Автор: chefo1979
Дата: 05-06-12 11:44
55-250 НЕ Е добър обектив.
Разбирам нежеланието ти да взимаш обективи втора ръка - мога да ти кажа обаче следното - един пазен обектив има пренебрежимо овехтяване, ако мога да използвам този термин. Има обективи (като 50/1.8 и 50/1.4 на Канон), които са известни с механичните си проблеми (единият може да се разпадне, а другият има прословут проблем с АФ-мотора), но има други, които са отлични и безпроблемни.
Обектив като 70-200/4L е прекрасен, солиден, надежден обектив. Един колега от Варна продаваше 70-200/2.8 на Сигма от профи серията им за сходна на 4L цена - това са обективи, правени да бъдат интензивно натоварвани и конструкцията им е съобразена с това.
55-250 е "дълъг китак" и докато за 18-55 могат да се кажат много добри думи, то за 55-250 не могат - лично мнение!
Аз съм си купувал тела и обективи само тук от форума - 5-6 тела и над 15 обектива, куп аксесоари. Повечето колеги тук си пазят техниката - един изтърван или немарливо поддържан обектив си личи - забележките не са нещо, което се прикрива с лекота.
Лично моят съвет е - разгледай за техника втора ръка и в този диапазон конкретно виж 70-200/4. Пиши на колегата nsirakov да ти каже няколко думи за стъклото - аз мога да кажа само суперлативи (стабилизираният ми е голяма слабост, но той е друга категория).
Поздрави и успех с избора!
|
|