Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заслужава ли си тази оферта от ebay (Canon 50 1.8 II)
Автор: ReDn3x   
Дата:   01-02-12 23:43

Canon 50 1.8 II

В България е 230лв. нов. А от сайта ми излиза 150лв с UV филтър, колкото излиза и в базара втора ръка.
Въпроса ми е има ли някъде уловка, че цената е толкова ниска? Или смело да поръчвам.
Или просто ние сме си поизостанали и всичко е по-скъпо при нас?

Отговори на това съобщение
 Re: Заслужава ли си тази оферта от ebay (Canon 50 1.8 II)
Автор: rPaguHaP   
Дата:   01-02-12 23:59

Item location: Hong Kong, Hong Kong

Може и да платиш ДДС. Иначе от базара аз бях взел нов за към 180 с филтър. Гледах, че преди няколко седмици същия човек беше пуснал пак същата оферта :)

Дата:   02-02-12 00:05

Аз ще го поръчам за Англия. За ддс-то не е ли над определена сума или не знам как се таксува, някой да разясни, ако може. :)

Автор: ivjordan   
Дата:   02-02-12 00:27

Изобщо не съм специалист по въпросите на ebay, а още по-малко знам как стоят нещата в Обединеното кралство, но принципно, ДДС се заплаща за всяка търговска доставка извън границите на евросъюза, независимо от стойността. На някои места има и мита, в БГ за оптика май няма, но в Англия..., знам ли? Транспортът е ясен.
Та, нещата опират до въпроса, дали тези 80 кинта разлика ще покрият допълнителните разходи, включително елемента на неизвестност, дали ще си получиш читава пратка.
Аз лично, за такава малка разлика (като абсолютна стойност), не бих се занимавал, но както казах, не съм специалист.

Дата:   02-02-12 00:38

Бях длъжен да питам и аз малко скиптично гледам, все едно яйце да обиколи земята без драскотини, като знам как ги хвърлят и тръшкат пратките, направо не ми се мисли. Ще се оглеждам в базара, но първо да купя тялото, което пак ще е от и-бей, но в рамките на Англия... :) Благодаря за отговорите.

Автор: neuromancer   
Дата:   02-02-12 01:22

ее, айде сега, сума неща се продават по ибей без проблеми с тръшкане на пратките...
иначе, щом е от Хонг Конг, ще платиш ДДС.
"Или просто ние сме си поизостанали и всичко е по-скъпо при нас?" - това също е вярно

Автор: mitku   
Дата:   02-02-12 09:33

Щом е от Хонг Конг, няма сми - мита, такси, ДДС, разправии...
Иначе от ебей (и Амазон) в рамките на Англия си има много смисъл. Но гледай да е в Англия. [smilie3]

Автор: Славов   
Дата:   02-02-12 09:58

От 4 години пазарувам стоки през ибей, най-вече от Хонг Конг.
Над 50 доставки, до днес няма случай нещо да не е дошло, от дийлекстрийм само имаше някакво объркване с едни очила за мотор и дойдоха след 4 месеца.
Един керамичен нож /доста дълъг/ дойде счупен, след като го снимах и пратих снимката, изпратиха друг.
Най-скъпата ми поръчка е била за 90$, никога не са ме търсили за мита или други такси.
Дано съм бил полезен.

Автор: rPaguHaP   
Дата:   02-02-12 10:53

Сега позатегнаха нещата. За едни гупости ме викаха в пощата и за 1-2$ минах метър (носих разпечатка от плащането и т.н.). Иначе и аз съм поръчвал от DX няма проблем (само дето последния път писаха по-голяма стойност и се поразходих).
Иначе и аз съм за amazon.co.uk - най-далавера е от там - няма мита, няма ддс, доставката до Бг е евтина (чрез фирма посредник) и имат и яко нямаления [smilie5] [beer]

Автор: qavkata   
Дата:   03-02-12 10:52

схемата е следната: като си поръчваш нещо от някой извън ЕС задължително се разбирате предварително да ти изпрати колета като отметне че е подарък и така без значение сумата няма ддс и мито, копувал съм много и от различни държави, главно от китай тъй като цените са най-ниски.риск относно пратката как и какво ще получиш винаги има, но винаги се решават проблемите, вариантите са три, или ще ти пратят нова, или ще ти върне продавача парите или е-0бей ще ти върнат парите. на сухо никога не съм оставал а и не знам някой който е писал на е-бей за проблем да не е бил разрешен. успех ти желая и най-важното е според мен преди да поръчаш помисли разликата в цената достатъчно добра ли е за да рискуваш време ако нещо се обърка или не отговори на очакванията ти?!

Автор: stix   
Дата:   03-02-12 11:03

И аз съм получавал няколко неща от Хонг Конг купени през ибей. Първо ако пратката тежи повече от 2 кг задължително отива на митница и там вече започва разправията за мито и ддс. Ако е изпратена с обикновена поща и е под 2 кг ще си дойде директно на твоя адрес. Ако е изпратена с куриер (пр. DHL) ще ти се наложи най-вероятно да я освобождаваш от митница.

Автор: valen_tin   
Дата:   03-02-12 11:22

дебни в базара, на точно този обектив много редовно има обяви от някой решил да ъпгрейдне (примерно на 50/1.4)

също така УВ филтър на този обектив [smilie23] [smilie23] [smilie23] първо не е обектив, който е особено добър на силно слънце, второ няма смисъл да му губиш остротата, трето филтър, който да съответсва на оптическите му качества ще струва 1/2 от цената на обектива, четвърто на този обектив челната леща е толкова навътре, че съвсем се обезмисля и за защита, пето ако ползваш ръчен фокус, филтъра нон стоп ще е в петна от пръсти [smilie3]

Автор: s.lazarov   
Дата:   03-02-12 11:54

Не знам, аз против e-bay нямам нищо, но има хора, които се оплакват. За митото и ддс - да, има голяма вероятност да те потърсят, за да си ги платиш.

Относно УВ филтъра - няма никакъв смисъл даслагаш евтин филтър, а пък за скъп - още по-малко. Най-добре си вземи един сенник, защото му трябва, има flare често и със сенника ще избегнеш проблема. Аз този обектив си го купих за много малко пари втора ръка със сенник и филтър от базара, въпреки че е кофти изработка като цяло, смея да твърдя, че състоянието му е много добро...зависи как го пазиш и колко го удряш в земята. [smilie5]

Успех!

Автор: SLX   
Дата:   03-02-12 15:36

Прагът на необлагаемите с ДДС доставки от извън ЕС към Великобритания е 37 паунда. Сума над тази се облага с ДДС. Естествено, има и изключения, при които някои по-скъпи стоки минават гратис, но това става рядко.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »