Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нов фотоапарат
Автор: ellz   
Дата:   03-02-12 19:57

Здравейте. В най-скоро време ще си взимам нов фотоапарат. Знам, че има много такива теми изчетох почти всичко което намерих в интернет, но повечето теми са стари. фотоапарата трябва да се вмести в бюджет до 350-360 лв. Ще се използва за любителски снимки, но най-вече за снимане на храна за това качеството е от значение /не искам DSLR/. Колебая се между два фотоапарата, но бих искала да получа и по компетентно мнение.
Единия е olympus sp 610 рових се доста из интернет, но няма много информация за него.
А другия fujifilm finepix s2500hd видях в един сайт доста хубави снимки направени с него.
Както казах информацията на която попаднах беше стара и само това си харесах, но ще съм благодарна ако и вие ми предложите нещо.: )

Отговори на това съобщение
 Re: Нов фотоапарат
Автор: bordon   
Дата:   03-02-12 23:27

За този бюджет, каквото и да вземеш, ще ти дава еднакво качество.
Ако държиш на качествени снимки /не само любителски/, по-добра работа ще ти свърши друг вид система.
Не знам снимането на храна дали ще си го правиш за теб, но ако е за някаква поръчка или поемаш ангажимент за нещо, не очаквай тези малки камери да ти свърщат качествено работата.

[shtrak]

Автор: biser_todorov   
Дата:   03-02-12 23:54

Здравейте,
Истината е, че като си вземете сапунер, след време виждате какво не можете да правите с него. И няма такова нещо като универсален обектив.
Поне при мен е така... Имах един сапунер самсунг, сега съм с турбосапунер, а следващия ще е ДСЛР.
Недостатъците на сапунерите са много:
- малък сензор
- невъзможност за смяна на обективи
- невъзможност за използване на филтри (няма резба)
- няма RАW формат
- много шум при исо 200 например (за последното другите снимат от ръка на исо 800 до 3200 на прилични скорости без видим шум, аз слагам статив и исо 100 или 64), това при снимане когато няма достатъчно светлина
- невъзможност за дълги експонации (дълги следи на звездите например)
И още много други недостатъци имат сапунерите.
Решението според мен е ДСЛР с един обектив, и после с времето ще прибавяте още обективи.
И аз така си мислех преди като си взех турбосапунер, че не ми се искаше да имам други разходи за обективи, филтри и други неща.
С избирането на ДСЛР се прескачат междинните разходи, които бяха при мен, защото рано или късно всеки стига до този избор.

Автор: bordon   
Дата:   03-02-12 23:59

А, браво [smilie24]
Колегата обясни основните неща и положения [smile]
Т.е., става въпрос за друг вид система.

[smilie24]

Дата:   04-02-12 11:23

Благодаря, но не мисля да се занимавам професионално с фотография за това и не искам DSLR или нещо по-сложно.
Снимките за храна ще бъдат качвани в интернет, няма да се използват професионално.
Бих искала да ми предложите нещо конкретно до тези пари. [smile]
Не успях да намеря онлайн магазин от който мога да си поръчам fuji-то, а и за да вида актуална цена. За сега май си остава olympus.

Автор: rapesco   
Дата:   05-02-12 21:25

като ще е турбосапунер по-добре си вземи този
nikon s9100

един приятел има олимпуса и съм снимал почти цял ден- по отвратително нещо не съм хващал. И е доста орязан и неудобен като функции.

Публикацията е редактирана (05-02-12 21:36)

Автор: achkata89   
Дата:   05-02-12 21:44

Човека пита за апарат за 350 лв. вие му предлагате за 500.
Ясно е че тоя за 500 е по-хубав ама...всеки си прави сметката сам.

Дата:   05-02-12 21:54

Написах го от опит макар и само за един ден. Олимпуса си е набутвация и на 150 лева, зависи какво иска човек.
Щом като си е определел човека, че 350 лева са достатъчни за това за което му трябва какво има да му мисли повече. Да влезе в магазина и да вземе най-голямото апаратче с етикет 350 лв и готово.

Дата:   05-02-12 22:00

Добре нека вдигнем малко бюджета ще се оправя все някак, съгласна съм и на втора ръка.[smile]

Дата:   05-02-12 22:08

ето и сравнение

матрицата е по-нова, има задна подсветка и в обектива има ED стъкло, супер дисплей и много по-добро видео - това са на първо четене предимствата на никон-а.

Автор: mihajlov2   
Дата:   06-02-12 08:51

Всички камери с малка матрица дават почти едно и също отвратително качество на изображението. За наистина хубави снимки си трябва камера с малко по-голяма матрица. Най-изгодно в момента като съотношение цена/качество на изображението е да се вземе камера от системата микро 4/3 и то най-вече един конкретен модел - Олимпус Е-PL1. В магазините на Технополис все още го има на цена 599 лв. с китов обектив 14-42.Вярно, излизаме от бюджета 350-360 лв., но това е наистина добра камера.
Ето и линк: тук:

Автор: idonkov   
Дата:   06-02-12 09:49

Да взема и аз да се намеся. Ако не ти трябва видео, що не вземеш от базара на форума едно DSLR-че на старо никон или канон? Аз мога да ти препоръчам някой Никон Д50, Д70, даже Д40 съответно с някой от китовите обективи 18-55, 18-55VR или 18-70, таман ще се вместиш в бюджета и ще имаш качество далеч превъзхождащо от това на до тук изброените. Само казвам какво бих направил аз на твое място, щото както колегата biser_todorov каза, така ще прескочиш междинните разходи, които и аз направих.[beer]

Дата:   10-02-12 19:38

Съжалявам, че връщам темата, но по рано нямах възможност да пиша. И аз мислех за DSLR втора ръка нищо, че си нямам никаква представа от този тип фотоапарати постепенно предполагам ще се уча. Попринцип не знам какво точно трябва да гледам, като е втора употреба .. А и къде освен тук и в photo-cult да търся актуални продажби?

Дата:   13-02-12 16:55

Може ли да ми кажете дали olympus E400 е добър фотоапарат?

Автор: Славов   
Дата:   13-02-12 17:37

Mного е важно да решиш какво искаш.
Скоро намерихме в един мол останал Olympus SP-590 UZ за 299 лв. чистак нов с 2 години гаранция.
Колега го купи за дъщеря си,... е няма такъв апарат за толкова пари 26х, оптичен визьор и пълни ръчни, при следващите 600 610 620 700 800 810 всичко това е орязано... Olympus SP-570 UZ също е добра машина за малко пари.....
Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »