Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помощ в избора ДСРЛ
Автор: mi6ito01   
Дата:   14-02-12 15:43

Добър ден,може ли да попитам за помощ и да ми препоръчате нещо добро за начало?

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ в избора ДСРЛ
Автор: hemilio   
Дата:   14-02-12 15:51

Колко парички си отделил?
Какво ще снимаш предимно?

Автор: Tekumze   
Дата:   14-02-12 15:58

Черен гледай да е ....

Автор: mitkomitashki   
Дата:   14-02-12 16:04

Nikon D4 [cool]

Автор: vuzhy   
Дата:   14-02-12 16:04

Ето:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1416422&t=1416422&phorum_uriauth=

чети [beer]

Дата:   14-02-12 16:14

Ами отделила съм към 1000 лева

Автор: ilcoin   
Дата:   14-02-12 16:30

Щом така питаш, каквото и да вземеш ще е все тая. Иди и си харесай нещо в магазина. Обективи - нормален "китов" зуум (18-55 или подобен) и 50/1.8 (или подобен) ако ти останат пари. Имай предвид, че ще ти трябва и чанта за апарата, и карта.

После всичко останало ще си дойде на мястото. Имай предвид, че снимането с "професионален" апарат няма да ти направи гадните снимки по-малко гадни, просто ще ти даде възможност да направиш по-добри, ако знаеш какво правиш. Ама това е друга тема. В книжарниците има книжки, във форума периодично се организират курсове за начинаещи.

Успех [shtrak]

Автор: simbon4o   
Дата:   14-02-12 17:01

По-добре някой турбосапунер, ако беше за ДСЛР щеше да знаеш кой ти трябва не да питаш.

Дата:   14-02-12 19:23

Фото литература чета!Благодаря за темата прочетох я ,но не знам и аз мисля като за начало да си купя нещо 2-ра ръка докато се науча след това ще му мисля вие как мислите? [smilie11]

Публикацията е редактирана (14-02-12 19:35)

Дата:   14-02-12 20:45

Simbon4o ти като си започвал,знаел ли си какво ти трябва?
Многознайковци много!!!

Дерзай приятел,и втора ръка не е зле-разгледай в базара до 1000лв можеш да намериш чудесни предложения! [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (14-02-12 21:01)

Дата:   14-02-12 21:08

А иначе да имате конкретно предложение ...
И ще се радвам ако някой каже нещо за Никон Д5000 [smilie25]

Дата:   14-02-12 21:23

чудесно апаратче,като за начало,а и не само имах го 1 година-екстра си е за начало!
+18-105 и започваш да твориш [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   14-02-12 21:25

hemilio ,благодаря ти много !

Автор: djigata   
Дата:   14-02-12 21:27

Имах първо турбосапунер Fuji 1800, но бързо ми омръзна, а и така се стекоха обстоятелствата и започнах да търся DSRL, първо исках D3000 но почетох доста и поисках D5000 и го взех. Година и нещо го ползвам, супер машинка си е, има матрицата на D90, 11точков автофокус..., но ето че дойде време и за по голям но ще трябва да позаделя бая парички още.
Та за тези пари например можеш да си намериш перфектен D5000 например и вземаш един обектив Nikkor 18 -105 и си пушка.
Има информация, чети ревюта и така... Успех!

Дата:   14-02-12 21:42

и както съм казвала и казвам "Не фотоапарата прави фотографа"[smilie5]

Дата:   14-02-12 21:54

Хемилио като започвах идея нямах какво ми трябва и слава богу че не си купих канон [smilie5] всички това казваха. После след 2 турбосапунера(един малък първи и един по-голям втори) осъзнах че ми трябва ДСЛР и знаех точно какво ми трябва.
Голяма инвестиция в началото може да се окаже погрешна...и съответно похабяваща пари...
И не казвайте че всичките марки са еднакви... разликите са големи в предлаганите за тях обективи, има голямо значение какво ще се избере, познавам хора които имат канон и все още снимат с китак понеже мечтаят за Л-ки... аз предпочитам да снимам вместо да мечтая [smilie5]

Дата:   14-02-12 22:35

и това е варианта..а иначе какво толкова Ви харесват турбосапунерите

Автор: Seifi   
Дата:   14-02-12 22:43

Вижте и това Sony Alpha 550

Sony_Alpha_DSLR-A550 в базара

Nikon_D5000-vs-Sony_Alpha_DSLR-A550

Успех с избора

Автор: djigata   
Дата:   14-02-12 22:47

Ако имаш желание да се развиваш във фотографията и да правиш хубави снимки, вземай огледалорефлексен. Ще вземеш сапунер и бързо ще го запродаваш за дсрл. Така или иначе имаш финансовата възможност, няма какво да се чудиш!

Дата:   15-02-12 00:02

Това с бързото продаване зависи от човека, мен ми трябваше година поне да надрастна турбосапунер като FZ30 накрая просто исках да му бучна светлосилен обектив ама не можеше и се наложи раздяла. В началото идея съм си нямал какво искам от него.

При цифровите апарати има и друго всичките снимат еднакво ако не можеш да обработваш снимките в някоя програма - ще снимаш с всички еднакво. По-скъпаи хубава техника би дала по-големи възможности, но пред DSLR със китак бих взел просто по-хубав турбосапунер!!!

