Автор: mitku
Дата: 23-05-12 10:29
Мда, така е, за това споменавах и аз като казах по-горе, че "има ограничения и недостатъци при снимането така"... kapitancho е прав.
Не знаех за 2-рата точка, че не съм пробвал. Просто нямам други съответно много дълги или много широки обективи и съм пробвал именно с обективи от 50 до 85мм. Но първата точка си е така и го има този недостатък - с преходник трябва добре да се уцели блендата, на която ще работи както трябва, иначе почва да маже (предполагам заради дифракция).
П.П. (едит) Само за сведение, че може и някой да не знае и да се обърка какво представлява Helios-44-2 2/58, за който става дума по-горе в теста. Това е 58mm f/2 обектив (Helios-44-2 му е нещо като име, или и аз не знам какво точно, а НЕ, че е 44мм ). Т.е. и той със своите 58мм влиза в диапазона 50-85мм, за който говори kapitancho и както се вижда - е добре (пробвал съм и с 85мм-ов M42 и пак е добре). И съответно НЕ знам дали Капитанчо е прав да твърди, че извън този 50-85мм диапазон има проблем... предполагам, че има сериозни основания да го твърди, но аз не съм пробвал и не мога да кажа.
Публикацията е редактирана (23-05-12 11:18)
|
|