Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: valentinbg   
Дата:   10-06-12 15:43

Здравейте, колеги!
Дъщеря ми нещо взе да я влече фотографията и сега съм изправен до стената да купувам апарат ;)
Доста четохме и ровихме по форума, и се спряхме на следните варианти:
1.Canon EOS 1100D kit (18-55mm IS II)
2.Nikon D3100 kit (18-55mm VR)
3.SONY NEX-C3KS
4.Olympus E-PM1 Pen kit 14-42mm II
По принцип в момента основната дилема е безогледален или огледално-рефлексен, като явно детето смята, че няма да изглежда "професионално" с първия.....
Та въпроса ми е: кой от тези апарати би бил най-подходящ за начинаещ фотограф, и кой би правил най-добри снимки при еднакви други условия.
Благодаря предварително на всички отзовали се!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: stenlius   
Дата:   10-06-12 16:04

Глас за D3100 от мен, но аз бих взел на детето нещо от базара за старт - има голямо предлагане на добри системи от всички марки за малко пари...

Автор: Varog   
Дата:   10-06-12 16:12

"По принцип в момента основната дилема е безогледален или огледално-рефлексен, като явно детето смята, че няма да изглежда "професионално" с първия....."
Да изглеждаш професионално, естествено е първата крачка към овладяването на професията. Купи му скъп "професионален" апарат, 4-5 големи обектива в чанта, нека влиза тук да учи фотографски сленг и да вижда какви фотографии да прави.

Дата:   10-06-12 16:30

Varog, това го написах, защото аз съм за безогледалката, просто искам да пипна такава машинка ;)
А на хлапето тези апарачета му изглеждат несериозно.....
Но понеже не съм много вещ по темата - затова питам тука. Сарказмът ти с нищо не ми помага, а това което искаш да ми кажеш аз си го знам ;)

Публикацията е редактирана (10-06-12 16:33)

Дата:   10-06-12 16:45

"А на хлапето тези апарачета му изглеждат несериозно....."
Да, разбираемо е. На хлапетата БМВ под 7-ма серия им е лигаво, апарати под 2-3 хилки също. Дубай.

Дата:   10-06-12 16:54

Varog, ако няма какво да споделиш по въпроса поне не спами. На път съм да похарча доста пари за нещо с което не съм много запознат. Мисля, че ясно съм се изразил какво ме интересува, ти ако имаш нещо да си казваш просто така - отвори си тема.

Дата:   10-06-12 17:05

"Varog, ако няма какво да споделиш по въпроса поне не спами. На път съм да похарча доста пари за нещо с което не съм много запознат. Мисля, че ясно съм се изразил какво ме интересува, ти ако имаш нещо да си казваш просто така - отвори си тема."
Абе вие милионерите нямате ли си милионерски форум "Как най-гъзарски да си изхарча парите", та си биете главите какъв най-скъп апарат да купите на детето, че да не се чувства най-тъпо и бездарно сред другите деца на богоравни родители?

Дата:   10-06-12 17:13

Ами аз работя и си изкарвам парите. Как ще си ги харча - не си ти човека който ще ми държи сметка!!!
Аман от заядливи комплексари!

Автор: momo81   
Дата:   10-06-12 17:18

Здравейте,
за напълно начинаещ фотограф едва ли ще направи разлика между огледална и безогледална система. Едва ли ще има и голяма разлика в качеството на изображението от двата. Аз лично(както и много други хора вероятно) съм снимал и с DSLR и с безогледален. безогледаланата камера ми е много по-удобна за всекидневието и лесно я нося навсякъде, огледално-рефлексният го ползвам за снимане в условия, в които безогледалката по-трудно би се спрвила. Конкретен ример: наскоро ми се наложи да снимам театрална постановка с ниска осветеност - в такива условия безогледалният ми фотоапарат трудно фокусира и дава по-лоши резултати при високи стойности на ISO. Като цяло огледално-рефлексният апарат дава може би по-голямо поле на развитие. Ако детето се развива занапред и се мисли в перспектива вероятно DSLR е по-удачният избор. А и ако профи визията :) ще я направи по-щастлива (макар всички занимаващи се с фотография да знаят, 4е техниката не е от толкова голямо значение)то купете й DSLR. Важно е как ще се чувства и тя :)! От изброените камери D3100 е личното ми предпочитание без да Ви ангажирам излишно с него! Поздрави и успех!

Публикацията е редактирана (10-06-12 17:19)

Автор: taksabg   
Дата:   10-06-12 17:23

Varog изключително тъпо парче си , иначе по темата Nikon D3100.

Дата:   10-06-12 17:29

"Varog изключително тъпо парче си , иначе по темата Nikon D3100."

Публикацията е редактирана (10-06-12 17:45)

Автор: kimmy_rz   
Дата:   10-06-12 17:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »