Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 менажиране на модел
Автор: buntar   
Дата:   10-02-12 21:41

Здравейте!
Отскоро се занимавам с фотография и засега ме влече най вече портретната!,което ме свежда до въпроса,ако открия наистина добър модел и след взаимната ни работа, към него започне да се проявява интерес от различни агенции,каква би могла да бъде моята роля по- нататък!,менажиране,агент??,моля ако има компетентни хора ще бъда благодарен на съвет!
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: менажиране на модел
Автор: asahi   
Дата:   10-02-12 22:40

Никаква. Моделът нищо не ти дължи.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   10-02-12 22:58

С направените от теб снимки, ако е добър модела , ще го лапнат т.н. модни агенции и ти оставаш на сухо.
Ако имаш достатъчно $ можеш да си го рекламираш и менажираш , колкото искаш.[shtrak]

Автор: s.lazarov   
Дата:   11-02-12 00:19

Ако си фотограф, си такъв и се занимаваш с това. Ако си моден агент, си такъв и се занимаваш с това. Ти какъв си? [smile]

Автор: bpavlov   
Дата:   11-02-12 01:27

Мераклия :))

Дата:   11-02-12 02:25

Мераклиа съм да,а и още повече затова,че става въпрос за приателката ми!

Автор: emo1   
Дата:   11-02-12 02:36

Сега следва да я покажеш!

Автор: pepi34   
Дата:   11-02-12 03:23

Пич, ще се пробвам да ти обясня нещата в реален вид, обзалагам се че никак няма да ти харесат.
1. Наистина нищо не си открил, модела с теб или без теб, с твоите или без твоите снимки, ако иска ще стане модел.
2. У нас много погрешно се разбира понятието модел ( както и понятието фотограф). Не всеки застанал пред камерата е модел. Това се постига с много труд, усилия и връзки. Един наистина професионален модел, който е способен да направи кариера, трябва освен тяло да има и мозък и съответните познания, да знае как да прави кариера. Не се сърди, но в този аспект ти едва ли можеш да имаш заслуга. По същия начин, не всеки който щтрака с апарат е фотограф,но ТОВА е още по-дълга тема[shtrak]
3. Няма за какво да напиняш, защото такъв бизнес просто няма! У нас модели не се търсят, търсят се момичета които да стават за друго! Модели бол, търси се кой да плати на модела!Може би си чувал, че имало хубави българки и работели в чужбина? Ако си чувал, просто забрави, това било едно време. В момента рускините, украинките и латиноамериканките ги превъзхождат в пъти.Питаш какво ще стане ,ако някоя агенция прояви желание - сериозна агенция едва ли ще прояви, вече кандидат моделите са желаещите.
4.И не на последно място - даже и там където има такъв бизнес, паричките се дават с връзки и по - заслуги. И това от горе до долу по веригата, без изключение - като почнеш от фирмата възложител, минеш през посредниците, фотографа и чак тогава стигнеш до модела. Аз лично съм виждал страшно неподходящи момичета, снимани в проекти за много пари и супер готини модели, на който никой не ще да плати и стотинка. Това е може би, защото едните не щат да го подържат даже и за малко, а другите го могат и отзад!
5. И като каза, че става въпрос за приятелката ти - от тая гимнастика, единственото дето може да стане е да останеш и без приятелка[smilie18]

Така , че един съвет от мен. Снимай мацето на воля и не се занимавай с глупости.

Дата:   11-02-12 03:38

Съжалявам за предния пост, дано не съм те обидил. Ако си мислиш че те лъжа може да провериш на долните 2 линка какъв ще е интереса към приятелката ти.

http://modelbg.com/

http://topmodel.bg/

Още по-долу може да видиш какво е състоянието в най-голямата рускоезична платформа:

http://napodiume.ru/

Предполагам става въпрос за момичето от снимките в профила ти. Готина е, има потенциал. Оползотвори го пълноценно - в леглото, не я споделяй на пазара. И без това сигурно има доста мераклии. Дано си ме разбрал правилно.А последно - не снимам модели, само за кеф, щото, ами всъщност ти обясних част от причините[beer] .

Публикацията е редактирана (13-02-12 01:42)

Автор: georgivelev   
Дата:   11-02-12 09:37

Малеее, единият модел от сайта, момче, е истински Джъстин Бийбър - ръст 195см, тегло 75кг, гръгна обиколка 89см, едно момиче на 12 години ще го бие на канадска. Кви са тия хърбави модели, това ли се налага като мода, разни хърбави пилешарници? Каквито и дрехи да рекламира, няма кой друг да ги носи, освен подобните на Джъстин Бийбър[smilie18]

Иначе на единия сайт си ги има мускулестите моделки на Начо Каменов - Кубето, но съм съгласен с Пепи - рускините и украинките откъм боди няма кой да ги бие. Оформени крайници с големи цици. Гот! Бих си наел една такава да ми украсява стаята и да ми полива цветята.

Дата:   11-02-12 10:51

... и чат-пат да прави мусака. [smilie7]

Автор: realnoncho   
Дата:   11-02-12 11:34

По темата - и аз бих я зарязал тая работа, но ако момичето има амбиции предполагам че трудно ще се откаже. Ти и направи хубави снимки пък натам ще се види има ли възможности за реализация, просто не трябва да е на всяка цена за да няма голямо разочарование ако не се получи.

Велев - ми щом си се загледал по момчето, зачел си се в характеристиките и си изчислявал какво момиче ще го бие значи е имало полза. Пък може и цветята да ти полива [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: georgivelev   
Дата:   11-02-12 12:09

Асахи, а ако може да бродира и да пее направо ще се оженя за нея.

Дата:   11-02-12 12:14

Направо пускай обява. Ама за пеенето може и да съжаляваш после.

Дата:   11-02-12 19:05

Дотук ясно!,някакви други мнения?

Автор: Marillion   
Дата:   11-02-12 19:53

Автор: buntar
Дата: 11-02-12 19:05

Дотук ясно!,някакви други мнения?

Всичко зависи от теб. Ако си умен и пробивен ще успееш да си пласираш модела и да вадиш пари. Сядаш, обмисляш идеята си, набелязваш силни и слаби моменти и ... действаш. Бизнесът не става за 1 ден иска работа и постоянство.

Ако успееш да го направиш с 1 модел, може да го направиш и със 100.

Рискувай, за да спечелиш.

Автор: bpavlov   
Дата:   11-02-12 20:03

Ами Пепи ти го е обяснил съвсем точно. Това е истината, за съжаление.
С прости думи има два начина един фотомодел да реализира комерсиална поръчка.
Единият е да влезе в модна агенция и клиентите от там да я харесат - за това ти няма да си и нужен.
Вторият начин е да се прескочи модната агенция и да се облъчат направо рекламните агенции и крайните клиенти. Но за този вариант, както ти каза Пепи, наяма да ти се иска да знаеш през какво трябва да мине приятелката ти.

Единственото, на което можеш да се надяваш е, като задобрееш много в снимането, един ден да успееш да продадеш някоя готова твоя снимка заради достойнствата и на снимката и на модела.

Дата:   11-02-12 20:48

Марилион, нищо не зависи от момчето, не може някой, който вчера се е излюпил да конкурира мощни структури който са на пазара от по 15 години.Да не говорим част от тях с какви пари и цели са създанени. Има много стока за продаване и всеки гледа да пласира свойта си, независимо коя, колко е качествена. А купувачи НЯМА, рекламните фотографи в момента снимат сватби и дечица. Рекламните агенции се занимават вече със всичко друго, рекламата просто им е в портфолиото. Кариерата на момичето зависи само от 2 неща - има ли връзки и колко дълбоко може да го поеме!

Публикацията е редактирана (13-02-12 01:40)

Дата:   12-02-12 15:26

Пич, що махна част от снимките, имаше една хубава с едни черни чорапки със силикон[shtrak]

Дата:   12-02-12 16:17

И аз я харесвам но ми се струва,че фокуса, е мръднал малко от лицето и!

Дата:   12-02-12 16:39

Чорапките са фокуса пич, не лицето в случая, всеки там ще гледа ххахаха[beer] Аз намирам други кусури, не фокуса, не е подходяща позата спрямо светлината, лицето изглежда малко грубовато, израженеито също, трябва да е по нежно.

Публикацията е редактирана (13-02-12 01:43)

Автор: ecobo   
Дата:   12-02-12 17:01

Не искам да прозвуча грубо, но ако става дума за момичето от снимките в профила, няма никакъв шанс да пробие. Не ме разбирай погрешно, лично аз съм на мнение, че грозни жени няма по принцип, но в момента пазара е мега-пренаситен с хубави модели, а и в тая работа има мода - към днешна дата се търсят едни точно определни безизразни визии.
Общо взето, това, което ти е написал Пепи, е почти на 100% вярно.

Публикацията е редактирана (12-02-12 18:55)

Автор: Canon   
Дата:   12-02-12 23:06

Много вярно pepi34 [smilie24]

Marillion също е прав, менажирането на модел те поставя в друга бизнес категория - там гледай какво правят агенциите, какви типове модели набират.

В общии линии менажирането при лична връзка е принципно грешен подход, дето си вадиш хляба, не си вади оная си работа.

Автор: jijikalinkova   
Дата:   10-09-15 20:51

т.е. трябва да дебнем модела преди да е лапнат [smile]

Автор: jivkojj   
Дата:   10-09-15 20:58

И изрови тая старата тема за да кажеш това [smilie11]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »