Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony a200 / Canon G12
Автор: bonsata   
Дата:   21-02-12 20:59

Здравейте,

Една дилема се е загнездила в главата и ще се радвам, ако някой с повече опит в снимането от мен ми помогне. Става въпрос за следното от около 1,5 г. имам Сони а200 (1890 кадъра), много му се кефех като го взех, но последната 1/2 година установих, че не съм го ползвал и не го взимам с мен най-вече заради размерът му и обективите, които трябва да нося. Ясно е, че явно фотографията не е моята най-голяма страст ]щом не го извеждам често [smile] , но пък много обичам да снимак и ми се върти мисъл да го сменя с Канон Г12...като изключим удобството и другите разлики като това, че Сонито е ДСЛР...би ми био интересно да прочета мнение дали подобна смяна е оправдана и си заслужава, защото не съм запознат с Канона и не знам какво да очаквам от него сравнение със сонито.

Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Sony a200 / Canon G12
Автор: 798099   
Дата:   21-02-12 21:19

Аз снимам със СОНИ DSLR. Имам и "сапунерка "Canon". Ако не усещаш разликата, G 12 e твоят избор. Ако, разбира се, не търсиш суперзуум. Има доста теми по този въпрос - търси и чети...

Автор: simbon4o   
Дата:   21-02-12 22:49

В базара се моташе един olympus XZ-1 вземай го и ще ти останат можеби малко пари като продадеш сонито даже.

Автор: vladod   
Дата:   21-02-12 22:55

Canon G12 е връх на сладоледа!!! Взимай го смело и , без да се стараеш много, ще имаш много снимки, които по качество надминават снимките на много от форумните величия !!! [shtrak]
Ако има кой да ти го донесе от американско - направо Canon G1Х !!!
[shtrak]

Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-12 23:31

Виж ако искаш безогледалните апарати. Те са със сензор с размер сходен със A200, обаче са доста по-малки.

Канон имат вариант с фиксиран обектив, съвсем нов. Прилича на G12 малко - G1X.

Инак Сони имат NEX 5n - много интересно апаратче. Има и по-стари модели NEX 5, сега ще ти излезе малко пари. Обективите са малко по-едри .... иди виж прецени си.

Има варианти със Олимпус и Панасоник. С малко по дребен сензор са от Сонито. Обективите са малко по-компактни също.

G12 не е лош де.

Автор: ilcoin   
Дата:   22-02-12 10:08

Снимай с каквото те кефи. Тва е най-важното [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »