Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Уличните фотографи в Авганистан
Автор: simonov   
Дата:   07-06-12 01:18

http://vimeo.com/32748604

Изключително майсторство. Евала [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Уличните фотографи в Авганистан
Автор: Iivanov   
Дата:   07-06-12 01:41

Държавата е АФганистан мисля[smilie5]

Автор: V-plod   
Дата:   07-06-12 09:29

Ето как се прави

Автор: riddick   
Дата:   07-06-12 10:39

За нас е старо вече[beer]

Автор: mondragon   
Дата:   07-06-12 11:06

Не ми се мисли какво му се случва с ръцете като бърка така в химията....[smilie8]

Автор: fotorafi   
Дата:   07-06-12 11:09

Нищо ново ! Само преди 30-40 години в София имаше двама-трима такива улични ,моментални фотографи. Бяха на площад Възраждане, зад сградата,където се издаваха трамвайни карти.Сядаш снима те, забърква химията и след 10 мин. имаш мокра снимка за транспортна карта...

Автор: MauMyHa   
Дата:   07-06-12 12:11

аз май имам така всика някъде в нечий архив

Автор: violator   
Дата:   07-06-12 14:03

Не е изключително, но се иска опит. И както са ти писали по - горе за нас е вече старо. Това, че голяма част от съвременните хора не са го виждали, не променя неговата значимост във фотографската история. Лично аз съм на мнение, че контактното копиране на негатива е по - лесния и качествен вариант в случая.

Автор: luboar   
Дата:   08-06-12 21:02

в слуая няма негатив, подходящ за контактно копиране

Дата:   09-06-12 23:20

Напротив. Напълно възможно е да се направи контактно копие между мокри хартии, без да се прехвърлят текстура или други артефакти, дори и при този размер на негатива. Загубата на детайл при контактното копие е съизмерима със загубата от грешката при повторно фокусиране.

Дата:   10-06-12 08:27

нищо няма да стане. негатива пропит с фиксаж след такова "миене", ще фиксира другото парче хартия още по време на експонация. другите идеи, като съизмерими грешки няма да коментирам.

Дата:   10-06-12 10:32

И аз така си мислих. Едното е изплакнато в две три вани чиста вода за не повече от десет минути. Веднага след това съм се зел с другото. Светлината е от лампата в стаята.

http://img27.imageshack.us/img27/1985/dsc3931c18.jpg

Автор: Varog   
Дата:   10-06-12 15:21

"нищо няма да стане. негатива пропит с фиксаж след такова "миене", ще фиксира другото парче хартия още по време на експонация. другите идеи, като съизмерими грешки няма да коментирам. "

Че колко му е да постави между двете хартии малко целофан от цигарена кутия. Въобще, много може да се оптимизира процесът. Има и фиксиращи проявители.
Но може би цялата работа е в сложната процедура, за да се омае клиентът, че плаща за уникална операция.

Дата:   10-06-12 19:48

обичам да ме цитират.

не, не е е в омайването на клиента. става дума за оцеляване.
всичко е до бързината с която да се обслужи клиент, по най-евтин начин.

ако до този афгански уличен фотограф застане друг, който да копира контактно и да мие негатива 10 минути, вероятно ще фалира бързо.

помня времето до средата на 90те на 20ти век, когато стари арменски фотографи, снимаха в парка един до друг, с лоялна конкурентност, по същият начин с репродукция.

(снимка на мои приятели от това време)

http://photo-zona.net/images/user2719/album4390/large/1277493744_mvoo6621_Maimun-Foto-snapshot-with.

фотографите имаха и артистично мислене, режисираха модела/клиент и се опитваха да създадат естетика, а не бездушна снимка като колегата от Афганистан.

Дата:   11-06-12 00:36

Ето това място от клипа е интересно. Да ви прави нещо впечатление?

Както предлага Varog ще се влоши копието. Дори лошо изцедена вода между хариите ще го влоши.

Съдържанието на думата Естетика е относително. Използването и за даване на качествена оценка може да бъде обосновано, в рамките на времеви период, социална или кулкурна общност. "Спомен 1980", написано с технически шрифт може да изглежда наивно сега, може да е било наивно и тогава.. Незнам. Нямам разумни спомени от това време. Естетика ли е? А фотографа от Афганистан снима така, както разбира света.

Автор: asenr   
Дата:   11-06-12 04:00

violator написа:

> Ето това
> място от клипа е интересно. Да
> ви прави нещо впечатление?

Много левашки монтаж [smilie18]

Автор: jino   
Дата:   11-06-12 06:19

аФганистан ,поправи го

Дата:   11-06-12 08:21

нашите фотографи вършеха работата си доста сърцато с един неосъзнат искрен наивизъм, който те разбираха като естетика. имаше трима фотографа които работеха в един парк, и бяха около 70 годищни.
клиентите им сядаха пред камерата, търсейки атракцията в процеса и този откровен красив кич, а не подгонени от нужда за снимка...

все пак по него време имаше модерно оборудвани държавни студиа за цветни и черно бели художествени портрети на клиенти, снимани на плаки и минаващи през негативен ретуш, на достъпни цени от около 3-5 лева.

... така, че парковите фотографи си бяха атракция със своята ретро естетика. атракция за нас, за тях призвание. виждал съм Кирил Маричков да се снима при един от тях, не помня годината.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »