Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 в дискотека 35mm f 1.8
Автор: kokain4e   
Дата:   13-02-12 11:50

Здравейте супер фенове и манияци на най-изтънченото изкуство от всички взети заедно.

Имам проблем, дилема,двуомене и триумене (ако има такава дума)

от време на време ходя да снимам партита по дискотеки .разполагам с Nikon D5100 с обектив 18-105 мм доста тъмен ,но с много яка светкавица с кабелче около метър съответно си избирам абсолютно на където си искам да я насоча,дори и към земята. разполагам и с
Canon 7D Tokina 11-16mm f/2.8 с който видеотата ми са малко по впечатляващи ,но проблема е че Канона е служебен и не ми харесва като цяло . особено ако правя снимки с него. Понеже не ми се мъкнат и двата предпочитам да съм с Никона . Молбата ми към вас е да ми препоръчате обектив с който да правя снимки без светкавица . нямам много опит в такава среда . Кажете ми моля мнение за AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G дали би ми свършил работа или трябва да търся решение което ще над 2000 лв за един брой качествена стъкларийка .

Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: в дискотека 35mm f 1.8
Автор: Alex-dan   
Дата:   13-02-12 11:52

Добре е обектива, Д5100 носи повече и на ИСО, но може би трябва да избереш 50 1,4 [smilie3]

Автор: didesignbg   
Дата:   13-02-12 12:09

След това, теб ли да вика да му го фокусираш в дискотеката, без светкавица?

Автор: hemilio   
Дата:   13-02-12 12:12

50/1.4 е хубав,но на отворена бленда-1.4-1.6 е с много плитък доф,едва ли ще ти е от полза в дискотеката.
Другото което ще ти пречи е по-бавния му фокус-в дискотеката всичко се движи динамично-до колкото знам [smile]
Добре си се насочил-35/1.8 е чудесно стъкълце,по широчко е и ще можеш да хващаш масовката [smile]
Успех [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: nikrr   
Дата:   13-02-12 12:15

Канона с Токината [smilie24]
Обектива на 15мм, бленда 4, Ръчен Фокус на 3 метра и всичко ти е на фокус.

Публикацията е редактирана (13-02-12 12:21)

Дата:   13-02-12 12:16

Е, то па щото 35 е със супер бърз АФ [smilie3] То това са вариантите ако търси светлосила, както и да го въртим и сучем :)

Публикацията е редактирана (13-02-12 12:17)

Дата:   13-02-12 12:23

благодаря ви че ми отговорихте бързо.

варианта ми беше именно щото е с автофокус мъника разбира се защото е и дете на 21 век съвместимо с по новите никони . Е разбира се не че в момента с големите топузи не ползвам предимно на rangefinder ,но просто ми се иска по добри резултати и така :)
тоест 50/1.4 би могло да ми е по-добрия вариант ,просто обектите ми ще им казвам да не мърдат.. Аз май не обясних,за което се извинявам. Робоскенерите ,лазерите и моовин хедовете и тяхните светлинки са ми ясни,отдавна снимам , въпросът които не изясних беше 4е шефа ми предлага да снимам хората в разни пози танцуващи или позиращи за усмивка и да не е със светкавица (било то и с моя патентован дифузер на светкавичката с кабелче хаха)
просто концепцята е 4е да се види върху лицата на обектите ми "естествената " светлина каквато дойде в общи линий. червено зелено каквото е но да не са размазани . тоест да съм на бърза скорост и да е влязла достатъчно светлинка с образ върху матрицата

благодаря ви още веднъж за мненията :)

Автор: tziko   
Дата:   13-02-12 13:50

ISO 3200 е решението + твърд ХХмм според предпочитаната дължина на 1.8 или 1.4 ако позволява бюджета, 35/1.8 е може би оптимален вариант, но пак казвам според предпочитаната дължина.

Автор: imitev   
Дата:   13-02-12 13:53

С 50ката ако има много хора ще снимаш само до раменете...

Автор: geoge   
Дата:   13-02-12 14:13

Пф, да си беше взел някоя Алфа с translucent с ей-тоя обектив: http://www.amazon.com/Sony-Alpha-SAL35F18-mount-Angle/dp/B0042GHI8U
Направо без пари!

Автор: s.lazarov   
Дата:   13-02-12 14:22

Не знам, обаче все си мисля, че без светавица ще е тегаво, а резултатът - незодоволителен. Концерти - да, там е ок без светкавица, за да запазиш атмосферата, защото е забранено на места, а и на сцената светлината е по-концентрирана от дискотека...

Та, ако ще снимаш портрети и 1.2 обектив може да не ти свърши работа, да не говорим че при такива бленди доф е толкова плитък, че е нелепо групи хора да се снимат с него. (-:

Можеш да направиш и снимки без светкавица, и такъва със, просто зависи от това какво точно ще снимаш.
Успех! (-;

Дата:   13-02-12 17:06

geoge, човека си има апарат вече, че и Канон за втори ползва, къде го пращаш да си купува Сони 35 1,8 и SLT апарат... Би ли обяснил предимствата на SLT технологията при снимане на тъмно на хора и огромните предимства на Сони 35 1,8 пред Никор 35 1,8 за да сменя система? Каква е огромната далавера от линка, който си пуснал, при положение, че никор обектива може за 399 лв да го тества утре в магазина и да си го вземе? Или идеята е да се похвалим какъв апарат имаме...

