Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Смяна на системата от Олимпус към ......?
Автор: avo   
Дата:   19-02-12 18:33

Решил съм да сменям сегашния си Олимпус е 520 с нещо друго. Колебая се между Никон Д 90 /5100 или някой аналогичен като клас Канон. Говоря за нова техника категорично. За да дам възможност на по-разбиращите от мен да ми помогнат, искам да аргументирам решението си:
1. Олито има малък и тъмен визьор. Въпреки че имам добър светлосилен ръчнофокусен обектив от ОМ системата на Оли, той е дефакто неизползваем поради трудното фокусиране
2. Незадоволителен за мен шум при снимане на ИСО 400 дори, камо ли повече и лоши светлинни успвия. За нощни снимки според мен дефакто не става. Може би греша...
3. Неразумно скъпи автофокусни обективи , ако искам да купя нещо различно от китовите/12-60 на цена над 1500 лева е меко казано безумна за мен инвестиция с това тяло за 700 лева/
4. Още по-неразумни ценово варианти за портретен обектив а автофокус и светлочувствителност от поне ф 2.0 или 1.8.

Тялото което ше взема искам да може да се окомплектова с добър и остър пейзажен обектив на разумна цена/ за мен разумна цена за обектив за моите любителски нужди е до 6-7-800 лв като нов/ и с един добър обектив на бленда 1.8 за портретно-замазни снимки с прилично боке. Не бих искал да инвестирам много хиляди в техника, тяло докъм 1500-1800 лв смятам че ще ми отговаря на бюджета.

П.С. за оли-феновете.....520-ката е супер апарат, много прилични като качество китови стъкла, много удобен за снимане апарат според мен, но не мога да се примиря с горе-изброените кусури.

Моля за АРГУМЕНТИРАН съвет за тяло и обективи, не държа на видеото, но държа да купувам САМО нова техника![shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Смяна на системата от Олимпус към ......?
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-12 18:44

Помисли и за Сони имат много прилични евтини обективи.

50/1.8 има и 85/2.8 дето покрива твойте нужди

За пеизажа ...не знам какво снимаш, аз си имам един 17-50/2.8 Тамрони един 18-250 Сони. Двата са доста остри, но са за различни ситуации. Със алфите винаги имаш стабилизация. Сега иома ново Сони 16-50/2.8 май е божествено като опика ама малко скъпо (около 1/2 от цената на подобния никон де)

35/1.8 е интересен обектив и е на много сносна цена и той.

А55 как ти се струва? или А65

Д90 нов трудно ще намериш, Д7000 може би ама е бая лев, пък с Д5100 няма нито евтини, нито хубави обективи. Въобще отиваш на цифромания голяма.

ПП 17-50 не 1-750/2.8 :-) би било интересно 1-750/2.8

Публикацията е редактирана (19-02-12 18:45)

Автор: vikitovikito   
Дата:   19-02-12 18:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-02-12 18:48

Вътрешният ми глас ме води към Канон 600 Д ако съм честен...но не разбирам дотолкова, че да го сравня с Никон Д 90.

Д90 се продава нов в момента за около 1300 лева в павилиона.

Сони...не съм мислил, ще ме критикувате за баналното изказване, но искам фотоапарат от фирма само за фотоапарати. Макар че това ми мнение е неаргументирано реално защото дори не съм запознат с моделите на сони.

Публикацията е редактирана (19-02-12 18:50)

Автор: vikitovikito   
Дата:   19-02-12 18:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: S.Paskalev   
Дата:   19-02-12 18:52

Мдаааа, за съжаление и аз съм тръгнал по пътя да се отказвам от Е 520- ката. [smilie2]
Наистина- много ми харесва, но си има и кусурчета, много точно описани в първия пост, които ме карат да мисля за смяна. Аз твърдо съм се решил замяната да е Никон Д7000, за да мога да се възползвам от евтините и хубави стъкла.

Дата:   19-02-12 18:55

Добре де.... :) Но със сигурност има по-добри традиции във фототехниката от Сони.
Приемам всякакви идеи, аз ако знаех какво ми върши работа като комбинация, нямаше да пиша тук.[beer]
Основният ми проблем е, че не съм запознат кои обкетиви са подходящи за канон 600 Д например, и кои са фулфрейм телата им примерно. накратко не мгоа да се ориентирам за какви обективи бих могъл да мисля с това тяло....същото важи и за Никон.

Автор: Jankoff   
Дата:   19-02-12 19:03

Няколко съображения.
Имам Е520, а също и Е600 - с 12-60, 70-300, Sigma 24/1.8, Sigma 30/1.4 и Samyang 85/1.4. Изключително доволен съм от системата, само 12-60 е скъп. А 70-300 е просто уникален обектив, възможен само в тази система на тази цена с този размер и тегло.
Да, вярно, малък и слабичък е сензорът. Но с появата на новия Olympus Е-M5 въпросът с по-слабия сензор към този момент изглежда решен.
Аз също съм мислил за Nikon D5100 - но единствено и само в добавка към Олимпус системата, за снимане при по-лоши светлинни условия.
Аз лично в тази ситуация бих си запазил Е520.
[beer]
А и без това от него сериозни пари не могат да се вземат.

Добавка. Сега видях, че колегата иска нещо за портрети. И какво ще дадат в повече Канон и Никон? Плитък DOF, при който едното око е на фокус, другото не? [smilie5]
Samyang 85/1.4 за портрети и за парите си е просто обектив-убиец! Има страхотни отзиви за него, на базата и на обективни измервания. Забива в земята прехвалени и прескъпи Никони и Канони. Между другото 70-300 също е добър за портрети. Казват, че и Sigma 50 мм била убиец за портрети.

