Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Зимно време
Автор: alextraz   
Дата:   18-01-12 09:21

Здравейте!Искам да питам има ли проблем да снимам като вали сняг с Д7000 и 35мм 1.8г или е препоръчително да го обвия с една торба за всеки случай ???

Отговори на това съобщение
 Re: Зимно време
Автор: erotila   
Дата:   18-01-12 09:35

има правило... има го в инструкцията на фотоапарата от колко до колко температурен диапазон работи техниката. Има и правило за конденза в елекпротехниката където може нещо на ток да се ползва от ...ТОПЛО КЪМ СТУДЕНО, НО НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ОТ СТУДЕНО КЪМ ТОПЛО.
Първото /за инструкцията/ е задължително, второто е препоръчително. Мога да добавя, ръкавици да се ползват и да не духаш по тях пак поради причина 2. Д7000 има идеална защита от ВЛАГА и прах обектива няма. Защитата от Влага не е защита от НАВОДНЯВАНЕ или плаване /ПОТАПЯНЕ/.

Дата:   18-01-12 09:40

Жалко пише че работната среда е от 0-40 градуса а вънка е -4 :(

Автор: kadar   
Дата:   18-01-12 09:50

Не си показай апарата навън като вали сняг ...снимай си през прозореца ....пак си стават снимкитен :) Днес точно това правя аз ! Супер приятно е и не ми става и студено !
Айде успех !

Автор: cicomanco   
Дата:   18-01-12 10:03

Чудя се как снимах децата цели 2 часа на -7 на Бонсови поляни...
Аре стига глупости! От студа най- много да ти паднат батериите. Докато го държиш в ръка проблем няма. За снеговалежа - също няма проблем.

Дата:   18-01-12 10:23

Тоест дори и снеговалеж не е необходимо го завия в една торба и да сложа нещо ластичка на обектива така ли ?

Автор: vga   
Дата:   18-01-12 10:30

Аз ти препоръчвам да си пазиш апарата, все пак. Казвам ти го като човек, който снима почти изцяло само ски. Занимавам се от години със снимане по планините зимата, главно фрийрайд и съжалявам, че не си пазих по-добре машинката. Замръзвал ми е нееднократно, при наистина екстремни студове и снеговалеж/намокряне. Замръзването се изразяваше в незаписване на снимките на картата. Машинката щрака, но не записва данните. Но аз говоря за -20, вятър и сняг. По ирония на съдбата пък преди няколко дни се удави в къщата ми, но това е друга тема [smilie2] Така че по-добре си го пази, макар да е пригоден за ползване в такова време.[smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   18-01-12 10:31

обектива не е хубаво да се мокри, тялото си е влагозащитено. Правилата за конденза си важат винаги!

Автор: atrifonov   
Дата:   18-01-12 11:24

абе увий го с някаква торбичка( ако нямаш специален дъждобран) и снимай на воля- все пак не са някакви екстремно ниски температури
Щото докато ти се чудиш хората вече са направили яките кадри[smilie25]
След снимане на студено недей веднага да вкарваш хапарата на топло[smilie3]

Дата:   18-01-12 11:54

Какво имаш в предвид да не го вкарвам на топло не мога да се прибера в нас или не трябва да го ползвам веднага просто заради конденза?

Автор: atrifonov   
Дата:   18-01-12 11:56

заради конденза не е хубаво от много студено на много топло

Дата:   18-01-12 11:59

и как да направя прехода зима вън топло вкъщи по-плавен?

Автор: vandobrev   
Дата:   18-01-12 12:08

Увиваш го в найлонов плик,слагаш го в чантата(раницата),вкарваш го вътре,изчакваш да се темперира 20-тина минути и после го вадиш.

Автор: anjsan   
Дата:   18-01-12 12:16

Слагаш апарарата с обектива заедно в някакво по-хладно помещение , примерно коридор или неотоплявана стая. Ако е в чанта , още по-добре - допълнителна изолация . Трябва да престои известно време за да се изравнят температурите на студеният апарат, обектив , най-вече стъклата със стайната температура . После вече може и на по-топло . Мисля , че 30мин е добре , но не съм сигурен колко е минималното време .

Четох някъде из книгиге , че за обективи с алуминиеви корпуси под -15гр.по Целзий не е добре да се използват поради опасност от спукване на лещите . За пластмаси май не важи това .

Автор: pumabg   
Дата:   18-01-12 12:43

С д7000 немя проблем и на -20, но за 35-та не гарантирам ...

Автор: simbon4o   
Дата:   18-01-12 13:35

35-цата има ринг на байонета - от там няма влиза вода, самия обектив корпуса му ... не мисля че е непромокаем. За влагата - слагаш студен апарат в студена чанта внасяш я на топло и чакаш да се стопли всичко постепенно в чантата, по малко я открехвай... принципно не трябва да е фатално и бърже да влезеш на топло ако обектив и тяло са непромокаеми конденза ще си е отвън понеже топлото няма влезе вътре, изчакваш да се стопли и може и да смениш обектива.

Автор: pefoto01   
Дата:   18-01-12 13:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: io_bs   
Дата:   18-01-12 14:20

Според мен нищо няма да му стане... наскоро тук във форума беше сложена тази снимка

https://photo-forum.net/static/site_pics/197/a_1324043498_d7000.JPG

Линк към темата: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1401121&t=1400901&phorum_uriauth=

Дата:   18-01-12 15:48

Автор: erotila
Дата: 18-01-12 09:35
" Има и правило за конденза в елекпротехниката където може нещо на ток да се ползва от ...ТОПЛО КЪМ СТУДЕНО, НО НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ОТ СТУДЕНО КЪМ ТОПЛО."

мога и да потретя ...[smilie8] [smilie8] [smilie8]

пп
ако кажа че преди влизане на топло от студено си вадя и батериите ще те затрудня сигурно в действията ти за това послушай и другите какво са ти казали... с чантата става

това са елементарни неща които сега се учат в 4 клас, по рано беше в 7 по физика

същУтУ важи и за светкавицата и за мобилния и за телевизора и за... кОтУ се сетиш... захранвано на ТОК

Дата:   18-01-12 15:53

Автор: io_bs
Дата: 18-01-12 14:20

то и американците първи стъпали на луната ама доказателства ЙОК

не ритайте срещу физическите закони и без това едвам събирате пари за един китов обектив на 3 години

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: