Автор: dreem87
Дата: 10-07-12 09:05
Снимам от 2 години, но никога на такива условия. Снимах едно момче на балът му, не бях фотограф, просто гост, но беше ужасно тъмно в ресторанта и снимките вътре бяха трагедия с много светли лица и много тъмен фон... за това сега ми трябва малко насока, за да мога да направя нещо читаво.
Значи едната идея е да взема дифузер, но на къде да насочвам светкавицата?
Вчера правих малко проби на тъмен мрак в къщи с една лампа за бюро забутана надолу, колкото да даде съвсем лека светлина, гледах да разположа обекта възможно най-далеч от фона (стената), снимах на скорост 100, бленда 2 и исо 600
Светкавицата врътнах вдясно от мен към стената и малко нагоре и ръчках настройките на М, така че да е с минимална мощност (но и това много не разбирам, боже, никога не съм снимала на ръчен режим на светкавицата, някой има ли нещо за четене по въпроса, сб-600 е светката...) Е, получи се хубав резултат, съвсем леко недоекспониран, така че да създаде приятна атмосфера, приятно замазан и осветен фон... но в църквата едва ли ще е толкова тясно колкото в малкия ни хол и едва ли ще има стена в която да отразявам, но наистина ще се отгледам за нещо такова.
Църквата е - Руската църква, била съм на кръщене преди 2 години там и пляках с вградената светкавица, ей така, та нищо не стана, ама то и не се е очаквало при тези условия, църквата е много тъмна.
18-55 ще го взема, но ми се ще да снимам с 50ката, просто онзи хич не го обичам, а и искам поне хубаво боке, ако успея да осветя задния фон изобщо.
А иначе по църквите на сватби и други мероприятия постоянно се разхождат фотографи с голеееми светкавици, така де, трябва чалъма да е там :D
Сега наистина обмислям още един вариант - да взема хубаво тяло под наем и да ползвам моя като втори фотоапарат :D
Но кой обектив къде да нанижа :D
|
|