Автор: mitku
Дата: 27-04-12 10:36
То и аз бях доволен от Д90... но от Д7000 съм много по-доволен. Хората с Д90 си мислят, че разликата е малка, просто защото така се самоуспокояват. Но всъщност не е точно така - разликата е огромна... и затова и разликата в цената не е малка. Не че Д90 е лошо тяло - напротив, но Д7000 е много по-добро. Защо човекът да не си вземе по-доброто тяло, след като не му е проблем? Доста добре си се е насочил човекът и правилно разсъждава в мнението си по-горе.
А за обективите - за любител и за туризъм, 18-200 си е екстра... и е по-добър от 18-105, най-малкото е далеч по-издръжлив. А вече АКО му потрябва нещо по-специално - за "по-хубави" обективи за туй по-специално нещо, ще мисли по-нататък АКО реши да се занимава по-сериозно.
П.П. (едит) Ще се самоцитирам:
Например аз известно време ги ползвах и двата. Но всъщност реално като взех Д7000, Д90 само стоя около половин година в нас в кутията без да го пипна.
Главните предимства на D7000 са:
- по-добра работа при високо ISO... 1-1.5 f-стопа по мое мнение, въпреки повечето мегапиксели;
- по-голяма дълбочина на цветопредаването;
- по-голяма динамика (да кажем около 1-1.5 Ev);
- 14-битов RAW;
- по-голяма максимална скорост на затвора (1/8000);
- много по-удобен за работа с ръчни обективи - работещо мерене, много по-точен ръчен фокус с потвърждение с тройна светодиодна индикация във визьора;
- по-добър визьор (100% покритие);
- по-добро мерене и фокусиране с новия Multi-CAM 4800DX модул с 39 AF фокусни точки (9 кръстосани);
- фина настройка на AF;
- 2 слота за карти-памет;
- 2 режима за запаметяване на настройки;
- по-бързи серийни снимки - със 6 fps;
- малко по-големи възможности при работа със светкавицата - 1/250 sec flash sync и 1/320 sec flash fill;
- почти двойно по-дълга работа с едно зареждане на батерията;
- тяло с магнезиева рамка (съответно и по-здраво);
- защита против влага и прах;
- много по-добър режим за видео с FullHD и работещ АФ през цялото време + вход за допълнителен външен микрофон и H264 кодиране;
- затвор с рейтинг/тестван до 150000 щракания
- някой сигурно би счел за предимство и 16-те мегапиксела, пред 12-те (за мен лично точно туй няма значение)
- и т.н. и т.н.
По мое мнение D7000 е просто най-добрата кропка (DX камера) за миналата година, а и за тази (поне до сега). Просто Д7000 е по-добър почти по всичко, освен с цената естествено. И най-важното е, че няма нито едно нещо, по което да е по-слаб. Ако можеш да си го позволиш - действай смело - определено си заслужава кинтите отгоре. И както казах - откакто взех D7000, почти не съм пипнал D90-то. И аз не знам закакво го държах, но явно беше най-вече заради мързел да го наснимам и да го пусна за продажба (то и други неща вече има за продажба, но и те стоят по чекмеджетата от моя мързел). Все пак го продадох преди около месед-два.
Публикацията е редактирана (27-04-12 10:43)
|
|