Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към материалнознаещи
Автор: вальо   
Дата:   27-01-12 22:29

Интересува ме, дали материалът, от който е направен негативния филм за ръчно проявявяване (не слоят емулсия, а лентата) е същият, както материалът, от който са направени рентгеновите снимки (плаките)?
Ясно, че има някаква разлика в дебелината, но въпросът ми е за материала.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към материалнознаещи
Автор: ludiakolio   
Дата:   28-01-12 00:19

Чувал съм,че принципа е горе долу същия.В момента основни производители на такива плаки и разтвори(в медицинaта) са агфа,кодак и май митсубиши.Машините за рентген са като големи машини за проявяване,само че свойствата на плаката и емулсията са други ,защото сигнала е доста по-слаб за да се запази и най-малката подробност от ренгена.

Публикацията е редактирана (28-01-12 00:21)

Дата:   28-01-12 00:27

Ето линк за такъв филм

http://xrayexpress.com/product.php?productid=16551&cat=253&page=5

Автор: GOSPODIN   
Дата:   28-01-12 00:57

Полиетилен или полиестер трябва да е материала.

Дата:   28-01-12 10:56

Май е полиетилен,не съм сигурен.Но доколкото знам полиестера се използва за пряко отпечатване на големи платна,защото позволява разнообразни примеси от тъкани за повече здравина и гъвкавост и по този начин си запазва лесно формата.Докато рентген снимката като я смачкаш няма оправия.

Автор: 3DF   
Дата:   28-01-12 11:17

Кратка справка уикипедия:

...Photographic film is a sheet of plastic (polyester, PET, nitrocellulose or cellulose acetate). coated with an emulsion containing light-sensitive silver halide salts (bonded by gelatin) with variable crystal sizes that determine the sensitivity, contrast and resolution of the film......

ПС принципно полиетиелена е физически по мек - гъвкав

полиестера е по твърд, пукащ се при нагъване основата на филмите е такава, а не гъвкава.

Публикацията е редактирана (28-01-12 11:20)

Дата:   28-01-12 12:44

"sheet of plastic (polyester, PET)".

Това имам предвид.В случая с уикипедия PET е разновидност на полиетилен.А полиестера може да бъде и мек - като се има предвид ,че го слагат в материите на дрехите за да са издържливи и да не се мачкат.Полиестера е по-скъп,не ми се вярва да го ползват като основа за плаките.Това са мои предположения.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: