Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мъгла-Метеорологично състояние
Автор: etto   
Дата:   28-04-12 22:00

Здравейте.Искам да попитам някой да знае как можем да преценяваме кога ще има мъгла и колко гъста ще е тя.Или ако има някакъв сайт ,който да е в помощ за тази информация.Питам защото е тегаво всяка сутрин да се става в 5 или 4 и накрая да си щракаш ей така безсмислици..

Отговори на това съобщение
 Re: Мъгла-Метеорологично състояние
Автор: pefoto01   
Дата:   28-04-12 22:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-04-12 22:07

Да,бих искал мнението на някой колега в тази област.Важно е и предпазването на техниката..все пак мъглата е чиста наситена влага..

Автор: Jim__Beam   
Дата:   28-04-12 22:47

.. Чувал ли си за уреда БАРОМЕТЪР ...... говори ли ти нещо ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: vAnko0   
Дата:   28-04-12 22:57

И аз до сега 1 път не съм уцелил мъгла, къв такъв късмет имам...

Автор: pefoto01   
Дата:   29-04-12 00:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   29-04-12 00:46

Аз преди две седмици улучих една приятна мъгла тука в София..рано сутринта естествено към 7 беше..обаче не си носех фотоапарата и ме хвана яд..то и за това питам..а за барометър съм чувал..само съм чувал..

Автор: pmartinov   
Дата:   29-04-12 15:56

Мъглите в България са два вида-сезонни и местни-локални.

Барометъра мери разликите в атмосферното налягане което се определя от различните атмосферни циркулации и фронтове.

Той не може да определя кога и къде ще има мъгла,нито гъстотата и .

Добрите метеоролози само могат да предвидят кога и къде ще има мъгла тъй като имат много информация за условията и обстоятелствата които я създават.

Най-често мъглата в България се образува при температурна инверсия .Студения въздух слиза ниско до земята ,а топлия над него .
Пролет и есен когато въздушната циркулация е най-активна се създават условия за мъгли в подножията на планините.

Само по себе си мъглата е воден конденз или ниска приземна облачност.Малки прахови частици са в основата на всяка капка която се разраства при повишена влажност и ниска температура.

Локалните мъгли се образуват в дефилетата на реки, влажни зони и блатисти местности.

Автор: asahi   
Дата:   29-04-12 16:01

Метеоролозите мога да кажат дали ще има условия за мъгла, а тя дали и кога ще падне е друг въпрос.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »