ще се вкараш в приключение, че за единия TTL и водещо чисто, щяха да ме банват от форума [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Alex-dan   
Дата:   18-07-12 09:06

[smilie5] Верно че така беше [beer]

Публикацията е редактирана (18-07-12 09:10)

Автор: sir_sky   
Дата:   18-07-12 09:45

Zack Arias [smilie24] гледай го поне 2-3 пъти, и ще ти се изяснят много работи![shtrak]

Автор: gushev   
Дата:   18-07-12 10:20

В замунда има ли го?

Автор: hotsnail   
Дата:   18-07-12 10:54

не!
виж пиратския залив

Публикацията е редактирана (18-07-12 10:55)

Дата:   18-07-12 17:03

аз го дръпнах от torrentz.com... реших да не си купувам още.. като започна да се занимавам сериозно и имам средства ще си взема нещо хубаво което ще издържи много време :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »