Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте на всички съфорумци. От много време обичам да снимам, любителски разбира се . До преди няколко месеца снимах едиствено със "сапунерки". Наскоро обаче си взех NEX и от тогава меко казано се запалих още повече. Възможностите на тази камера са несравними с досегашните ми камерки, въпреки че за сега все още снимам едиствено с китовия обектив... Откакто съм взел NEX-а непрекъснато съм във ФФ... чета форуми, ревюта, изказвания, начини и тхники за снимане. Та от много време се каня, но като гледам останалите снимки колко са прекрасни и не ми се качват моите , но все пак имам нужда някой да ги види и ще се радвам на всяка критика, надявам се това само да ми помогне
P.S. Снимките които са в профила ми са в JPG и съм ги качил както са от камерата без обработка... все още не съм стигнал до снимане в RAW и обработка
Чудесно! Започнал си да излизаш от снимане за "семеен албум" и фейсбук.
Съветите за много четене и гледане са задължителни, само не се съгласявам със снимането в JPG. Това е, като да си даваш филма в кварталното фото за печат и да си развиеш моженето. Не става. Ако сам не пипаш по "негатива" (РОУ файла), няма да се научиш какво е възможно да изтискаш от материала, а това знание е задължително за да се развиваш.
Благодря за отговорите, но аз и преди бех питал и так и не получих еднозначен отговор. Можите ли да ми препоръчате някоя програма с която да обработвам и конвертирам РОУ фаиливете?
Днес времето беше хубаво та реших да изляза и да поснимам малко... ето и няколко нови снимки (последните 4) отново са директен Jpg от камерата, снимал съм с ръчен фокус...
Благодаря за отг. Въпреки, че снимането ми е просто хоби, от много време искам да отида на курс но в района няма и все не ми остава време да отда някъде само за това...
правило първо: всичко(не само снимка!), което споделяме с други хора и не ги засяга лично, трябва да е интересно и/или казано/показано по интересен начин.
т.е. - ако един човек няма достатъчно много гледане/наблюдаване/четене/познаване зад себе си, няма как да прецени доколко е интересно това пред него или как да го направи да изглежда такова. т.е - това, което на него му се струва интересно, за повечето от останалите е четен вестник.