С други думи ако няма да се ползва предимството на сменяемите обективи е безмислено да се купува DSLR. Съвременните компактни апарати на цени от порядъка на 800лв нови превъзхождат ДСЛР-ите втора ръка с китак в тия пари.

По-новите модели ДСЛР-и и компактни апарати не се правят като едно време за вечни времена и купуването без гаранция е малко повече хазарт от едно време...

Та... вместо DSLR на 1-2 години със малко оставаща гаранция или без в комплект със съответния 18-55 :) бих препоръчал едно апаратче от сорта на Olympus XZ-1 и с останалите 200лв да се оборудва със подобаващите аксесоари - филтри, удобна малка раничка, ... неща които да позволят да се носи постоянно и да се снима повече(така ще се ускори растежа на снимащия).

Когато завалят шедьоврите с компактния автора ще е надрастнал тази камера ще и знае недостатъците и как да ги преодолява, ще знае какво иска от следващата си камера и няма да пита коя марка да вземе и да се учи а ще знае коя марка и ще инвестира по-голяма сума пари съвсем по-точно. Загубата ще е по-малка при продажбата на хубав компактен апарат от колкото при продажбата на остарял ДСЛР и рисковете ще са по-малки.

Това разбира се е мое мнение.[smilie5]

Публикацията е редактирана (15-02-12 00:03)

Автор: teleskop   
Дата:   15-02-12 00:09

Всяко купуване-продаване е загуба.
Ако имаш желанието - моят съвет е да купуваш неща които ще ползваш дълго време. За това:
-Избираш система Канон/Никон.
-Взимаш тяло втора ръка. Гледаш на него като на консуматив. Да е евтино. Цената няма да му падне много. Ще те ограничава в тъмни и бързи сцени, но ще ти върши чудесна работа. По-добре гадно тяло от колкото супер тяло с гадни обективи. Докато събереш пари за обективи - тялото пак ще ти се струва гадно. Всъщност телата не са гадни, а новите стават много хубави :) Често старите не ограничават любителя фотограф. Пък и като не снимаш професионално, а си познаваш техниката - ще можеш да си избираш какви снимки да правиш. Техниката не ограничава повече от фантазията :)
-Гледаш обективи. Има няколко обектива които не са скъпи, но пък са супер качествени и човек може да ги ползва дълго време. Тук преценяваш какво в този момент ти е на сърцето - дълги, къси обективи. Не че ще можеш да си позволиш много дълъг обектив, но все пак ще можеш да се насочиш. Ако не си сигурна - вземи някой китов обектив. В повечето случаи са ОК. Могат да се продадат с не голяма загуба.

Като извод - евтино тяло + китови обективи с мисъл за по-качествени обективи. Обективите имат повече живот от едно тяло и може би е хубаво да се мисли за тях повече. Недей да се изхвърляш за тяло на границата на парите ти. Колкото повече пари останат за обективи - толкова по-добре.

Гледах в базара Никон Д80 + два китови обектива 18-55 и 55-200 за смешни пари. Нещо от рода на 600-700лв. Забравил съм вече.
Ако не ти се снима с къс обектив - вземи само 55-200. Или ако не ти се снима с дълъг - вземи само 18-55. Тук даже ще можеш да си вземеш твърд 50/1,4 :) Може да ти се снима макро.

Темата е - Помощ при избора на ДСЛР.
Може би по-полезно ще бъде да е:
Какви обективи да си купя за начало че да ми вършат работа дълго време при положение че искам да снимам ... ?

Поздрави!

Дата:   15-02-12 00:13

Купуването на ДСЛР е купуване на система - в момента на осъзнаване какво искаш от системата може да се окаже невъзможно да го имаш и следва разпродаване на ДСЛР и обективи и ... минаване на друга марка(система)

Темите са толкова много във форума че просто не ми се пише пак ...

Автор: teleskop   
Дата:   15-02-12 00:26

Абсолютно съм съгласен със simbon4o.
ДСЛР е цяла система. Тялото е само един компонент, който остарява най-бързо.
Ако човек твърдо е решил да купува ДСЛР - според мен евтиното тяло и колкото е възможно по-конкретни обективи според желанието на фотографа е предимство.
Ако човек не знае какво иска да снима, но има желанието да пробва - евтино тяло с 18-55 + 55-200/300 ще му даде възможността да пробва и да избере път. Те безогледалните апарати имат и не малко предимства пред ДСЛР-ите, та не е лошо първите стъпки във фотографията да са със безогледален. Ако първите стъпки са минати, безогледалката остава в джоба за купони, парк, макро, а се купува допълнително ДСЛР с конкретни обективи.

Автор: juslen   
Дата:   15-02-12 00:55

При всички положения препоръчването на какъвто и да били вид сапунерка е нежелателно-за какво да почва човека от кофти апарат и да му се забавя развитието един вид. Веднъж хване ли хубав апарат бързо ще свикне и ще се ориентира какво що.

Автор: Canon   
Дата:   15-02-12 01:07

Това за остаряването на телата е вярно - за ниския клас е много по-силно.
Високия - и досега Canon 5d - анонсиран 22 August 2005 си е актуален и доста хора не искат да го сменят.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »