Автор: ivodam
Дата: 02-05-12 16:23
Неотдавна имаше разговори тук надълго и нашироко за канонски хобективи, при което се стигна до почти единодушно решение, че 400/2.8 е обективът. С главно О. Не мога нищо лошо да кажа, разбира се, имал съм такъв, ясно е за какво иде реч. Струва ми се обаче, че в разговора тогава се пренебрегна, напълно незаслужено, един наистина невероятен обектив, крайно слабо популярен у нас.
Иде реч за Канон 300/2.8, нестабилизираната версия, която за съжаление вече не се произвежда. Чувал бях, разбира се, за конструкцията на този обектив, която някои считат за уникална. Винаги съм се пазел от увлечения по такива изказвания. Но се случи така, че изпадна една бройка в Германия на такъв много запазен, като нов, обектив, взех го и съм доста приятно изненадан от едно наистина много благо изображение. Става въпрос за цялостната картина, визия. За остротата няма какво да се говори, бръснач, който с лекота понася не просто единичния и двойния конвертор, но и двата, един въху друг!
Все още нямам много кадри с това нещо, но ще пусна тия дни едно-друго, а колегата Коцаков, на когото изказвам официална благодарност за консултациите, вероятно има да сподели къде повече и по-интересни наблюдения.
|
|