Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дигитален срещу аналогов печат ;)
Автор: PeterPAN   
Дата:   30-01-12 10:08

ако може така да се каже [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Дигитален срещу аналогов печат ;)
Дата:   30-01-12 10:13

Та реших да изпечатам малко снимки около 300бр 15х21 , та се чудя дали да ги направя на фотокнига или да ги дам във фото да ми ги копират през "традиционния печат" ...

за разни принтери дигитални се носят слухове за 100г. запазване на изображението от една страна, а от друга вчера гледах снимки вадени във фото от преди 5-6г. ми цветовете са си доста избледнели и се губи кефа от гледане на хартия...

та се замислям доста дали да не си ги гледам в електронен вид на някое таблетче, ма кеф си е на хартия де...

или да си купя някой канонче със СНПМ и да си печатам на воля ....

та в този ред на мисли, колко ще излиза печат на стр. А4 и препоръчайте някой принтерче...

Дата:   30-01-12 10:16

А пък от друга страна при чернобелите снимки на албум влиянието на времето и избеляването по ме кефи от колкото при цветните...

Автор: kadar   
Дата:   30-01-12 10:26

Ако във фотото са си гледали Работата професионално няма как снимки да избледнеят за 5-6 години ....просто няма ! Съвета ми е да намериш качествено фото студио и да си изкопираш снимките там ,наместо да се занимаваш с разни Принтер-чета :)
Нямат нищо общо нещата !

Заради теб си отворих албум от 1994г. и гледам че снимките ми не са мръднали като цвят ,контраст и т.н. :)
Даже с кеф си ги разглеждам в момента и си спомням за тия славни години в който си снимахме на филм и живота беше доста по различен :)))))

Поздрави от мен .....и успех в търсенето ;)

Автор: simbon4o   
Дата:   30-01-12 10:37

Най-качествено и трайно ще е на фотопринтер висок клас, но и най-скъпо, иначе във всяко фото ще ти ги принтнат прилично, но няма как да знаеш какви материали са ползвали!
Аз където работя печатаме с Epson 9900 с оригинални епсън мастила на оригинални епсън медии - трайността и качеството е гарантирано(казват май беше 75 години без промяна 1 делта Е т.е. след 75 години с помощта на уред за мерене ще измериш разлика с око няма да видиш)!Има и по-евтина хартия която не е лоша но производителя не дава гаранции за нея.
Ако говорим за аналогови процеси - не знам някъде изобщо копират ли вече оптично... всички машини за снимки мисля че са дигитални и си работят като принтери с дигитални файлове. Отделно това че оборотите са малки качеството е нормално да пада.

Според мен направи проби тук там и където ти хареса.

Дата:   30-01-12 10:59

ми каноните гледам че ги дават 300г. при съхранение в албум ;)

някое фото ще търся или принт БГ, още умувам ;)

Автор: imitev   
Дата:   30-01-12 11:03

дам... 500 години...

Измисляция е...

Едно време имахме един епсон стайлъс 3000... след 6-7 години вече им личеше на копията...

Автор: zed   
Дата:   30-01-12 11:07

Което и от двете да избереш, няма да сгрешиш. Важни са обаче материалите и човека, който ще ти ги направи. И двата процеса са достатъчно качествени, че да не се притесняваш за цветовете.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   30-01-12 11:37

... След 300 години фотото може да е закрито и да няма къде да си направиш рекламацията ..... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   30-01-12 11:54

бе дреме ми за фото искам след 300г да си ги гледам и да им се кефя пак ;)

Автор: deadlirics   
Дата:   30-01-12 12:04

На домашното принтерче А4 ми излиза около 20 стотинки, имам снимки на по 4 години и още си ги бива.

Автор: pefoto01   
Дата:   30-01-12 12:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-01-12 13:16

Значи е така е най-гот, вкъщи по 20ст на кофти хартия с китайски рефилни мастила... и в хладилник да го тикнеш все е зле [smilie5]
Ама то още като излиза е зле така че ... без значение е работата.

Автор: rorus   
Дата:   30-01-12 13:40

Най-стилно стои и с най-голям кеф се гледа книга в голям формат:

www.blurb.com

Пробвал съм над 10 размера снимки от принтери и начини за подреждане - не става. Отговорът е:

1. FullHD TV
2. Книга (страници с тънка хартия!)

Автор: ludiakolio   
Дата:   31-01-12 09:23

В шкафа ,където държиш албумите слагай от онези пликчета със силикатното прахче(има ги в кутиите с нови обувки,техника и други) за да обира влагата.Това доста удължава живота на снимките независимо къде са печатани и на какво.

Дата:   31-01-12 16:01

Я ме светнете за някой принтер с който да печатам евентуално на добра цена в домашни условия, някое канонче което се намира със 6 цвята?

в мостовете има едно ИП2000 май за около 150-200лв?

колко излиза А4 странца с качествени консумативи в домашни условия?

на някой от фотата не им се работи определено, явно имат много работа или или има много Офци [smilie18]

Дата:   31-01-12 16:05

Ако печаташ А4 снимки на фотохартия няма принтер който да изкара над 100-120 листа А4 без да се наложи да смениш мастила! Комплект мастила е над 100лв... Лист читава хартия е минимум 50ст на лист(ако намериш далавера) и пак качеството няма да е супер понеже 6 мастила не са като 11 на епсън висок клас фото принтер.

Автор: 3DF   
Дата:   31-01-12 17:36

Автор: simbon4o
Дата: 31-01-12 16:05

Ако печаташ А4 снимки на фотохартия няма принтер който да изкара над 100-120 листа А4 без да се наложи да смениш мастила!.......
--------------------

Надявам се, че имаш в предвид 10 - 12 преко сили 20 листа А4[smile]

Дата:   31-01-12 18:28

Ами не, ако да кажем не всички снимки са плътни като цветове... би могло и 100 да изкара, има и икономични модели. Но това е максимум, капацитета от производителите обикновенно е 300+ но с малки букви пише запълване 5% [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   31-01-12 18:42

Снимай във висок ключ и ще изкараш повече снимки.
Отпечатъкът от цветния лазерен принтер е траен толкова, колкото е трайна хартията.

Автор: 3DF   
Дата:   31-01-12 18:45

Като те цитирах не се заяждам , а просто уточнявам действителния резултат. 10 -20 листа А4.

5% покритие е квадрат от само 4 Х 4 см!

С НР 1220С А3 изкара точно 6 - шест листа А3.

По точно на шестия лист оставаха още 4 см да се отпечатат.

Единаствения удобен начин е Епсон може и с 4 цвята със СНП.
И хубава хартия - качествена де.

Печаташ , като намалее мастилото добавяш с Конска спринцовка и си пееш иначе си е играчка. не че това не си е играчка ама.....

Дата:   31-01-12 19:24

Asahi избеляват и на бай Лазар принтерите...

Първо заминава жълтината, после розавината и накрая остава циан и черно...

Дата:   31-01-12 20:41

От 12 години наблюдавам принтерите на фирмата, която ги е измислила. Хартията пожълтява, но боичките са си същите.

Дата:   31-01-12 21:38

Така казано съм съгласен с теб.

Но си избеляват и боичките...

Дата:   31-01-12 23:32

В машинките има едни тестови отпечатъци, дето са правени в завода. И на най-старите машини, с които съм се срещал, не са мръднали.
Може и да има избелели, но да не са на фирмата, която е измислила лазерния принтер.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »