Автор: mitevvv
Дата: 13-03-12 14:53
Еее няма проблем ще споделя то не е съм открил топлата вода
Мерси за оценката, това е най-лесния вариант, и сега се мъча с по-сложни, като хора и коли :) ще видим резултатите в бъдеще - лошото е че се работи в 256бит цвят и резултатите не винаги са такива каквито бихеме искали, но ще трябва да се избера по-семпъл заден фон и обекти.
Та на принципа:
Първо се заснима видео на обекта- в случая чаша с бутилка. Около 2-3 секудни.
След това export-ваме в PS CS5 (препорачътилено 32 бит версия), чрез Import->Video Frames to Layers. Това разбива видеото на отделни квадрата в случая моя беше с около 80 Layers. За да станат видими в timeline се отваря windows-> Animation
Избираме си снимките, които искаме да бъдат в GIF-a и останалите просто изтриваме. В резултат аз оставих 18 layer-a
След като сме избрали снимките, следващата стъпка е да изберем фонова или основен layer, който го копираме и преименуваме за по-лесна ориентация. Останалите снимки ги слагаме в група.
И от тук започва забавното.
Върху основния layer започваме да създаваме маска, в случая отделяме областите, които ще бъдат променяни в случая течащата вода и чашата и част от бутилката. След като сме направили selection правим re-invert на маската върху групата от layer-и.
Преглеждаме вече отделно всяка снимка дали е подравнена с основния layer.
Остават допълнителни корекция на Saturation, Contrast по ваше осмотрение.
След като сме свършили с корекциите и настройките, е време да се запази проекта. Това става с Save for Web & Devices.
Там избираме формата на изображението, а в случая това ще е GIF 256bit. Корегираме нюанците на цветовете и избираме да се повтаря до Forever и запазваме файла.
Успех, дано съм представил начина по разбираем и лесен начин на хората.
С удоволствие ще приемам критики и уточнения.
|
|