Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заслужава ли си инвестиция в Dolly?
Автор: acexe   
Дата:   28-01-12 22:36

Здравейте приятели,

Снимам с Canon 600D и се замислям сериозно за покупка на релсички, по които да плъзгам апарата, известни като dolly или още slider. Забелязвам навсякъде, че са неоправдано скъпи, независимо, че вече влизат в категория ПРО техника. Не ми се дават 4-500 лева най-малко за релсички, дълги няма и метър. В Ebay гледам, че има и самоделни варианти на по-прилични цени около 150 до 350 лева, но пак не мога да преценя дали си заслужава тази покупка. Като цяло снимам основно видео и ми се иска да правя плавни и гладки движения, но ми се струват скъпи решенията, отделно че са твърде къси според мен. Какво мислите вие?

Отговори на това съобщение
 Re: Заслужава ли си инвестиция в Dolly?
Автор: m_d   
Дата:   28-01-12 22:57

Зависи какво искаш да снимаш.
Слайдърите имат смисъл най-вече когато снимаш с нещо на преден фон, за да е добре дефинирано движението. Твърде им е къс хода за сериозен трак.
По-читавите са с колелца (roller bearings), гарантират ти по-добро движение. Евтините са с плъзгаща се плочка, съответно трябва да се бори триенето (полиране, смазки и прочие). И сам можеш да си направиш такъв, стига да намериш материалите.

Дали има смисъл? Пак ще се повторя, зависи какво ще снимаш. За много неща е достатъчна и мини-количка (table dolly), и е доста по-евтина. За други пък си е по-добре джиб.

Автор: sickdreams   
Дата:   28-01-12 23:16

Здравей, колега.

Ами, винаги може да импровизираш и да бъдеш креативен, щом не си професионалист и не искаш да купуваш оригинални долита. Разиграй някакви идей с... може да ползваш инвалидна количка и всякакви щуротии, профили за релси и т.н. Примерно:
http://www.youtube.com/watch?v=ajZRTo5rr2M&feature=related

Покажи някакви клипчета (не че не съм гледал в Ютубата), понеже аз мисля тия дни да си го купя тоя апарат главно, за да снимам артистични клипчета.

Публикацията е редактирана (28-01-12 23:26)

Автор: pefoto01   
Дата:   28-01-12 23:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ando   
Дата:   28-01-12 23:36

Както каза m_d - зависи какво ще снимаш. Аз имам слайдер с дължина 1.2 м. и ми идва дълъг и неудобен за моите нужди.

Автор: ixus   
Дата:   29-01-12 01:23

Ето тука нещо хитро и ефикасно:

http://www.youtube.com/watch?v=Fj6fMcJ18aA&feature=related

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »