Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon S100 ?
Автор: layman   
Дата:   23-04-12 13:12

Здравейте,

понеже прогресивно ми омръзва да мъкна голям апарат и обективи, особено когато съм с колело или на парти напр, търся нещо приемливо като качество и най-вече малко като размер - да влиза свободно в (заден) джоб на панталон.
Много ревюта препоръчват S100 и на теория съм наясно с теоретичните му плюсове и минуси, но искам и мнение от някой от този форум, който го има и може да сподели лични впечатления, особено за прословуто слабата му батерия и евентуални проблеми с фокусирането на близко разстояние.

XZ1 и X100 също са някаква алтернатива, а и са с доста по-светлосилна оптика, но не са толкова компактни, колкото бих искал.
Все пак, ако някой ги е сравнявал с канона и според него показват фрапиращо по-добро IQ, може и да преглътна размера им ...

Предварително благодаря за всяка информация от вашия личен опит с S100 (евентуално с XZ1 и X100)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon S100 ?
Дата:   27-04-12 14:38

да си вдигна темата ...

Тук наистина ли никой не снима с техника под половин кило

[smilie8]

Автор: georgivelev   
Дата:   27-04-12 14:41

Баче, тук в офиса се съревноваваме кой първи ще направи 3 кила обективи, ти ми говориш за сапунерки. Сапунерките излязоха от мода [smilie5] Иначе, бих избрал канон сапунерка всеки ден, дори и да не знам какво предлага конкуренцията в този клас фотоапарати.

Дата:   27-04-12 20:12

georgivelev - благодаря, че отговори ! [smile]

щото явно болшинството тук са high-end про-та и въобще не се вълнуват от сапунерки

... а понякога размерът на техниката има по-голямо значение от IQ-то на снимката

" най-добрия апарат - този, който е в теб "

[smilie3]

Автор: gbrain   
Дата:   27-04-12 22:57

"" най-добрия апарат - този, който е в теб "

Точно така

Автор: rimohit   
Дата:   27-04-12 23:14

Пиша само за да ти дигна темата , защото не мога да ти дам мнение . Но и двата ги бях загледал заради приемливия вариант да снимам с подводен бокс , [beer] но на другаде ме отвя вятъра... layman написа:

Автор: stef7   
Дата:   28-04-12 08:59

Canon S100 е единствения компактен фотоапарат който ще може да носиш в джоб. Но не те съветвам да е задния. [smile]

Всички останали са по-големи и ще се събират комфортно само в джоб на яке или палто.

Също мислех да се обзаведа с подобен и разглеждах всички варианти, но тъй като снимам само на m43, просто добавих един Панасоник GF2 с 14mm f2.5 pancake. Излезе ми по-евтино от Canon s100, сенсора му е доста по-голям и съответно до 800ИСО шума е доста по-малко, а качеството на картинката по-добро, видеото също. Така избягах от малкия сенсор, но успях да се обзаведа с относително компактен фотоапарат, размерите му с 14мм обектива са много близки примерно до Олимпус XZ1 или Фуджи X10.

Ето сравнение

Рядко го нося в джоба, само с 14мм pancake. Купих си една малка и симпатична чантичка и там побирам освен този обектив и стандартния китов.

Сменяемите обективи и малкия размер на GF2 ми позволяват да варирам със средствата за пренасяне [smile]. Понякога зимата съм го слагал в джоба на якето, с другия 20mm pancake в другия джоб. Но общо взето винаги предпочитам чантичката. За около месец или два си го носих всеки ден с мен. Да напълно съм съгласен, най-добрия фотоапарат е този който е с теб. Друго огромно предимство на подобно компактно и леко решение е ниската цена. Не го мисля и не се притеснявам че ще го откраднат и съответно още по-често го вземам със себе си. Това ми е и стандартното решение като съм с приятели и снимам за спомен, като карам ски. Много съм доволен засега.

Но ако държиш да го носиш само в джоб, Canon s100 няма алтернатива. Не съм го ползвал, но мисля идеална камера няма. Всяка си има и недостатъци.

Автор: mikedimit   
Дата:   28-04-12 11:26

Вчера поснимах с едно Canon s100 на приятел.Много компактен-наистина е като за джоб на панталон.Тежи добре.Екрана е много светъл.Това, което ме замъчи, е автоматиката-нагъчкали са го с толкова функции, че при ниско осветелние на фул ауто смята бавно за моя вкус.Видеото му е страхотно.Оптичното варио тоже.Ако си поиграеш с режимите(ръчните настройки) може да ти свърши страхотна работа.

Автор: Asya_AD   
Дата:   26-06-12 15:11

Здравейте от десетина дни имам S100 и съм много доволна! Малък е, супер лек и удобен. Имам много режими с настройки и ако си поиграеш може да прави чудеса. Според мен за класа си е от най-добрите. Не отстъпва по много неща на професионалните :)

Автор: nikson   
Дата:   26-06-12 15:22

Новото сони го разбива от всякъде:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-rx100/sony-rx100A.HTM
.
Включително и цената:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/100107203001.html

Автор: estate   
Дата:   26-06-12 16:03

Перфектния джобен апарат,прави уникални снимки ...Направо съм изумен .Освен това е и доста удобен за работа .Особенно ме кефи рингчето около обектива ,което може да се ползва за смяна на бленда ,скорост че дори и може да зумираш с него.Единствения минус за мен че е тъмен на 120мм и цената също разбира се ,но пък имаш чудо в джоба си ,като се има впредвид че другата ми камера е Nikon F5 ,разбирате за какво говоря....[smilie5]

Автор: sirkhann   
Дата:   26-06-12 17:06

Като сте глупави да дадете 1000 лв за това тамагочи, поне не се излагайте да се хвалите после [smilie23]

Автор: pefoto01   
Дата:   27-06-12 00:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: estate   
Дата:   27-06-12 11:10

[smilie18] Кой е казал че сме дали по 1000 лева......[smilie18]

PS: Излелзе ми има няма 400 долара с почерпката .....[smilie24]

Публикацията е редактирана (27-06-12 11:12)

Автор: Asya_AD   
Дата:   27-06-12 11:21

Не всички искаме да носим камера и два обектива с нас, като всико общо е с тегло около 4 кг. Аз не съм професионалист и лично на мен този комплекта ми се струва излишен, особено имайки в предвид, че като пътуваш обикаляш по цял ден с него.
Canon s100 има доста добри характеристики няма да ги изреждам можете да си ги видите и сами.

Относно батерията няма да пада бързо ако се изключи GPS-а.

Не ми допада липсата на оптичен визьор, но се свиква.

Публикацията е редактирана (27-06-12 11:23)

Автор: pmartinov   
Дата:   06-07-12 22:50

Canon потвърдиха дефект в обектива на PowerShot S100

http://www.kaldata.com/71317/Canon-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%...

Автор: otvorenia   
Дата:   09-07-12 12:36

Много добро решение за компактен апарат. Има ръчни настройки. Цената (400$) му е добра спрямо това което предлага.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »