Автор: yovko
Дата: 04-05-12 15:17
Прецени какво е важно за теб - и най-вече дали универсалната и мощна система на Nikon няма да ти липсва. Защото Fuji X-Pro1 е прекрасна камера, но бижуто е с характер и определено е повече мераклийска, отколкото универсална камера. За моето снимане Fuji X е всичко, което винаги съм искал, прецени за себе си, обаче.
Най-важните недостатъци: само три обектива (засега), още няма читава поддръжка на RAW-формата извън SilkyPix (за сметка на това JPEG-а е... няма такъв кеф), автофокусната система е далеч от никонската (най-зле е с макро-обектива), ще минат няколко месеца и firmware-и докато напълно изпипат камерата (и с x100 беше така, но пък все едно е друга камера сега), няма тукашен сервиз (или аз не бих им се доверил), най-близкия е гръцкия, немския отговаря териториално за нас, но аз ползвам UK-ския, т.е. ако недай боже ти се наложи, трябва да си готов да си платиш поне транспорта до тях (ако ремонтът е гаранционен).
Имай наум, че ако сбъркаш в преценката си - това не е система, от която лесно ще се отървеш в базара и по нашите географски ширини (само предполагам, де) - но пък ако свикнеш, се съмнявам някога да поискаш. Поне за мен x100 беше някакъв eye-opener... и в момента за нищо на света не бих се върнал към SLR/DSLR система.
Не те разколебавам. Просто помисли! Пък ако станем повечко Fuji-X хората, да вземем да се съберем, да се запознаем...
Публикацията е редактирана (04-05-12 16:01)
|
|