Автор: pepi34
Дата: 27-06-12 12:11
Колега, бебетата ги снима фотографка, аз съм видеооператор. Ще ти кажа и мнението си, понеже ме питаш. Линка който си ми пуснал, евентуално да се уча от него не ми харесва. И ще ти кажа защо не ми харесва. Не защото снимките са лоши, а защото всички гледате от такива линкове и всички снимате така. В резултат от това всички БГ бебета се сдобиват с почти еднакви фотографии.Разгледай сайтовете на повечето фотографи, който снимат деца и ще видиш че всичко е еднакво. Шапчици, кошчета, спящи бебета. Къде е емоцията и уникалното - никъде. Виж, на втория линк - Ели, наистина има доста голямо разнообразие, не е изплагиатствано. Нашите снимки не са шедьоври, но поне я няма тази повтаряемост и плагиатство. Или по-точно е сведена до минимум, там където може. И са доста по естественни, защото позите на децата са естественни, а не предварително нагласени.Може би не си съгласен, но всеки си има мнение.Аз се занимавам от 10г с видео и фото заснемане на хора и винаги когато предлаган нещо, внимателно оглеждам и предлагам точно обратното на това с което е наводнен пазара. Не знам на кой му харесва и на кой не, но схемата работи успешно и никога не ми се налага да правя дъмпинг, например да снимаме фотосесия за 30лв.
Публикацията е редактирана (27-06-12 12:15)
|
|