Автор: J0R0
Дата: 09-04-12 22:33
Не искам да споря за цветовете - всеки си преценява дали му харесват или не.
Тези снимки съм ги правил на стандартни настройки /picture efects OFF, WB-auto/.
Сложил съм големите файлове, всеки може да си ги дръпне и да прецени какво става и какво не става от тях.
Само искам да кажа, че апаратчето има вградени десетки филтри и настройки по отношение на цветностите, почти цял Фотошоп.
За цвета може да се избира освен "изключено всичко" (което аз предпочитам) - ЧБ разширено, ЧБ контраст, ЧБ с доминиращ един от основните цветове - червен, син, зелен или жълт, ХДР в три варианта, сепия, вивид, нормал, стандарт, преобладаваща тоналност - каквато искаш от основните цветове (съчетана или не с винетиране, по избор), попарт, ретро, постеризация, софт фокус, висок ключ... сигурно пропускам още, но не ми се рови из менютата.
Изобщо, още в апарата можеш да му зададеш десетки комбинации по отношение на цветовете.
Съчетано с настройикте на белия баланс (аз и него държа на авто, но има наистина прецизен къстъм бял баланс, пробвах го веднъж) - комбинациите за цветности стават наистина ужасно много.
Както казах, предпочитам ги изключени всичките, защото ми е по-лесно да оправям цвета, ако има нужда, на голям екран, отколкото предварително да задавам и да гледам на малкото екранче на апарата.
|
|