Публикацията е редактирана (19-02-12 19:10)

Дата:   19-02-12 19:45

Аз съм сигурен , че тезата за това колко добри са Оли може да се защити. Аз също я подкрепям донякъде, щом вече две години снимам с този апарат, и давам пари за него....

Но не мога да допусна, че ако снимам в стая на дневна светлина но все пак сумрак на ИСО 400 и снимката изглежда ужасно...не искам доказателства за обратното, мога да дам пример от вчера.....

И цената на 12-60 сама за по себе си е достатъчно основание според мен...все пак струва колкото ново по-добро тяло. А аз поне не зная алтернатива на този обектив за пейзажи, освен китовия който идва леко тесен в широкото, и леко тъмен също ако реша да снимам на здрач например...а ако вдигна исото малко и веднага зашумява....еми дразни ме това[smilie23]

Дата:   19-02-12 20:10

S.Paskalev Какво имаш конкретно предвид с "евтини и хубави стъкла"? И защо само за Д7000 да стават, а не за Д5000? Може би въпросът е глупав, но не ми е ясно[thankyou]

Автор: pefoto01   
Дата:   19-02-12 20:26

Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-12 20:29

D90 ако има нов е супер избор! [smilie24] а за 1300 лева просто...сега стара технология е сравнен с Д7000 ама ....

Д5000/5100 май нямат мотор та Никор 50/1.8 дето е 200 лева няма да има автофокус ....и отиваш на новия за точно два пъти повече кинти?

85/1.8 ми просто няма моторизиран вариант.

Та затуй Д90 е дота по-смислен от Д5100.

Да не говорим за 100-ците повече опции и възможности - сравняваме детска играчка с фотоапарат.

ПП Забравете тия самчнги. ПРосто не стават в повечето случай.

Публикацията е редактирана (19-02-12 20:34)

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-02-12 20:33

никон д90.

Портретен никкор 50 1.8Г
Пейзажен широк сигма 10-20 4-5.6 ХСМ
Токина 11-16 2.8

Още добри стъкла в ценовия ти диапазон са.
Никкор 18-105 вр
Никкор 35 1.8Г
[beer]

Автор: bvidenov   
Дата:   19-02-12 20:50

Какво му е на Олимпуса не мога да разбера. От преди 5 мин, без никаква редакция. Оли Е620- 25мм F-2.8/Iso 640/ S 1/4s

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/fwqv5434.JPG

http://photo-zona.net/images/user61730/album14949/large/1329676974_trsq5527_P2194494.jpg

Осветлението един аплик макс 6оW на стената. Снимано от ръка, стабилизация 3.

Дата:   19-02-12 20:59

Пича минава на по-голям формат тихо. [smilie18]

Автор: pefoto01   
Дата:   19-02-12 21:06

Дата:   19-02-12 21:08

фокуса е отпреде нйде [smilie18]
Белия баланс го нема.

Дата:   19-02-12 21:10

pefoto01
Фокуса е там където е. Баланса мога да го направя какъвто искам от raw формата. Написано е какви са условията. Едва ли някой му трябват снимки при такива условия. Но може.

Дата:   19-02-12 21:14

pd
фокуса е отзад. даже не съм го гледал, че недовиждам без очила. и е снимано с live view-то.

Дата:   19-02-12 21:20

между другото гледам цвета на тапета е 90% аналогичен като снимката. И розовото на бузата на дъщеря ми.

Автор: mbs   
Дата:   19-02-12 21:26

http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Pentax_K-5

http://snapsort.com/compare/Nikon_D90-vs-Pentax_K-5

http://snapsort.com/compare/Nikon_D7000-vs-Pentax_K-5

Автор: serjy   
Дата:   19-02-12 21:36

абе щом си мераклия, сменяй. всеки трябва да намери неговия си фотоапарат.
въперки, че новият олимпус е убиец [shtrak]

Автор: kapitancho   
Дата:   19-02-12 21:44

Хотснайл, Никон имат 85/1.8 с моторче. Отскоро, ама имат

Автор: Jankoff   
Дата:   19-02-12 22:08

Хе-хе, някой по-горе пише, че Самянгът не бил ставал. А я да видим какво пишат DxO Mark за Самянг 85/1.4?!? Дали става или не става, и колко стават Никоните 1.4?
[smilie11]
Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G - 15 точки (448 долара!!!!!)
Nikon AF Nikkor 50mm f/1.4D - 17 точки (329 долара)
Nikon AF Nikkor 85mm f/1.4D IF - 18 точки (1230 долара)
Samyang 85mm f/1.4 Aspherique IF Nikon - 27 точки [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.4G - 30 точки
Хе-хе-хе-хе-хе, да пукнеш от смях, направо! [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Само един Никон бие Самянга, и то едвам-едвам! А Самянгът направо размазва другите три Никона, които са по-скъпи (всичките), а той всичките ги утрепва!
[smilie5] [smilie18] [smilie5]
И тоя Никон, дето едваааам-едвам бие Самянга, струва 2199 долара! А Самянгът струва 328 долара!!!!!
Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Те това е търговия, те това е майтап!
[smilie9] [smilie11] [smilie18]

Автор: PlamenT   
Дата:   19-02-12 22:35

Аз не знам някой да снима с точки [smilie3] [smilie18]
Щом казваш, че Самянгът е супер грабвай смело и да видим колко % успешни кадъра ще изкараш с него закачен на Олито.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »