Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за избор на сапунерка: Fuji vs Pentax
Автор: riddick   
Дата:   26-06-12 11:31

Един познат се е насочил към следните апарати:

FUJI FINEPIX AX230 & PENTAX OPTIO LS 1000

Уточнявам, че не става въпрос за София, така че изборът на магазини при нас е малък.

Аз препоръчах Пентакса, понеже за мен батерията, теглото и размера са предпочитани за целите, за които ще се ползва.

Други мнения?[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за избор на сапунерка: Fuji vs Pentax
Автор: fmj   
Дата:   26-06-12 13:27

Отиваш с една твоя мемори карта ,може да се наложи да са две.Правите снимки с двата фотоапарата.После преглеждате снимките във вас и чак на следващия ден отивате да купувате фотоапарат.

Дата:   26-06-12 14:01

Апаратите ги няма на склад в местния магазин [cool]

Въпросът ми е за чисто субективна преценка. Ако можеше на живо нямаше да се занимавам, вече щяхме да сравняваме кадрите[smilie7]

Автор: simbon4o   
Дата:   26-06-12 15:45

14мпикс... - снимките ще са като с телефон, не че фуджито е по-добро ама идея по-добре ще е предполагам. Няма ли малко повече пари за някой по-читава машинка или втора ръка нещо...? Виждал съм снимки от многомегапикселна сапунерка от последните ... просто файла е много МВ заради мегапикселите реално използваемия детайл от кадъра е 3 пъти по-малко т.е. 14мп - по-скоро ползваеми ще са около 4мп след смаляване на кадъра. Сега някой ще каже е добре ще снимам на 4мпикс от апарата - още по-зле става обаче :).
Никон предлагат 10мпикс модели в този ценови клас, но тяхната матрица е физически още по-малка - т.е. пак не стават за нищо.

Преди време имаше едни самсунги по 120лв в техномаркет 5мп бяха и снимаха по-добре от сегашните измильотини с по 14-16мпикс.

Дата:   26-06-12 16:20

И аз търсех споменатите Самсунзи , обаче явно са се изчерпали вече. Бюджета остава в тези граници - основно ще се ходи и снима за спомен, така че качеството ще е ОК [smilie5]

Ако имаше начин щях да препоръчам нещо от Базара, обаче няма[smilie7] В общи линии идеята е "за тези пари - толкова".

Предполагам знаете как е положението[cool]

Автор: emoXide   
Дата:   26-06-12 16:33

потърсете в някоя заложна къща нещо по-тънко...

http://img99.imageshack.us/img99/9739/casioexp600frontback.jpg

ей този дърт мохикан го има в една заложна до нас, например ако не се лъжа за около 80-90лв... Не е лош за парите си.

Публикацията е редактирана (26-06-12 16:42)

Дата:   26-06-12 17:01

Лошо няма, обаче още в началото споменах че става въпрос за ограничен избор поради града, в който се търси апарата.

Така става сложно - някой трябва да го купи и изпрати на човек, който никога не е виждал[smilie7]

Освен това Касиото може да е яко, но има прекалено много копчета, без да споменавам размера и теглото[smilie18]
Ако беше за мен - да, ама не е[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »