Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лампа за руска светкавица Фил 105
Автор: anjsan   
Дата:   22-06-12 09:47

Имам една стара руска светкавица Фил 105 , която си зарежда , но не святка . Причините вероятно може да са ралични ... не съм много наясно с електрическите работи . Вижда се обаче съвсем ясно , че стъклото на лампичката е пукнато , затова си мисля че е от нея . Някой знае ли как точно се води лампата (ИФК.....),мощност или параметри , откъде може да се купи , има ли съвременен заместител ....

На някои стари светкавици пак руски (напр.Норма,Фил,Луч,Фотон ...)гледам , че е подобна на вид , ама дали е същата ? Мощността май е различна като гледам разстоянието , което може да освети .

Който има информация по тези въпроси и желае да я сподели , нека помогне , моля . Благодараря предварително .

Отговори на това съобщение
 Re: Лампа за руска светкавица Фил 105
Автор: mr_kras   
Дата:   22-06-12 10:32

ИФК-120
Пусни обява в базара, че търсиш такава лампа.

Автор: zdimitrov   
Дата:   22-06-12 15:01

ИФК-120
"Млад конструктор":
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=10745

8.20лв. има на склад

Автор: DEKOV   
Дата:   22-06-12 15:56

Внимавай само, че кондезатора е 1600мф и тряска мнооого яко, даже и на следващия ден след като си я изключил.

Автор: aldygreen   
Дата:   22-06-12 19:24

Автор: aldygreen

anjsan написа:

> На някои стари светкавици пак
> руски (напр.Норма,Фил,Луч,Фотон
> ...)гледам , че е подобна на вид , ама
> дали е същата ? Мощността май е
> различна като гледам разстоянието
> , което може да освети .

Руснаците нямат друга такава импулсна лампа, която точно да прилича на ИФК-120. Води се 120 J, работно напрежение 240 - 340 волта. Ако имаш подръка друга светкавица, можеш да ползваш поне за проба импулсната лампа. Колегата mr_kras ти е дал схемата. Но се пази от токов удар, там напрежението е около 320 волта. Винаги предварително разреждай големия кондензатор през лампа или як резистор 100 - 200 ома.
[shtrak]

Публикацията е редактирана (22-06-12 19:45)

Автор: anjsan   
Дата:   24-06-12 10:31

Знам , че може да ме удари ток от кондензатора - ще внимавам . Жичкаджия по принцип ше го прави де ... От друга руска светкавица ще взема лампата и ако не стане тогава ще купя нова .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »