Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 широкоъгълно видео
Автор: mmx   
Дата:   05-02-12 20:31

Ползвам видеокамера Canon HV20 с WD-H43 широкоъгълен конвертор 0,7x. Така се постига 30mm-305mm (35mm еквивалент). Въпросът ми възможно ли е с някакъв обектив да постигна още по-широкоъгълна картина с минимални изкривявания.

Отговори на това съобщение
 Re: широкоъгълно видео
Автор: moketa   
Дата:   06-02-12 10:11

Ами намери си конвертор 0,6х и ще имаш малко по-широк ъгъл. С друг обектив не става- на твоята камера обектива не може да се сменя.

Дата:   06-02-12 11:27

Така е , само с конвертор може. Но идеята е да се постигне още по-широк ъгъл с минимални изкривявания. Например Raynox MX3000 Pro е 0.3x http://www.raynox.co.jp/comparison/video/comp_xlwide.htm#mx-3000
Но не знам как ще се държи на HV20. А не ми се дават излишни пари за конвертори ако резултата няма да ме устройва.

Автор: джъмбо   
Дата:   06-02-12 11:29

добре де.... като си я вземал не обърна ли внимание че тази камера няма почти никакъв широк ъгъл?!?!?!

Автор: neuromancer   
Дата:   06-02-12 12:32

колкото по-силен конвертора, толкова по-лошо качеството
пробвай предварително, може и да те устройва

Автор: moketa   
Дата:   06-02-12 13:20

Ще допълня neuromancer- по-добро качество от оригиналния обектив не можеш да получиш с използването на конвертор, особено ако снимаш в HD. Наистина е трябвало да се съобразиш с това още като избираш камерата.

Автор: gmir   
Дата:   06-02-12 13:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ipolit   
Дата:   07-02-12 09:29

Може да сложиш DOF адаптор и да закачиш широк обектив, ама качеството сигурно се осира доста.

Автор: джъмбо   
Дата:   07-02-12 10:30

опитай се да я продадеш и да си вземеш камера чийто обектив е с по-добри широкоъгълни показатели

или като ползваш конвертори гледай да не хващаш места с висок граничен контраст защото си личат там зверски аберации от конвертора

Дата:   07-02-12 14:54

Идеята с ДОФа е интересна! Иначе да, снимам HD и наистина широкоъгълният конвертор влошава нещата. Предполагах, че всичко зависи от качеството на самия широкоъгълен конвертор. Ползвам камерата любителски и ми върши страхотна работа, снима убийствено и после MPEG2 лесно се обработва. Но явно следващата покупка ще е DSLR [smile] и нов компютър.

Автор: siluet   
Дата:   07-02-12 19:17

Ето как изглежда "широкоъгълно видео" на ДСЛР, снимано е в мъглата от водопада [smile] Canon 60D, Magic Lantern, Samyang 8mm f3.5

Niagara falls - Canon 60D, Samyang 8mm f3.5

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »