Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с 60д
Автор: rPaguHaP   
Дата:   08-02-12 20:34

Здравейте. Днес докато снимах вълните - една от тях ме заля и мислех, че нищо му няма на фотоапарата. Оставих го вкъщи в чантата му - да не кондензира и т.н. След това излязох пак да снимам и ми се струва, че всичко беше наред и пак оставих апарата в чантата му и т.н.
3-4 часа след това го извадих от чантата и целия беше мокър (конденз) и го подсиших със салфетки и т.н., но Quick Control Dial-a не работи. Продухах го и отдолу излезе вода. Оставих го да съхне - пак не работи. Острани колелцето работи, но вътре бутона със стрелките и SET бутона не работят. Не мога да му ресет-на софт-а (SET бутона не работи), не мога нищо да направя.

Иначе всичко друго му работи - само този бутон прави проблеми. Понякога работи, обаче все едно че съм го натисал само на ляво - затова си мисля, че има влага между контактите и затова се получава така и че след време (2-3 дни) ще се оправи сам.

Някакви предложения? Апарата не е в гаранция. Дали да го чакам (и да вадя ли батерята) и ако не стане - да го пращам ли някъде (ако може предложения) или да го отворя и да го почистя (имам малки отвертки и т.н.)

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с 60д
Дата:   08-02-12 20:38

Пробвах да изсъша под бутона със сешоар, но за сега няма резултат

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   08-02-12 20:41

Извади батерията.
Занеси камерата в сервиз.
Залят е от солена вода, а това е от значение.
Ако няма на кой да го занесеш там, където си, звънни на Zentex по телефона и го помоли за консултация какво можеш да направиш в момента.

Дата:   08-02-12 20:43

Намирам се в района на Бургас. Солената вода мисля, че може да доведе до кеясване (ако е такава думата) на контактите и от там до повече проблеми.

Някой да знае дали Канон имат свервиз в Бургас? Ако нямат - май е по-добре да го пратя на ZENTEX

Публикацията е редактирана (08-02-12 20:44)

Автор: cameraman   
Дата:   08-02-12 21:03

Мрачни мисли ме подтикват да фи напиша съобщение... Бързо в София.... В Бургас направихте всичко, което можахте...

Дата:   08-02-12 21:06

Аз си мисля, че е от конденза, а не от морската вода, понеже след това открих проблема (а може и преди това да е имало проблем и дан е съм го видял). А може и така да си мисля (щото е по-добре [smilie5] )

Ще питам ZENTEX - ако имате някакви други препоръки - моля споделете

Автор: pefoto01   
Дата:   08-02-12 21:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   08-02-12 22:22

По принцип 60D се води "влагоустойчив" - разполага с прахо и влагоустойчиви уплътнения на "невралгичните точки" (там от където може да влезе прах или вода). Не смятам, че се е прецакало копчето от вълната (незная колко голяма е била все пак и как го е заляла). На протеста на зърнопроизводителите, пред Ал. Невски, моят 60D много стабилно го поля дъжда и слава на Бога му нямаше нищо, месец след това в Калофер на Йордановден влизах с него във реката, калната вода го мокри, после дъжд и студ и пак нищо му нямаше. Силно се съмнявам да е някакъв конденз, защото ти спомена, че от него е текло вода. Трябвало е веднага да го подсушиш, на му махнеш обектива и да го прибереш в раницата, като се стремиш да не го вкарваш веднага в къщи на много топло, но най-сигурния начин е с куриер до София при Зентекс - успех

Автор: vgramatikov   
Дата:   08-02-12 22:36

купи си Никон там това неможе да стане.
[smilie21] [smilie18]

Дата:   08-02-12 23:10

Dial-a взе да работи и на другата страна. Пак като задържано стой, но на другата страна.
Някой казват, че морето не било чак толкова солено, за да навреди. Конден имаше и вътре в обектива - от вътрешната страна между обектива и тялото.

Гледах къде са тия уплътнения - уж точно там има [smilie5]

Дата:   08-02-12 23:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   09-02-12 01:07

Не шашкайте човека! Хубаво е ако имаш възможност да го прегледа специалист. Тук се съмнявам, че ще получиш адекватен отговор, с който да си решиш проблема [smilie24]

Дата:   09-02-12 02:03

Освен да го отворя и да го разгледам - уж съм инженер. Даже разполатам с необходимото оборудване [cool]
Иначе пратих запитване до Зентекс и ще видя какво ще отговори и вероятно ще му го пратя за инспекция. Достатъчно си спестих и рискувах като го взех без гаранция [smilie5]

Публикацията е редактирана (09-02-12 02:47)

Дата:   09-02-12 03:15

Дата:   09-02-12 17:03

Не можах да го разглобя - махнах болчетата и нищо. Не се отваря. Според мен водата не е проникнала във вътрешността.

Единствено този dial прави проблеми. Преди това работеше, но с малко по-силен натиск. След почистване с ракия [smilie21] си е както преди това - сега чакам пак да изсъхне.

Трябва да подменя ето тази част

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/tups7829.JPG

http://i39.tinypic.com/ang3nt.jpg

Някой да знае от къде може да се намери? Канон България или да я търся от чужбина?

Дата:   09-02-12 17:11

Човече, пишеш, че си инженер [smile] С каква точно ракия го "почисти" - той спиртът е летлив, а това което окъсява или изолира контактите след промиването кой знае какво е - някоя съставка на ракията [smile]
Не се шашкай, звъни на Zantex по телефона. Едно че след като няма гаранция при него може да се окаже по-евтино, второ че е доказано съвестен и компетентен и трето - предполагам, че е добре да го погледне човек с опит - това че в момента останалото работи е добре, но ...

Дата:   09-02-12 17:33

Още вчера мъ писах й-мейл с подробности, но не е отговорил. Дайте някакъв телефон да звънна утре, че сега минава 5:30. Иначе ракията не е много добра в случая, но нямах кореселин [smile]

Дата:   09-02-12 17:46

ZENTEX ltd..
София Младост 1 бл 25 вх 3
тел 0888972776,
zentex@abv.bg

корселин, казваш
[smile]

Автор: tantris   
Дата:   09-02-12 17:52

Дори кропка не заслужава такова издевателство[smilie2]

Дата:   09-02-12 18:00

Благодаря за ннформацията.
Няма никакви издевателство - пазя си кропката. Иначе преди съм работил в производствен цех за електроника и там чистехме боклуците с кореселин [smilie5]
Иначе това нямаше да го приложа - най-добре ще е ако може да се смени въпросната платка под бутона. Ще видим. Иначе няма какво да се нервя за някъв предмет - важното е да сме живи и здрави :)

Автор: turntablism   
Дата:   09-02-12 18:42

Чисти с Толуол, пази пръстите и пласмасовите части. По добре го дай на специалист и побързай...

Дата:   09-02-12 18:50

Без майтап, абсолютно ли сте сигурни, че в този селектор на канончето вътре няма "пластмасови" части, които ще унищожим с идеите за коресилин и толуол. Далеч съм от химията, но тъй като както толуена, така и това, което наричаме търговски "кореселин" и би могло да бъде както толуен, така и ацетон, та тъй като всичко това са разтворители, аз лично бих внимавал. Знаете ли точно какъв е състава на частите под платчицата на снимката? Аз не бих препоръчвал толкова смело, нищо че камерата е чужда ...
Това 60D доста много изстрада май напоследък - аз бих звъннал на Ники независимо че е вече късно и бих помолил за консултация...

Дата:   09-02-12 19:03

Няма да притеснявам човека - камерата е наред.
Платката се състой от метален слой, върху който е нанесено покритието (жълтата част) и отгоре има прозрачна изолация (нещо като по-дебел наелон).
От платката излиза малко кабелче, което отива към вътрешността на камерата (свързва се към главната платка). Нищо страшно - това е просто един модул към цялата система и не може да нанесе допълнителни вреди на камерата

Автор: jrr   
Дата:   09-02-12 19:18

Дата:   09-02-12 20:37

След повторно почистване (само с вода) и изсушаване - всичко функционира нормално. Само за посоките надоли и надясно трябва да се използва малко по-силен натиск (вероятно това ще отмине с времето или ще реша да сменя бутона).

Иначе не може нищо да му стане - гледал съм килипчета на DigiralRev как се гаврят с по-нисък клас техника (поливаха ги с кафе, изпускаха ги по стълби, затискаха ги с врата на асансьор, даже забиваха пирони и ги палеха с горелка) и накрая машините си работеха. Иначе това е просто техника, която така или иначе след 2-3 години ще е доста обезценена и няма смисъл да се ядосваме за глупости - здравето е най-важно.

Въпреки всичко верочтно ще звънна за консултация по телефона.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »