Автор: amaranth
Дата: 04-04-12 18:42
Ако наистина искаш да снимаш, ама наистина имаш такова намерение - да се развиваш във фотографията, а не просто да правиш по-качествени снимки, но да си ползваш автоматични режими, тогава си вземи по-добро тяло (+ китов обектив, примерно) за над 1000 лв., но под 2000 лв. Nikon D5100 (1400 лв.)/D90 (1600 лв.), Canon EOS 550D (1400 лв.)/600D (1560 лв.), Sony Aplha 580 (1500 лв.)/Alpha 65 (1900 лв.), Pentax K5 (1750 лв.)...
Всички тези са по-хубави от 1100D или D3100 и ще ти служат по-дълго време, преди да ти "отеснеят".
Знам, че като начало не ти се дават много пари. И с мен беше така. Но сега се занимавам с фотография много по-усилено, а когато човек напредва с желание, телата от най-нисък клас скоро започват да го спъват с ограниченията си.
Аз в началото си взех Nikon D40, но после съжалявах, че не съм похарчил малко повече пари за по-хубаво тяло - щеше да ми служи по-дълго.
Та, прецени си внимателно - как и защо ще снимаш, какви стремежи имаш. Ако е само за кеф и за спомени, D3100 и EOS 1100D ще ти свършат чудесна работа. Но за по-висока летва ти трябва по-дълъг прът, така да се каже. А другите са добре като за начало. Естествено, има и много по-хубави, но за тях вече ще се бръкнеш повече от 2000 лв.
А иначе каквото и тяло да си вземеш от всички гореизброени, все ще ти е малко сложно, ако си начинаещ (както се предполага) - но едва ли тяло, което е с 500 лв. по-скъпо ще ти е по-сложно за употреба (аз така си мислех в началото). Така че това да не те плаши или притеснява.
Успех с избора и дано съм ти помогнал
|
|