Автор: vanquished   
Дата:   13-02-12 18:52

....

Публикацията е редактирана (13-02-12 18:54)

Автор: geoge   
Дата:   13-02-12 19:17

Важно е откога го има :) Ако го е взел преди година и половина или по-малко, сбъркал е марката направо (:

Автор: georgivelev   
Дата:   13-02-12 20:03

35/1.8 е добър обектив за снимане в сумрак. Отваряш на 1.8, качваш исото на 6400 и си свиркаш. Обективът е рязък още на 1.8

Автор: kapitancho   
Дата:   13-02-12 20:15

35/1.8 наистина може да се ползва преспокойно още от 1.8. Притеснителното е, че в дискотеката може да ти е малко тесен. Реално е ок за снимки на отделни хора, но няма как да изловиш с него цялостната обстановка. Въпреки това, единственият достатъчно светъл по-широк автофокусен обектив 24/1.4 е много скъп. Има ръчни 24/2 и 28/2, но те не са опция в динамична обстановка като дадената.

Автор: idoru   
Дата:   13-02-12 20:19

Или идеята е да се похвалим какъв апарат имаме...

Точно ти да го казваш това е повече от комично [smilie18]

Дата:   13-02-12 20:40

idoru, ти трбва да си някоя нова звЕзда... Добре дошъл [smilie24]
Ако все още си мислиш, че поста му имаше смисъл и е в помощ, значи нещо не е наред ама не знам в кой [smilie8]
Плюс това аз 35 1,8 имам, но съм го коментирал и пускал кадри, когато съм преценял, че е удачно... Ама какво ви се вързвам на глупостите, че и ви отговарям... [smilie11]

Публикацията е редактирана (13-02-12 20:46)

Автор: luboganev   
Дата:   14-02-12 15:38

Аз разполагам със този обектив от няколко години и мога да потвърдя че на 1.8 дори е съвсем използваем и доста остър. Според мен обаче не съществува техника която да отговаря на твоите изисквания и ще имаш следните проблеми:

1. групи от хора (голямата бленда = плитък ДОФ, не е удачно за групи)
2. без светкавица и да не са размазани снимките просто няма как да стане защото светлината е прекалено малко дори на бленда 1.2 да снимаш. Може би ИСО 6400 ще помогне, но аз не мога да коментирам защото моя апарат не поддържа такива космически стойности и не знам как би изглеждала снимка при тази чуствителност.

Снимал съм в няколко дискотеки със скромната ми комбинация Никон Д40 + 35/1.8. Понеже това тяло на повече от 800 ИСО шуми прекалено, не съм го ползвал на повече. 800 ИСО дори със 1.8 ако искаш да не е прекалено размазано от движение да кажем снимаш на 1/100 --- никакъв шанс за осветена снимка. Моя съвет е да не се отказваш от светкавицата. Купи си този обектив, но го ползвай на ниска скорост например 1/10 или по-бавно и 1.8 със светкавица в режим Rear-sync. Ще направиш интересни снимки със доста от светлината в дискотеката, но накрая обекта ще ти е нормално осветен от светкавицата. Разбира се не може само такива "ефектни" снимки да правиш, така че е хубаво да имаш и добре осветени обикновени снимки със светкавица. Може да опиташ и да инвестираш в радиотригер за светкавицата и да пробваш да я оставиш някъде далеч от камерата.

Дата:   14-02-12 19:54

Тука ли темата за хвалбите, да кажа, че и аз имам 35/1.8 [smilie18]
Потвърждавам казаното по горе за този обектив и съм съгласен с поста на luboganev [smilie5]

Дата:   15-02-12 15:34

Взех от приятел на заем обектива и пробвах (преди да направя покупка), така е , и интуитивно става ясно 4е и 1,2 да е хах няма да стане както искам с тази скорост също която искам. Решението обаче не идва и от ИСО то, той Никона ми май поддържа до 6400 и после до 28 000 някакво там софтуерно но шума е адски много неподходящ и нежелан ефект :) за безжичен спусък съм мислил разбира се и да си сложа светкавиците някъде си ,но и не е решение.За да стане моята работа както шефа ми иска да види нещата това ще е светкавица с оранжев дифузер примерно и филтри с различни цветове и CMYK ще го мъдря после софтуерно как ще излезе всичко накрая . а Обектива ще е на никкор
24mm f/1.4G или по евтиничкия 17-35mm f/2.8D

Благодаря на всички за мненията :)

Публикацията е редактирана (21-05-19 12:14)

Дата:   15-02-12 16:32

Каква скорост гониш и какъв размер на снимките? За сайт или за плакати? Ако е за сайт спокойно можеш да жулиш на 6400ИСО после ноис редукшън и ресаиз - шум няма да видиш повече. Ако е за плакати някви (зависи от принтера и не само) шума там не излиза толкова неприятен както на монитора, така, че пак може да е повечко ИСОто да кажем 1600-3200 и ако има лев за 24/1.4 - Рай. Само да вметна, че за репортажно вариото е незаменимо, ако снимаш нещо като репортаж ще ти е по-удобен 17-35 или 17-55

Публикацията е редактирана (15-02-12 16:41)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: