Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 откъде да закупя черно бял филм?
Автор: vaskoto1   
Дата:   15-02-12 11:12

имам някакви мераци, но да видиме...
сега въпроса е къде продават 35мм. черно бял филм все още?
цветни съм виждал на доста места, но не съм убеден че има все още на много места черно бели...
ниска светлочуствителност ме интересува, нищо супер-профи-специално. и цената, евентуално, също би била от значение.
пък после ще ви питам за лаборатория, в която да ми копират на хартия, ако изобщо стане нещо.
благодаря.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: откъде да закупя черно бял филм?
Автор: krasimira   
Дата:   15-02-12 12:02

Ако си от София, отиди до фотото срещу ВИАС. Имат доста черно-бели и цветни негативни и диапозитивни филми. Там могат и да ти ги обработят след това.[smilie24]

Автор: krasimira   
Дата:   15-02-12 12:03

Ето ги:http://www.photo-place.org/select.php?c=38
[smilie24]

Автор: fobo88   
Дата:   15-02-12 12:07

предлагам тук

Автор: wfw   
Дата:   15-02-12 12:36

Във базара на ФФ може да видиш. От време на време излизат интересни обяви на още по-интересни цени. Зависи и какъв ти е мерака и колко си склонен да чакаш.

Аз си купих 2 филма от Деков за средния ми формат, но бяха по 14лв бройката, защото ми трябваха спешно. Същите в макодирект са по 4 евро, но идват след известно време. Хората се комбинират и си купуват в някакви по-големи количества филми и си делят доставката.

Ако снимаш Ч/Б е по-готино да си ги проявяваш сам. Пак излиза на същата цена, както в магазина, но пък кефа е по-голям. Какъв е смисъла да снимаш Ч/Б и после някой да ти го проявява и копира?

Аз ползвам Илфорд и те си ми харесват от доста време. Ползвам и химия Илфорд и проявяването на филм излиза около 2.50 лв.

Ако те влече, можеш да метнеш и едно око на филмовия форум:
http://photofilm.org/

И последно - не купувай филми с изтекъл срок. Не стават, защото няма повтаряемост. Тъкмо си хванал долу горе как стават нещата и следващия филм бил изтекъл 5 години по-рано и не излиза очаквания резултат.

Автор: vaskoto1   
Дата:   15-02-12 19:02

всичките тия гъдели съм ги правил като по млад, даже си промивах в къщи. изхвърлих си наскоро дозата, щот съм патка... не мислех че някога пак ще искам да я използвам...
за копирането-правехме го в училище, имахме си лаборатория и всичко, но... мноооого вода изтече...
кой да ти мисли за тия неща... те сега-на дръти години ме фащат некви идиотии...
е а да видиме...
мерси все пак за инфото-ще оставя идеята да втаса и ще видиме какво ще се получи, ако изобщо...[beer]

Автор: D.S   
Дата:   15-02-12 19:38

Абе какви са тези странни цени [smilie11] На човек ако му е спешно ок, но иначе по-добре от интернет. После се оплакват, че нямало пазар у нас. Какъв ти пазар ...

Автор: fotorafi   
Дата:   18-02-12 18:19

Ако решиш да проявяваш ч/б филми у дома си, обади ми се провители. Имам богат избор. Трябва ти само доза, термометър и фиксаж. Другото е голяма магия..неповторима.
Рафи 0886-711-193

Публикацията е редактирана (19-02-12 17:31)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: