Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Наемане на твърд Никор
Автор: munich   
Дата:   17-01-12 23:12

Здравейте,

исках да ви попитам дали освен Фотосинтезис и Фотопавилион има откъде да се наема фототехника?

Конкретно ми предстои едно пътуване до Дрезден/Берлин и искам да поизпробвам някои от светлите твърди Никори, с цел после купуване. Нещо от рода на 24/1.4, 35/1.4 може ли да се взема под наем? Засега виждам само скъпите зуумове да се предлагат, ама те, особено 14-24, незнам дали няма на DX да ми дойде прекалено дълъг, пък и ми се иска да изпробвам твърдите.

Мерси!

Отговори на това съобщение
 Re: Наемане на твърд Никор
Автор: pefoto01   
Дата:   17-01-12 23:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-01-12 23:25

Бакалия?!?

Нямам идея. Затова питам и аз. Смятам да си платя за услугата;)

Автор: pefoto01   
Дата:   17-01-12 23:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mravunko   
Дата:   17-01-12 23:31

Някак не намирам смисъл в казаното - 14-24 ще ти дойде дълъг, а 24 и 35 няма да са дълги?

Дата:   17-01-12 23:37

Усетих, че може да стане недоразумение. 14-24 на Кроп просто нямат смисъл, освен за пейзажи. Стават 21-36. А 35-цата би била идеала за всичко - 50 мм, например.

Автор: uri64   
Дата:   18-01-12 00:36

Че в градска среда ще ти дойде добре да имаш нещо от сорта на 24, 28, 35 (ФФ еквивалент)..доста често 50 вече иде тесничко...

Автор: neuromancer   
Дата:   18-01-12 02:16

Други места в България няма, но в Дрезден или някой голям град наоколо (Берлин, Прага) може и да има. Без кредитна карта не се надявай обаче.

Дата:   18-01-12 08:31

Предполагам Синтезиса и Павилиона предлагат само това като обективи, което е изписано на страниците им. То така и би било логично де. Аз им писах един мейл, да видим какво ще отговорят.

Ще потърся и немски магазини, дори ще ми е интересно там какво ще ми искат за такъв наем.

Автор: didesignbg   
Дата:   18-01-12 08:59

От два пъти нагоре, обикновено. Аз бях тръгнал да наемам една светкавица в Австрия, рязко осъзнах че нямам чак такава нужда.[smilie18]

Дата:   18-01-12 09:20

Ха-ха! Еми накрая може и така да приключат нещата. Чак такава нужда и аз нямам ;) Мерси за инфото!

Автор: iasen2   
Дата:   18-01-12 14:52

е защо не си купиш направо, 35/1.8 за 400лв .
после ще го продадеш за 300 и ще си надалавера

Автор: io_bs   
Дата:   18-01-12 16:09

http://magazin.photosynthesis.bg/tehnika_pod_naem.html
Скролни до Nikon AF-S Zoom-NIKKOR 10-24MM F/3.5-4.5G ED DX. Не е твърд, но поне е широк ;)
Фотопавилион също го дават под наем

Дата:   18-01-12 23:19

@io_bs: Мерси за идеята, ама 10-24 съм го пробвал като бях на един излет из Стара планина до вр. Ботев и не останах особено впечатлен. Искаше ми се тоя път да изпробвам наистина нещо от тея със златните ленти ;) Не че само ще направи снимките, далеч съм от мисълта.

Иначе поне да има смисъл от телата - наистина имат само изброените обективи и нямат твърдо светло! Сега ще помисля дали да не взева поне 14-24 за архитектурата из Дрезден и Берлин, пък останалото с моята 50ка!

Поздрави,

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »