Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос за избор на компактна сапунерка: високо исо, хубава матрица и нормална картинка
Автор: disorder   
Дата:   13-02-12 13:32

Моля за съвет при избор на сапунерка. Трябва ми нещо, да не е много голямо, да е с високо и използваемо исо при снимане без светкавица и добър краен резултат. Сравнително бърз и точен фокус за сапунерка + стабилизация. Не ми трябва супер зум, устройва ме 24-105 или 150 в дългия край. Ако има и някакви ръчни настройки ще е супер. Естествено и да се продава в магазините. Сапунерките със сменяема оптика не са решение. С две думи, семеен апарат за всякакви поводи, който да не заема място.

Благодаря за предложенията предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за избор на сапунерка: високо исо, хубава матрица и нормална картинка
Автор: vanquished   
Дата:   13-02-12 13:34

Бюджет ?

Re: Въпрос за избор на сапунерка: високо исо, хубава матрица и нормална картинка
Дата:   13-02-12 13:39

Важно е да се направи оптималния избор, бюджета е на второ място.

Автор: Славов   
Дата:   13-02-12 13:44

Те не останаха много вече, но потърси такъв с матрица 1/1,8 или по-голяма.....

Автор: 1vo   
Дата:   13-02-12 13:52

disorder написа:

Сапунерките със
> сменяема оптика не са решение. С
> две думи, семеен апарат за
> всякакви поводи, който да не заема
> място.

Точно те са решението.
А обективи мое да сменяш, мое и да не сменяш, както ти скимне [smilie24]

Дата:   13-02-12 13:56

Славов, този апарат трябва да смени стария Fuji f31fd. За това питам, ако има някой които следи сапунерките, нека да даде съвет.

Автор: pifakiz   
Дата:   13-02-12 13:59

Аз бих заложил на Olympus XZ-1.

Успех[smilie24]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/wrcz4754.JPG

http://www.kleptography.com/rf/oly_xz1.jpg

Публикацията е редактирана (13-02-12 14:03)

Автор: batzas   
Дата:   13-02-12 14:42

s100 или sx230hs
Има и някакви нови иксуси, по-компактни и леки са, но не съм ги гледал, заради втория.

Автор: didesignbg   
Дата:   13-02-12 14:48

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/zeve5697.JPG

http://www.freshngood.com/wp-content/uploads/2011/09/Fujifilm-FINEPIX-X10-05.jpg

Fuji X10 има най-читавият сензор от сапунерите. Преди да тръгнеш да го купуваш хвърли едно око за white orb. Може и въобще да не те притеснява, може и да е нещото което те дразни ужасно. Има и тема във форума за апарата със снимки.

Автор: batstako   
Дата:   13-02-12 16:18

http://photosynthesis.bg/?article=203

Ревю на БГ на Олито, Ф1.8 [cool], един познат го хвали, но не съм си играл с него

Автор: Suggs   
Дата:   13-02-12 16:35

Ей този:

Canon G1X

Знам, че още го няма по магазините, но най-добре отговаря на другите условия. Особено за използваемото високо ISO.

Публикацията е редактирана (13-02-12 16:36)

Автор: vladod   
Дата:   13-02-12 16:39

Още един глас за Canon G1X >>> 800$ в щатско [shtrak]
В краен случай Canon G12 - не повече от 600 лева втора употреба тук [shtrak]

Автор: pachok   
Дата:   13-02-12 17:08

Имам няколко турбосапунерки Canon и честно казано не ми се налага да ползвам високо ИСО, а и не желая разбира се заради осезаемо по-лошото качество при комбинация малън сензор - високо исо. Същият този малък сензор, обаче ти дава и предимството да снимаш на по-отворена бленда (примерно 2.7) и при това всичко да ти е на фокус - групови семейни снимки, та дори и пейзажи. Стабилизираната оптика позволява читави снимки дори и на 1/20, така че с две думи блендата и скоростта ти компенсират исото. В определени ситуации сапунерката ми е вършила много по-добра работа от ДСЛР-а. Говоря за Канони от типа на S3 IS, S5 IS, SX10, SX20, SX30, SX40.

Дата:   13-02-12 17:22

Olympus XZ-1 [smilie24] [smilie24]

Автор: sauron69   
Дата:   13-02-12 17:39

Canon G1X е най-добро, ама тука още го няма в магазините.
Иначе добър и компактен избор е нещо от S серията на Канон- мисля че S95 е актуалният модел в момента.[shtrak]

Дата:   13-02-12 17:51

Fujifilm X10 веднага отпада. Има прекалено стърчащи работи. Голямо тяло е. Канона Г1Х е същата работа. Няма как да си го сложиш в джоба.

Автор: benchy   
Дата:   13-02-12 18:11

Тогава добави в заглавието и "компактно тяло"... защото в първия пост си написал "да не е много голямо..." и съответно възниква въпрос спрямо какво? Спрямо фулфрейм ДСЛР или спрямо нещо от рода на Canon G1 X?

Re: Въпрос за избор на компактна сапунерка: високо исо, хубава матрица и нормална картинка
Автор: Marconi   
Дата:   13-02-12 18:30

още един глас за s100

Re: Въпрос за избор на компактна сапунерка: високо исо, хубава матрица и нормална картинка
Автор: sauron69   
Дата:   13-02-12 18:35

Ааа мда, вече има и S100. В Такъв случай него- S серията ти покриват изискванията от първия пост+ това да е по-малък от GX1=

Дата:   13-02-12 18:36

До тук остават май 2 модела Canon S95 или S90 и Olympus XZ-1... Ще изчакам още малко.

Автор: vladihg   
Дата:   13-02-12 19:32

Невероятно но факт - Samsung EX1 - обявен от EISA за най-добра hi-end компактна камера на 2011

https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/hdfk9559.JPG

Дата:   13-02-12 19:42

Наистина невероятно само 640 x 480 видео, няма говорител.... [smilie2]

Автор: Suggs   
Дата:   13-02-12 20:32

Невероятно, но:

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/gkbb8622.JPG

http://photo-zona.net/images/user63227/album20829/large/1329157749_rgdf6592_2012-02-13_202251.jpg

За по-качествени снимки на слаба светлина или високо ISO е нужна голяма матрица. Която изисква и съответната по размер оптика. Затова размерите на G1X са по-големи от стандартните за серията.

Автор: vladihg   
Дата:   13-02-12 20:56

Мда точно затова аз лично не бих сменил Ф31фд за по-нова сапунерка, ако става въпрос само за семейни снимки...[beer]

Публикацията е редактирана (13-02-12 20:56)

Автор: pefoto01   
Дата:   13-02-12 21:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »