Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за обективи 50мм
Автор: kvakioh   
Дата:   15-02-12 08:49

Търсих отговор в интернет, но не намерих,
Защо винаги в ревюта и превюта фотоапаратите, рефлексните са с 50ки обектив, и винаги е най-новия? Примерно Никон Д100 е с 50/1.8, Д800 е с 50/1.4G, Каноните от по-новите са с 50/1.4, Сони с 50/1.4 и т.н.
Моля за кратко обяснение, снимам отдавна, но не съм се досещал защо.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за обективи 50мм
Автор: s.lazarov   
Дата:   15-02-12 09:23

Не са винаги и не са всички модели... На fullframe въпросната дължина е много удобна например и затова често я слагат на такива тела.
За мен основната причина е, че когато се прави ревю на тяло, то трябва да снимките да отразяват него, а не някакъв неизвестен обектив. Тъй като 50мм обектив е разпространен, хората имат база за сравнение относно големината на тялото. Всъщото време 50мм обектив е достатъчно неголям, че да може да се акцентира върху тялото. Това е според мен, аз друга причина не мога да се сетя. [shtrak]

Re: Въпрос за обективи 50мм
Автор: sirkhann   
Дата:   15-02-12 09:32

50mm фокусното разстояние се смята, че е най-лесното за производство и най-стандартизираното при обективите, освен това 50 мм на FF са близки до човешкото зрение. Оттам се използват и 50 мм обективи по чисто практически причини.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »