Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питанка за Canon pro9000 Mark II
Автор: frenchev   
Дата:   30-01-12 22:45

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка за Canon pro9000 Mark II
Дата:   30-01-12 22:45

[shtrak]

Здравейте,

реших да си взимам принтер за печат на снимки. Спрях се на Canon pixma pro9000 mark II .

Някой има ли опит с този принтер?

В спецификациите му пише, че може да печата и на картон и канава. Някой пробвал ли е на канава и знае ли какво е качеството.

Интересуват ме мнения за принтера и дали си заслужава парите (400,00 €).

Също така можете да дадете и предложение за друг принтер със сходни характеристики.

Държа да може да печата върху канава и да е поне А3+

Благодаря на всички отзовали се.

Публикацията е редактирана (30-01-12 22:51)

Автор: nikidinov   
Дата:   31-01-12 08:17

Epson Stylus Pro 3880 или по-висок клас.
На по-малките модели номера с канавата не минава - споделям личен опит [smile]

Дата:   31-01-12 09:57

тоест този канон няма да може да печата върху канава ли?

Автор: Alex-dan   
Дата:   31-01-12 10:20

Би трябвало да може да печата. [smilie8] Аз имам първата версия, детайла е страхотен при печат, но мастилата са малки като ml. и не излиза особено икономично, а с неоригинални не бих пробвал.

Публикацията е редактирана (31-01-12 10:23)

Автор: rorus   
Дата:   31-01-12 10:45

Печатал съм на най-добрите А3 принтери на Canon и HP.
В момента печатам на Epson 3880. Разликата е огромна.
Epson просто са номер-1!

Мисля, че за теб най-доброто е Epson R3000 - за формат А3.
Ако искаш формат А2 (разликата е голяма - това е принтер за изложби) - Epson 4900 - има ролка и ще можеш да печаташ на канава.

Добрата новина е, че има супер точна фирма за принтера, хартии и консумативи - factor.bg. Поръчвам по е-мейл и на следващия ден всичко е при мен с куриер!

Автор: Alex-dan   
Дата:   31-01-12 10:47

factor.bg [smilie24] Присъствал съм на тяхна презентация и имам повече от добри впечатления за тях [beer] Имат избор и на качествена канва [smilie24]

Дата:   31-01-12 11:06

проблема е, че живея в Германия и ще взимам мастила, хартии и дори принтера от тук. Сега първо трябва да реша какъв принтер да взема. Епсаните как са от към мастила - пак ли са много скъпи?

Автор: sirkhann   
Дата:   31-01-12 11:13

Epson не са принтери за домашна употреба. Още повече, че при слабо натоварване, цитираните модели ще те видят сметката откъм цена на консумативите! Доколкото си спомням, 3880 изисква източване на системата за смяна на черното за гланц и мат.

Canon 9000 е хубав принтер, аз имам подобен със същата цветна система, но без трите допълнителни мастила, и съм много доволен от качеството на отпечатъка. За канава не съм сигурен как стоят нещата, мастилата са на водна основа.

Дата:   31-01-12 11:31

Засега ми трябва за домашна употреба а и епсъните са ми доста солени от към цена засега.

Дата:   31-01-12 11:51

>Автор: sirkhann
>Дата: 31-01-12 11:13

Не заблуждавай човека, като не знаеш!

1. Epson-a e най-лесен за използване.
2. Смяната на мастилата беше проблем преди - вече се прави автоматично и коства само 2-3 ml. мастило.
3. Касетите с мастило са доста по-големи - по-удобно и по-евтино. С най-качествената арт-хартия цената на едно А3-копие е около 8-9 лева. (В интерес на истината горе-долу толкова беше и за Canon). Цените са сходни и при трите марки.

Canon-a с неговите 27ml ме побъркваше от спиране на печата за смяна на мастилото - постоянно някакъв цвят свършваше. Освен това беше баааааавен...

Печата на А3 и нагоре си е скъпо занимание.
Толкоз от мен. В нет-а ревюта и мнения - много.

Публикацията е редактирана (31-01-12 11:51)

Дата:   31-01-12 13:08

rorus за кое трябва да се сменят мастилата? 2 - 3 мм мастило не ми се струват малко, но и не знам. Има ли епсън със сходни характеристики. Засега бюджета миу е мааааксимум 500 Евро за принтер. Даже това е над.

Дата:   31-01-12 13:33

При най-високия клас принтери има два вида черно мастило - едно за гланцови хартии и друго за матови хартии.

В последните модели на Епсън и двете мастила стоят в принтера и при смяна на хартията просто трябва да се "издуха" добре едното мастило, за да влезе другото. При тази операция се губят 2-3ml. (Преди беше много по-сложно - ръчна смяна - и се губеше много мастило)

Виж този принтер:

Epson Stylus Photo 1400
Но май не става за канава!

www.epson-store.de

Публикацията е редактирана (31-01-12 13:40)

Дата:   31-01-12 16:29

цената е супер, ама не може да печата на Канава, а точно това ми е важно. Мерси за предложението все пак. Като тръгна да си взимам А2 принтер, ще е епсън, но засега бюджета ми стига за А3+.

Има ли други принтери А3+ които печатат на канава.

И може ли Canon pixma pro9000 да печата канава на 35 см ширина или има задължително непечатаемо поле отстрани.

Автор: sirkhann   
Дата:   31-01-12 17:10

rorus, не заблуждавам никого.

Миналата година исках да си купя EPSON. Сметнах си всичко за домашна употреба и резултата беше, че е абсолютно неоправдано като инвестиция, ако човек печата само за себе си в някакви не особено големи количества.

Публикацията е редактирана (31-01-12 17:22)

Дата:   01-02-12 09:28

Ако няма друг принтер А3 който да печата на канава, май Canona е моя принтер. Все се надявах, че ще изскочи нещо по-евтино.

Автор: artkolor   
Дата:   01-02-12 09:58

Epson 4880 ползвам го 2год.няма нищо общо с Канона себестоѝнос 3 пати по ниска отличен сервис и консомативи ПРЕПОРАЧВАМ !!!

Дата:   01-02-12 12:40

artkolor мерси за съвета, но аз питам за принтер до 400 - 500 евро А3+ и да може да печата на канава.

Моля за съвети за такъв принтер. Колкото и да ми се иска не мога да дам 2000 евро за принтер в момента.

Дата:   01-02-12 14:21

Друга опция е HP: HP Photosmart Pro B8800, B8850, B9180.

Имал съм B8850 (А3+) - печата на канава идеално (но не на ролка а на рязани листи). Големичък е и много тресе - направо клати масата като печата.

Epson-a 3880 просто не го чуваш (а е А2 формат), и е точно толкова голям, колкото HP-то.

Но и с Канона ще свършиш работа. Съветвам те обаче, добре да прочетеш ръководствата - работата с тези принтери все пак не е много проста.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »