Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Снимки на какви предмети са подходящи според вас за портфолио за продуктова фотография. Предмети, които са истинско предизвикателство за снимане като батерия за мивка например, която е "кошмар" за осветяване.
Снимки на какви предмети биха показали, че фотографът е майстор в жанра ;)
При сток фотографията клиентите НЕ СЕ интересуват кой е фотографът, кой е сайта му и какво портфолио има - или виждат снимката, която им трябва и я купуват или не
Ако смяташ да впечатляваш клиенти с майсторлък... забрави, да има шаренко и размазан фон там и ти да държиш нещо с голям обектив - това се харчи. Клиента не е майстор че да разбере лесно ли се снима мивка или трудно...
Колега, това не е правилен подход за изграждане на бизнес. С това отношение не можеш да издържиш на пазара. Там трябва да се учиш да се справяш с проблемите, а не да чакаш някой да ти намери решението и да ти даде идеите.
Ако ще правиш бизнес, това е твоят бизнес. Никой не може да ти каже какво да правиш. Никой не може да ти каже какъв е най-добрият бизнес модел специално за теб.
Не очаквай някой наготово да ти сервира бизнес модел, примери за портфолио и т.н. Това отношение не е на професионалист в момента, а е очакване някой друг да ти реши проблемите.
Седни, мисли, гледай, мисли, разгледай пазара, пак мисли и пак мисли.
Абе човекът задава конкретен въпрос, а умниците веднага се нахвърлят да го убедят колко е глупав да се надсмеят над това какви глупости пита. Аман значи!
Според мен най-трудно е да снимаш бижута със скъпоценни камъни.
Ето тук един добър фотограф дава жокери как снима той, изглежда си направо елементарно, всеки може да хрупа знания.
Друго трудно нещо за снимане е един цял черен фотоапарат, да стане като имиджовите снимки на официалните производители, имам пред вид да изглежда така и така
Мисля че са снимки последните. А за психологията - да така е. Но мисълта ми беше че ако търсиш собствено предизвикателство е едно ако се чудиш как да впечатлиш клиент е съвсем друго.
tzl - Не търсех бизнес съвети а по скоро споделен опит от хора, които се интересуват от предизвикателствата на фотографията. Снимането ми е хоби, което ми доставя истинско удоволствие.
bpavlov - Идеята за бижутата е добра. Благодаря за линковете :)
asahi - Трудно ще ми е да намеря хубави мебели в интересни интериори.