Автор: ce_christov
Дата: 02-06-12 16:42
Не мога да разбера такива изказвания.
Току що проверих в B&H например Никон Д7000 в момента е 1096,95 USD. При днешен курс 1, 58727 лв/долар това си е 1741,15 лв.
като му прибавиш ДДС си е 2089 лв. А колко струва в нашите магазини - проверете сами (1999 лв с ДДС за тези които ги мързи да видят). Освен това като чукнеш "Add to cart" ти казва, че доставки до България не се извършват.
Значи можем да ревем, че нашите магазини не поддържали това и онова, ама като решим да се поохарчим малко на тема фототехника и търсим чужбината. Щото било по-евтино. И пак стигаме до "сивата икономика" как било по-добре да си вземеш нещо, ама ако можеш да излавираш малко ляво-дясно. Някой да ти го донесе, да не платиш мито и ДДС и да се фукаш, че пак си прецакал държавата. А нашите търговци - да се оправят. Ама освен техника, трябва да вземат да си внесат и клиенти, щото българските не чинят. А иначе е най-лесно да се реве, че тук нищо не става, ами няма да стане с такива разбирания.
ПП. Не съм търговец, електронен инженер съм и фотолюбител от около 40 години. За да не бъда голословен - само през последната година съм налял в хобито си няколко (доста) хиляди лв и то само от български магазини.
Уважавайте всеки, който се е нагърбил да влезе в този бранш. Ако имате идеи - реализирайте ги и печелете, но не мрънкайте!
|
|