Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблеми при фокуса
Автор: kem   
Дата:   30-01-12 14:28

Здравейте. Аз снимам с Canon 7D. Използвам един два руски обектива с ръчен фокус и един Tamron 17-50 f2.8 XR Di2 VC . Имам провлеми с ръчното фокусиране а и Tamron а май не фокусира добре на ниска осветеност. Въпроса ми е как мога да подобря фокусирането??? ( помня че на старите апарати имаше една окръжност която се нагласяше когато е на фокус )

Отговори на това съобщение
 Re: Проблеми при фокуса
Автор: sokola   
Дата:   30-01-12 15:10

За улеснение при фокусиране с ръчни обективи има фокусни екрани с растерово изображение и с клин.Мисля,че имаше за някои модификации на Канон,но за 7Д-не зная.Просто съм с друга система.
Попитай чичко Гугъл за Focusing Screen и предполагам ще откриеш.

Автор: pefoto01   
Дата:   30-01-12 15:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Suggs   
Дата:   30-01-12 15:24

Ползвай LiveView-то.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   30-01-12 15:37

kem, може да си смениш фокусинг скриина с такъв, който има клин, но оригинален от Канон не се предлага - има от други фирми. Другото е , както са ти казали колегите pefoto01 и Suggs, да си купиш оригинален канонски обектив и/или да ползваш LiveView.

Автор: Canon   
Дата:   30-01-12 16:55

при ръчнофокусните си е желателно да има чип (глухарче) на преходника от 4 -то поколение с МА.
При Tamron 17-50 f2.8 са вероятни (и нерешими) проблеми от изкривеното фокусно поле и при използване на странични групи или АФ точки

Tamron 17-50 f2.8

Публикацията е редактирана (30-01-12 17:02)

Автор: ico66   
Дата:   30-01-12 19:21

Опитай с настройка на фокусирането с финната калибровка на апарата. Съществуват много методики, най-често с наклонени на 45 градуса калибровъчни равнини.
Ето една лесна методика за пентакс с подръчни материали, но може да се приложи и за всеки друг огледален апарат:

http://ricehigh.blogspot.com/2012/01/focus-adjust-k-5-and-pentax-af-lenses.html

Загубите на светлина в оптиката на Тамрон 17-50 F2.8 е относително високо. Това е причината автоматиката да не може да се справи при незадоволинтелни светлинни условия. В сравнение с китовите ми обективи тамрона дава с половин стоп по-ниска скорост при равни други условия спрямо пентакс 18-50мм т.е. реалната максимална светосила на Тамрона е не 2.8, а около 3,5.

Публикацията е редактирана (30-01-12 22:00)

Автор: asahi   
Дата:   30-01-12 19:24

След като си дал толкова пари за 7Д си купи адекватен на тялото обектив. По-добре хубав обектив с със средно тяло, отколкото хубаво тяло с посредствен обектив. И не си правете прибързани изводи за тамрона.

Автор: www.Stefoto.EU   
Дата:   30-01-12 19:31

Купих моя focusing screen от Фотопавилион, струваше около 60лв. (файн мат). Снимам портрети и затова го предпочетох пред 'клин'-а. Разликата със стандартния екран е голяма, прецизно си виждаш кое е на фокус. Препоръчвам ти го.

Автор: mirmiracle   
Дата:   30-01-12 19:46

www.Stefoto.EU в какво точно се изразява разликата? АЗ също си избирам в момента фокусен екран и искам 1-во добре да разуча въпроса... По светъл ли виждаш образа с твоя екран?

Автор: www.Stefoto.EU   
Дата:   30-01-12 20:04

Пич, как да ти обясня какво виждаш - трябва да го видиш ?! Определено е МНОГО по-ясно кое е на фокус и кое не. От къде си? Почти съм сигурен, че живеем на 500км. един от друг, иначе с удоволствие бих ти дал да поснимаш с моя апарат, за да видиш разликата.
Напиши от кой град си, убеден съм че ще се намери някой в този форум, който си е сменил екрана...А и ще пиете по чашка винце. [beer]

Автор: mirmiracle   
Дата:   30-01-12 20:22

На около 2200 км съм. Поръчах си 180 градуса Split Focusing Screen. Ще го видя как е с него. Ако не ми хареса ще си взема като твоя и ще го пробвам. Аз портрети рядко снимам. Иначе мерси за предложението да пробвам твоя. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »